Tankevækkende højskole

Tag med på Brandbjerg Højskole til en uge med P1 - live. Mød værterne, hør historierne og oplev spændende gæster.

Kursusleder: Charlotte Zeberg Johnsen

Spar 550 kr. som Pluskunde
 • 7 dages kursus - 3.-9. juni 2018 
 • Brandbjerg Højskole, Brandbjergvej 12, 7300 Jelling
 • Pluspris i delt dobbeltværelse 4.200 kr.
 • Pris uden abonnement i delt dobbeltværelse 4.750 kr. 
 • Enkeltværelsestillæg 400 kr. 
 • Se programmet for højskolen her
 • For at købe billetter til Pluspris skal du være logget ind som Politiken Pluskunde. Tryk herefter på knappen 'Tilmelding til Brandbjerg Højskole'.
 • OBS: Kan ikke bestilles i Politikens Forhal

Beskrivelse

I årtier har P1 stået for kvalitets taleradio. Dygtige og engagerede studieværter har skabt både aktuelle programmer og længerevarende programrækker som er elskede af tusindvis af lyttere i Danmark. 

Tag med på Brandbjerg Højskole til en uge med P1 - live. Et kursus hvor vi skal møde værterne, høre historierne og opleve spændende gæster. Nogle af ugens indslag er med tema og vært fra programmerne på P1, andre er inspireret af tematikker og koncepter fra P1´s programflade. Glæd dig til at møde Steffen Gram, Mogens Lykketoft og Mette Holm, Klaus Rothstein, Geeti Amiri, Bente Dalsbæk, Carsten Ortman og Jakob Birkler i medrivende og indsigtsfulde foredrag og debatter.

Ugen krydres også med en spændende heldagstur med rundvisninger, en god frokost, smukke udsigter og lidt tid på egen hånd, en gåtur i det smukke grejsdalen og Brandbjergs smukke Herregårdspark, samtalesalon, vores egen søndagsfrokost og klassiske gode højskoleoplevelser som sang, morgensamling og hyggelige stunder med medkursister fra hele landet.

Kursusleder:
Charlotte Zeberg Johnsen

Medvirkende:
Mogens Lykketoft og Mette Holm: Mogens Lykketoft er tidligere udenrigsminister og formand for FN’s 70. Generalforsamling (2015-16), Mette Holm er udenrigsjournalist og har beskæftiget sig med bl.a. Asien og menneskerettigheder i over 30 år. Parret har skrevet flere bøger sammen, blandt dem I verdens Tjeneste om formandsskabet, FN og tiden i New York.

Klaus Rothstein: Er litteraturkritiker og kommentator ved blandt andet Weekendavisen og redaktør og studievært på DR's litterære radiomagasin Skønlitteratur på P1. Udover sin anmelder- og debattørvirksomhed har han desuden udgivet otte bøger.

Geeti Amiri: Radiovært på eget program, ‘Geetisk råd’ på P1, hvor hun sammen med et råd af forskellige mennesker løser dilemmaer og udfordringer, der opstår ved at vokse op mellem to kulturer. Mønsterbryder, systemkritiker og markant meningsdanner er nogle af titlerne, der følger i hælene på Geeti Amiri, når hun markerer sig i samfundsdebatten. Hun har igennem de sidste par år markeret sig i den offentlige debats betændte emnefelt, der gælder integration, ligestilling og religion og blevet gjort til skydeskive for kritiske røster fra det politiske højre og venstre, i minoritetsmiljøerne og ude i majoritetssamfundet.

Bente Dalsbæk: Er en dansk jurist, radiovært, forfatter og journalist. Bente Dalsbæk arbejder i dag som vært på P1 Debat i Danmarks Radio, hvor hun også har været vært for aktualitetsmagasinet DR2Nu. Hun har gennem ti år som udvalgssekretær i Folketinget og taleskriver for Folketingets skiftende formænd. Desuden har hun arbejdet som kommunikationsrådgiver, ordstyrer og foredragsholder. Hun var i syv år fast kommentator i Berlingske Tidendes ‘Indspark'. Efter Muhammedkrisen skrev hun bogen Med underkop – Livet med min muslimiske svigermor om mødet med sin daværende samlevers mor og familie, og sidenhen debatbogen 'Med eller uden skræl' om drengeomskæring.

Carsten Ortman: Er en af landets skarpeste formidlere af musik og filosofi. Bl.a. som mangeårig tilrettelægger og vært på DR Radio i programmer som Supertanker på P1, Eksistens på P1 og diverse musik- og kulturprogrammer på P1, P2 og P8. Uddannet cand. Mag. i Æstetik og Kultur fra Aarhus Universitet.

Steffen Gram: DR's udenrigsreporter gennem mere end 30 år og en blændende fortæller. I DR begyndte han som Asien-reporter, var USA-korrespondent 1983-1987, journalist ved udlandsredaktionen 1988-1990, korrespondent i Moskva 1990-1994 og fra 1996 redaktør og senere vært for udenrigsmagasinet Horisont. I perioden 2005-2013 var han atter DR's korrespondent i USA, og siden har han været vært på programmet Verden ifølge Gram på DR P1.

Jakob Birkler: Er en dansk filosof, forfatter, debattør og foredragsholder og har været medlem af Det Etiske Råd siden 2010 samt været formand for rådet fra 2011 til 2016. Jakob Birkler er cand. mag. i filosofi og psykologi og en blændende formidler om etik.

Se hele programmet her

Der tages forbehold for ændringer – vi er ikke herre over hverken vind, vejr eller den menneskelige faktor, og derfor kan det blive nødvendigt at foretage justeringer. Det endelige program fremsendes ca. 14 dage inden kursusstart. 

Se hele beskrivelsen

Det her bør du også lige se ...

 • Bornholm
  Bornholm 1

  Bornholm

  10.-13. maj 2018

  Oplev fugle, orkidéer, natur og seværdigheder i Kristi Himmelfartsferien

  Pluspris 4.400 kr.
  Pris uden abo. 5.000 kr.
 • Balkan
  Balkan - Broen i Mostar

  Balkan

  13.-22. september 2018

  Oplev Sarajevo, Mostar og Dubrovnik, 3 af de mest kendte byer på Balkan, når rejsen går gennem Albanien, Kosovo, Montenegro, Kroatien og Bosnien.

  Pluspris 12.900 kr.
  Pris uden abo. 13.900 kr.
 • Iran forår 2018
  Persien - Iran 6

  Udsolgt Iran forår 2018

  4.-15. april 2018

  Tag med på 12 dage i Persiens smukkeste byer i april 2018. En rejse i Iran er et møde med en af verdens ældste civilisationer, og samtidigt en øje-åbner overfor et folk, der i disse år har verdens bevågenhed.

  Pluspris 17.900 kr.
  Pris uden abo. 18.900 kr.

Plus Nyhedsbrev


Tilmeld dig nyhedsbrevet og få besked om nyeste varer, arrangementer og rabataftaler leveret et par gange om ugen.

Ved tilmelding accepterer du, at Politiken opretter et Medielogin til dig, såfremt du ikke allerede har et.
Samtidig afgives permission til at Politiken lejlighedsvis må kontakte dig. Læs mere.

Der opstod en uventet fejl. Prøv venligst igen senere, eller kontakt os direkte.

Den indtastede e-mail er ikke gyldig.

Plus Nyhedsbrev

Tak for din tilmelding!
Hvis ikke du har et Medielogin, har vi oprettet ét til dig og samtidig sendt dig en email.

Politiken Plus
Rådhuspladsen 37
1785 København V.
tlf. 70 15 85 15

email plus@pol.dk
web politiken.dk/plus
JP/Politikens Hus A/S
cvr. nr. 26 93 36 76