Rejser

Norwegian: USA-ruter er seneste slagmark mellem gamle og nye flyselskaber

Flyselskabet Norwegian har oplevet en voldsom vækst på ganske få år. Selskabet startede småt, men flyver nu med flere passagerer end SAS.

Rejser
FOR ABONNENTER

Nye flyruter fra Europa til USA er det seneste våben, det norske lavprisselskab Norwegian har taget i brug for at øge sin vækst i forhold til etablerede flyselskaber som SAS. Tidligere i år havde Norwegian flere passagerer end SAS, og hvis Norwegian får held med de nye ruter, der skal afgå fra Irland og Storbritannien, kan afstanden blive endnu større. I Norwegians favør. Det er en heftig rejse, Norwegian har været ude på siden starten i 1993.

Norwegian begyndte med en lille håndfuld norske indenrigsruter. Nu er de så store, at de bestiller 200 fly ad gangen hos Boeing i USA, der er Norwegian foretrukne flyleverandør.

Og intet tyder på, at selskabet er tilfreds med sin nuværende position på flymarkedet. Norwegians administrerende direktør, Bjørn Kjos, har kikkerten rettet mod en lang række nye destinationer, hvor han gerne vil sætte endnu flere af sine rød-hvide fly ind.

Det fortalte han for nylig på et pressemøde i København. Det er USA, der er den næste store satsning.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce