Londons transportselskab vil gerne have folk til at gå mere i storbyen. Derfor arrangeres guidede ture til byens attraktioner.
Foto: Eleanor Bentall/Transport for London

Londons transportselskab vil gerne have folk til at gå mere i storbyen. Derfor arrangeres guidede ture til byens attraktioner.

Rejser

Ny kampagne i London: Drop undergrundstoget og gå i stedet

Ny opmåling viser, hvor mange skridt man skal tage for at komme mellem undergrundsstationerne i London.

Rejser

Det selskab, der driver Londons busser og undergrundsbane, prøver nu at få turister og indbyggere i London til at gå i stedet for at køre med kollektiv trafik. I hvert fald har Transport for London nu udarbejdet et kort, der viser, hvor mange skridt der er mellem alle undergrundsstationer i det centrale London.

I flere tilfælde vil man formentlig skulle tage færre skridt, hvis man bliver oppe på overfladen i stedet for at dykke ned i undergrundsnettet. På nogle stationer er der meget langt at gå, inden man kommer frem til den rigtige perron.

Det nye fodgængerkort viser, at der er under 1.000 skridt mellem mange undergrundsstationer i det centrale London. Transportselskabet har ikke regnet på, hvor mange skridt, man skal tage, hvis man dykker ned i undergrunden.

Korte afstande i centrum

Men det vil nok være en dårlig ide at tage toget mellem Piccadilly Circus og Leicester Square – en afstand, der kræver 600 skridt. Mellem Bond Street og Oxford Street er der 700 skridt. I rask tempo går man omkring 100 skridt per minut.

Man skal overveje det lidt grundigere, før man vælger at gå mellem de stationer, der ligger længere fra Londons centrum. Nord for Kings Cross er der ofte mere end 2.000 skridt mellem stationerne. Tilsvarende afstande finder man også syd for Themsen.

London har en højt placeret embedsmand med titel af kommissær med ansvar for fodgængere og cyklister. Han støtter tanken om at få folk til gå mere i Londons gader, og netop i denne uge er han med til at præsentere et nyt projekt, der skal gøre det mere tillokkende at være fodgænger og cyklist i London: En grundig renovering af Westminster Bridge, der oplever en enorm trængsel af fodgængere, der ofte er på jagt efter den perfekte selfie i London. Her fra broen kan man vælge mellem London Eye og Big Ben som baggrund.

Westminster Bridge skal også gøres mere hyggelig at opholde sig på.

»Denne ikoniske bro skal være mere sikker og behagelig at bruge. Projekter af denne type vil opmuntre til større fysisk aktivitet«, siger fodgænger- og cykelkommissær Will Norman i en pressemeddelelse. I den kommende ombygningsperiode, der går til begyndelsen af 2018, vil det dog være mere besværligt at færdes på broen.

Kortet med gåafstandene kan hentes her.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce