Fra terrassen på Munkebjerg Hotel er der en smuk udsigt over Vejle Fjord og skoven.
Foto: Morten Langkilde

Fra terrassen på Munkebjerg Hotel er der en smuk udsigt over Vejle Fjord og skoven.

Rejser

Hoteltjek: På toppen af Munkebjerg er der luksus

Udsigten, køkkenet og vinkælderen er i top på Munkebjerg Hotel ved Vejle, som i år fejrer jubilæum.

Rejser

Selv om der kun er 14 graders varme konstant, giver de cirka 10.000 flasker i vinkælderen på Munkebjerg Hotel ved Vejle den indre varme – i hvert fald for en vinelsker.

Hoteldirektør René Aarby Sørensen anslår, at »vi har omkring 650 forskellige mærker. Flaskerne har nok en samlet værdi af 2,5-2,6 millioner kroner, og det er i indkøb. I restauranterne koster den billigste flaske cirka 300 kroner, mens den dyreste løber op i 130.000«.

Munkebjerg Hotel fejrer i år sin 50-års fødselsdag, men kan faktisk føre sin historie meget længere tilbage ifølge direktøren:

Direktør René Aarly Sørensen i den omhyggeligt aflåste og sikrede vinkælder med adskillige hundrede sjældne og kostbare flasker. Her direktøren med en magnumflaske Fonseca 1994 vintage portvin til 6.000 kroner.
Foto: Morten Langkilde

Direktør René Aarly Sørensen i den omhyggeligt aflåste og sikrede vinkælder med adskillige hundrede sjældne og kostbare flasker. Her direktøren med en magnumflaske Fonseca 1994 vintage portvin til 6.000 kroner.

»I 1860-1870’erne anlagde en bondemand stier i området. Da folk begyndte at strømme til, lavede han et traktørsted, Schweizerpavillonen. Så kom jernbanen, og der blev anlagt et trinbræt, og i 1880 var Munkebjerg Badehotel en realitet.

Succesen var hjemme, da der i 1933 blev installeret en rullende trappe nede fra fjorden op til hotellet, som fungerede indtil 1964«.

På det tidspunkt var badehotellet i forfald og blev overtaget af murermester Svend Aage Geschwendtner fra København. Han indviede Munkebjerg Hotel i juli 1967 – derfor 50-års jubilæet. Hotellet ejes i dag af murermesterens tre børn.

Beliggenhed: En serpentinervej snor sig op til toppen af Munkebjerg, hvor der fra hotellet er en smuk udsigt til Vejle Fjord. Den omkransende Munkebjergskov er kendt som den skov i Danmark, hvor bøgen først springer ud.

Den ’rullende trappe op til bjerget’ er i dag udskiftet med en trætrappe med 264 trin. Munkebjerg Kasino, Danmarks Golfmuseum og en 18-hullers golfbane ligger i tilknytning til hotellet

Indretning: Murermesteren har sat sit præg på bygningen, fortæller René Aarby Sørensen:

»Hotellet er muret i forbandt med en slags sildebensmønster. Bygningen er inspireret af arkitektur fra Canada, som fik hoteller til at ’forsvinde i skoven’. Bardisken i Loungebaren er italiensk krystal, som er transparent og skåret ud i et stykke«.

Værelse 349 er et såkaldt Tree Top-værelse både med komfort og udsigt fra altanen.
Foto: Morten Langkilde

Værelse 349 er et såkaldt Tree Top-værelse både med komfort og udsigt fra altanen.

1,3 millioner mursten er anvendt til byggeriet.

Politiken boede på et såkaldt Tree Top-værelse, hvor der fra altanen er udsigt til Vejle Fjord.

Værelse 349 har et stort badeværelse med både brus og badekar. Masser af skabs- og arbejdsplads, et sofahjørne og en elevationsseng.

Faciliteter og service: Foruden adgang til kasino og golf har hotellet et Fit & Relax-område med wellness, swimmingpool, spabade, sauna og fitness.

Og så er der tre restauranter. Tree Top-restauranten er anbefalet af Michelin, og hotellet lægger ikke skjul på, at ambitionen er en michelinstjerne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

»Enkelhed og enkle smage er nøgleordene eller franske smage med et nordisk udtryk. Vores køkken er mere mad end kunst, men der må godt være lidt kunst – dog ville vi aldrig servere myrer. Vi forsøger at finde husets ånd og stil«, fortæller køkkenchef Nikolaj Christiansen.

I Panorama Restauranten serveres der god mad, men maden i Tree Top-restauranten ligger en klasse over.

I Panorama Restauranten serveres der god mad, men maden i Tree Top-restauranten ligger en klasse over.

Tree Top holdt ferielukket under Politikens besøg, men Panorama Restaurant var ikke noget dårligt bytte. Først serverede restaurantchef Jan Toftegaard en forret med hvide asparges og jomfruhummer, citroneddikeperler og sauce mousseline efterfulgt af kalvefilet, glaseret kalvespidsbryst, sellerisquash og kartofler.

Inden osten – Vesterhavsost og Rød Sønderhave med grønne oliven, kvæde og smørristet rugbrød og knækbrød – fortæller Toftegaard, at vandet er hentet fra egen brønd i Fredsskoven, men »bare rolig. det er kontrolleret«.

En forret med hvide asparges og jomfruhummer, citroneddikeperler og sauce mousseline var en god start i Panorama Restauranten.
Foto: Morten Langkilde

En forret med hvide asparges og jomfruhummer, citroneddikeperler og sauce mousseline var en god start i Panorama Restauranten.

»Brødet har vi selv bagt. Vi har to bagere og en konditor og bager fire gange om dagen. Hotellet har også egen slagter, som laver alt pålæg og alle udskæringer. Vi serverer økologisk, når det er muligt, men det er svært at skaffe nok. Bageri, slagteri og køkken er alt sammen under jorden nede i kælderen«, siger Jan Toftegaard, inden han afslutter måltidet med en rabarberdessert.

Rabarberdesserten suppleres af en Forster-dessertvin, og de øvrige retter blev også fulgt til dørs på bedste vis af østrigske, italienske og franske vine.

Konklusion: Omgivelserne er i top, byggeriet er specielt, vinkælderen velassorteret, køkkenet solidt og velsmagende, og så er der masser af aktiviteter, uanset om man er til en løbe- eller vandretur i skoven, golf eller et forsøg på at blive velhavende i Casino Munkebjerg.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Personalet er serviceminded og møder gæsten med et smil.

En værelsespris for et Tree Top-værelser på 1.495 kroner er helt o.k.

Politiken var inviteret af Munkebjerg hotel

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce