Thailand er et af danskernes favorit-rejselande. Og hvert år ændrer tingenes tilstand sig i det sydøstasiatiske land.

Thailand er et af danskernes favorit-rejselande. Og hvert år ændrer tingenes tilstand sig i det sydøstasiatiske land.

Rejser

8 betragtninger: Sådan er Thailand ved at ændre sig som rejseland

Politikens rejsejournalist Sune Højrup Bencke har rejst i den sydasiatiske turistmagnet siden 1994. Her er otte indtryk fra denne sommers rejse.

Rejser
FOR ABONNENTER

150.000 danske ferierejsende hvert år kan næppe tage fejl. Thailand er for længst blevet en af danskernes favoritrejselande. Både for rygsækrejsende, der vil udfordres, og for dem, der vil have et charteralternativ til de velkendte steder i Europa.

Men hvordan ændrer Thailand sig som rejseland? Hvor rykker det, hvad er bedst og værst, og hvilke fordomme står for fald?

Det vrimler med hoteller i Bangkok fra den ypperligste luksus til de små, billige hummere, men hvor skal du bo? Vælg et sted langs Chao Phraya-floden næste gang. Hotellerne i nærheden af hovedfærdselsåren Sukhumvit ligger godt, fordi de er tæt på de store shoppingcentre og det utroligt velfungerende Skytrain. Men langs Chao Phraya-floden lufter det, menneskemængden er knap så voldsom, og du kan bevæge dig frem og tilbage med flodbådene med de orange flag, der er så billige, at de næsten er gratis.

På den nordlige del af øen Ko Phangan ligger den lille ø Ko Ma. Reelt set er det ikke en ø, idet Phangan og Ma er forbundet af det de fleste guidebeskrivelser malende kalder en hvid stribe af paradissand. Hvad der sjældent står, er at det flyder med affald. Både på selve sandstriben, men også i det stykke jungle, der breder sig ned til vandet. Flasker, plastik, fiskenet, dåser ...

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce