Schweiziske Glacier Express er kendt som verdens langsomste eksprestog. Men måske et af dem med den smukkeste udsigt undervejs.
Foto: Jan Geerk

Schweiziske Glacier Express er kendt som verdens langsomste eksprestog. Men måske et af dem med den smukkeste udsigt undervejs.

Rejser

Her drømmer tognørderne om at rejse hen i 2018

Politiken har spurgt seks mænd med en særlig interesse for sveller, vogne og lokomotiver om, hvilke togruter de vil elske at prøve næste år.

Rejser
FOR ABONNENTER

Chris Tarrant (engelsk globetrotter, der har rejst med tog over hele verden og hvis rejseprogram, Ekstreme Togrejser, kan ses på DR i øjeblikket):

»Jeg har rejst på nogle af de værste togstrækninger i verden - navnlig i Afrika, Myanmar og Sydamerika, men to af de allerbedste er The Ghan i Australien og The Blue Train i Sydafrika. The Ghan er et vidunderligt luksustog, der kører fra den helt sydlige del af Australien, Adelaide, og hele vejen op til Darwin i nord. Det fantastiske Blue Train kører nærmest med champagne som brændstof og er femstjernet luksus på hele ruten. Samtidig kører begge tog på nogle af de smukkeste strækninger på jorden med spektakulære udsigter på hele turen«.

Oliver Smith (rejsejournalist på Lonely Planet Traveller Magazine og har vundet prisen som Storbritanniens bedste rejseskribent to gange for henholdsvis historien ’Legends of The Lunatic Express’ og ’The Other Siberian Railway’):

»Hvert år er der forlydender om, at Eurostar vil åbne en ny rute fra London St Pancras til uudforskede og spændende nye destinationer. Folk har hvisket om direkte tog fra for eksempel London til Køln eller Frankfurt, og hvis man skal tro de seneste rygter, er en togtur på fire timer mellem London og Amsterdam på vej for første gang i 2018. Det ville betyde, at du kunne spise morgenmad langs kanalerne ved Kings Cross og pommes fritter ved Herengracht til frokost«.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce