Selvom man sidder på plastikstole og spiser sin mad med plastikbestik, er en tur på en af byens gaderestauranter et must.
Foto: Claus Blok Thomsen

Selvom man sidder på plastikstole og spiser sin mad med plastikbestik, er en tur på en af byens gaderestauranter et must.

Bangkok

Weekend i Bangkok: Spis billigt og godt på byens gaderestauranter

Selv om bystyret har lukket mange gaderestauranter, er Bangkok stadig en kulinarisk oplevelse. Samtidig er nogle af de største seværdigheder slet ikke der, hvor turisterne kommer.

Bangkok
FOR ABONNENTER

Da jeg flyttede til Bangkok, fik mange af mine bekendte et bestemt udtryk i øjnene.

»Ja, ja, din gamle liderbuk. Nu skal du ud at more dig«, sagde deres blik.

Jeg blev lidt irriteret, men kunne også til en vis grad forstå deres reaktion. Thailand har længe profiteret højt på sexturisme, og selv om myndighederne nu gør alt for at komme af med rygtet om Thailand som verdens sexparadis, er der en grund til, at landet i sin tid fik det stempel. Men sandheden er også, at Bangkok – og Thailand – er meget mere end letpåklædte stangpiger og gogobarer.

Landet har en gammel og rig kultur, der ikke mindst manifesterer sig i det kendte thailandske køkken, og for nu at blive ved maden er det vigtigt allerede indledningsvis at slå en overordnet pointe fast: Lad være med at gå ind på de restauranter med buffet, som mange rejseselskaber ellers reklamerer med.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mad&drikke

Seværdigheder

Shopping

Børn

Diverse