Annonce
Annonce
Annonce
Barcelona For abonnenter

Oplev livlige Barcelona, som kun de lokale kender den

Barcelona har et væld af tilbud til kulturforbrugeren, gourmanden, historienørden, festaben og fodboldfanen. Tag blandt andet med til den anden rambla.

Der er kun ét problem forbundet med at bo i Barcelona: Det er forbasket svært at sende sig selv hjem til arbejdsbordet.

For i en by, der byder på alt, hvad hjertet måtte begære af nydelser, er det sin sag at forlade et boblende glas cava og en lun tapas på et af de gadehjørner i den ’nye’ bydel Eixample; tårnene på evighedsbyggeriet af den berømmede eventyrkirke La Sagrada Familia; indkøb af friske skaldyr på det store marked La Boqueria til tilberedning i eget køkken eller indtagelse af en iskold fadøl og iagttagelse af alverdens mennesker på La Rambla eller en aften i fodboldens katedral, Camp Nou, hvor spillets guder fra Barça elegant sætter de fleste modstandere til vægs.

Men prøv.

I denne guide bevæger vi os væk fra den mest fladtrampede turiststier i den by, titusindvis af danskere bevæger sig ned til hvert år. Om det ligefrem er Barcelonas hemmeligheder, vi forsøger at afsløre, er tvivlsomt.

LÆS OGSÅBarcelona classic: Få det bedste af byen på en weekend

I en af Europas bedst bevarede storbyer gemmer der sig talrige historier i de snævre gader i middelalderkvarterer som Barri Gotic og (El) Born(e). Selv folk, der er opvokset og har boet hele deres voksne liv i Barcelona, fortæller, at byen bliver ved at afsløre nye sider af sig selv for dem.

guiris, som de lokale kalder os fremmede, skal ikke sådan komme og føre sig frem med deres viden.

Ikke desto mindre opdager man interessante steder, der ikke lige står på side 1 i turistguiderne, når man giver sig til at slippe arbejdet og begiver sig ud i Barcelonas gader med fristelser og nydelse for alle sanser, man ikke finder mage til mange andre steder.

Abonnér og få fuld adgang til artiklen, samt alt på politiken.dk for 66 kr. per måned.

Allerede abonnent? Log ind

Del link
Annonce
Mest læste
Dit politiken
Annonce