Annonce
Annonce
Berlin

Europas største indendørs vandland er Thailand i forklædning

Palmer, kokosolie og badevandstemperaturer på op til 32 grader. På motorvej A13 mellem Berlin og Dresden finder man Tropical Islands.

Gem til liste

Politikens rejseguides

BERLIN er en af de mest besøgte storbyer i verden og efter Paris og London det tredjemest besøgte rejsemål i Europa. En tredjedel af gæsterne kommer fra udlandet. Hovedattraktionerne er for turisterne den specielle mangefacetterede arkitektur, de mange historiske steder, museer, festivaler, natteliv og gode indkøbsmuligheder.

Tropical Islands

’Tropical Islands’ er åben alle årets 365 dage og hele døgnet rundt.
Indgang: Voksne 28,50 euro (212 kroner), børn (4-14 år) 23 euro (172 kroner).
Tropical Islands ligger lige ved A13 Berlin / Dresden-motorvejen, ca. 35 km syd for Berlin Schönefeld.

Tropical-Islands-Allee 1, 15910 Krausnick. tropical-islands.de

3 skæverter i Berlin

1. Story of Berlin
Interaktivt museum, som fortæller byens 800-årige historie. Få en guidet tur i en original og stadig funktionsdygtig bunker, der har plads til 3.500 mennesker og minder om en p-kælder, dybt under Kurfürstendamm. story-of-berlin.de

2. Propeller Island City Lodge
Et kunstværk af et hotel, hvis værelser er designet og indrettet af den tyske kunstner Lars Stroschen. Sov bl.a. i en ligkiste, i svævende senge, et spejlvendt rum eller i et værelse, der får en til at føle, at man overnatter i en fængselscelle. propeller-island.de

3. Tempelhof
Berlins kolossale lufthavn blev taget i brug i 1923 og stoppede sin egentlige funktion i 2008, men åbnede to år senere igen op for offentligheden. 200.000 mødte op til åbningen af Tempelhofer Park, hvor man i dag kan stå på rulleskøjter, høre koncerter eller tage på picnic. I de gamle transithaller bliver bl.a. modemessen Bread & Butter afholdt. tempelhoferfreiheit.de

I 10 sekunder, mens man står under et rindende vandfald, føler man sig hensat til en strand i Thailand.

Man dykker ned i det blå, varme vand. Og tror, man er på tropisk badeferie, langt væk fra den danske sommer.

Men illusionen brister, da en blegfed tysker pludselig hopper ned i bassinet ved siden af en.

»Plask!«, siger det, indtil tyskeren popper op med vand i håret og et bredt smil i fjæset. »Viel spaß!«, udbryder han.

LÆS OGSÅOpdag de alternative europæiske feriesteder

’Tropical Islands’ er Europas største, tropiske ferieoplevelse på i alt 66.000 kvadratmeter og med plads til 8.000 gæster. Hver dag.

Stedet er bygget op fra bunden på en tidligere militær landingsplads ved en stor skov i Brandenburg. Omkring 60 kilometer fra Berlin.

Før man fik den vanvittige idé at indrette et opvarmet resort midt ude på en øde mark, blev her bygget zeppelinere i det, der engang var en hangar.

Men det ændrede sig brat, da investeringsfirmaerne Tanjong og Au Leisure fra Malaysia og Singapore i starten af 2000’erne rettede deres blik mod området syd for den tyske hovedstad.

For den nette sum af 120 millioner kroner skabte de en indendørs regnskov, som, ifølge dem selv, »samler de bedste elementer fra Asien, Afrika og Sydamerika«.

Kunstigt hav og falsk fuglefløjt
Bag de ord gemmer sig en aparte – men dejligt varm – ferieoplevelse, der siden 2004 har tiltrukket alverdens turister. De kommer for at opleve luksuriøse træhytter, den højeste vandrutsjebane i Tyskland, palmer så langt øjet rækker og en lang, hvid sandstrand.

Den ligger op til ’The Tropical Sea’, et kunstigt, lyseblåt klorhav, hvor badevandstemperaturen altid er på 28 grader. Og hvor panelerne i den kolossale globe, der omkranser ’Tropical Islands’, lader ægte UV-stråler udefra skinne ind, så man rent faktisk bliver brun af at ligge på stranden. Selv om man er indenfor.

LÆS OGSÅSådan får du en anderledes charterrejse

Det føles lidt som at vandre direkte ind i ’The Truman Show’. Lige som i den amerikanske film, hvor Jim Carrey, i hvert fald til at starte med, lever i lykkelig uvidenhed om, at hele hans liv foregår i en kæmpestor tv-kulisse, glemmer man hele tiden, at det der omgiver én i ’Tropical Islands’ i virkeligheden ikke er en jungle i Borneo.

Men i stedet en kunstig, opbygget skal med et grundareal svarende til 7-8 fodboldbaner med 107 meter til loftet. Inklusive falske fuglefløjt, som strømmer ud fra alskens højtalere i betonkonstruktionen.

Det virker horderne af tyske børnefamilier, der trisser rundt i badeshorts og badedragter med håndklæder, kokossolcreme og solbriller i strandtaskerne, dog rimeligt ligeglade med. De slænger sig på sengene ud til vandet, fotograferer konstant hinanden, tager en dukkert i The Bali Lagoon og soler sig, som var de på en rigtig strandtur.

Varme.  Tyske familier tager ofte på dagsophold i Tropical Islands. Væk fra stress og jag op på med badetøjet og badetøfler. FOTO: Anders Hjort

27 meter høj vandrutsjebane
Andre, af de mere action-mindede feriegæster, som har indtaget ’Tropical Island’, mens turengårtil.dk er på besøg, vover sig op i den tårnhøje vandrutsjebane. Hele 27 meter oppe begynder den heftige tur, og da man kommer ud igen er man rundtosset og, selvfølgelig, gennemblødt.

»Crazy, nah«, siger en ung pige i en tysk familie med et stort smil, da turengårtil.dk's udsendte fortumlet prøver at rejse sig fra vandet for enden af den viltre rutsjebane.

LÆS OGSÅ5 fede badesteder i Berlin

Et stykke væk fra de ferierende tyskere spadserer en påfugl rundt på fliserne i varmen, mens horder af andre turister checker ind i deres ’Feriewohnungen im tropen’.

Senere på aftenen bliver lyset dæmpet, larmen fra børnene – og de voksne vovehalse – i vandrutsjebanen ebber ud, og alle går på opdagelse i menukortene i restauranterne, der både er på tysk, polsk og engelsk.

Åbent 24/7
Men når maden er fortæret, og man har sagt tak for mad til de hawaiiskjorte-klædte tjenere, er det langt fra alle besøgende, som går til ro i deres komfortable træhytter i Europas største, indendørs badeland. Flere sover nemlig i telte rundt omkring i ’Tropical Islands’, eller slet og ret på strandsengene ved det kunstige hav.


KOPI.  Tropical Islands føles næsten lige som Thailand. Næsten. FOTO: Anders Hjort

Det tropiske paradis er nemlig åbent 24 timer i døgnet. Man kan altså i den grad får stimuleret sin indre vandhund i hangaren ved Berlin, der er så stor, at der ville være plads til Eiffeltårnet inden for, hvis man lagde tårnet ned.

Det tænker man dog ikke så meget over, mens man enten døser hen i de varme spa-bade, trisser rundt i børnenes Tropino Club, som har klatrevæg og junglestemning, eller er i fuld gang med at bygge et sandslot på en af strandene.

Så føler man nemlig, at man er i Thailand, og at solen rent faktisk skinner på ens blegfede overkrop. Men man ved jo godt, at det er en illusion. Og hvis man skulle have glemt det, så bliver man lynhurtigt mindet om det, når man går ud gennem hangarens udgang og igen står på en øde mark ved en skov. I Tyskland. For der er der lige så koldt, gråt og regnfuldt som, der altid har været.

TUREN GÅR TIL GODE REJSEMÅL I Januar

Budapest

Budapest

Smukt udsmykkede termalbade med velgørende varmt vand, gamle kaffehuse med...

New York

New York

New York er smuk, kreativ, dekadent, dyt, båt, bimlende, bamlende, forrykt...

Göteborg

Göteborg

Fem Michelin-restauranter, verdens bedste samling af nordisk kunst,...

Istanbul

Istanbul

En by, to verdensdele, 9.000 års historie og 14 mio. indbyggere

Hamburg

Hamburg

Hamburg er Europas næststørste havneby. Og havneområdet HafenCity er da...

Dubai

Futuristiske og vanvittige Dubai pirrer, forundrer, forarger og sitrer i...

Edinburgh

I et hus fra Middelalderen sælger de billige kilte og whisky. Ude ved...

London

Dekadente stormagasiner, mad-templer, teatre og gigantiske museer....

Lissabon

Traurig kærlighedsmusik, skramlede sporvogne på stejle bakker og en af...

Berlin

Anarkistisk, fandenivoldsk og tilbagelænet. Men også svulstig og...

Madrid

Brede boulevarder, små tapasbarer, monumentale museer og et enormt...

Paris

Paris har efterhånden udtømt listen af superlativer, der med rimelighed...

Firenze

Firenze, Firenze, Firenze. Hvem kan sige ”Firenze” uden at slå...

PolitikenPlus
 • Tranetur til Sverige Pak kikkert og varmt tøj og tag på tranetur til Hornborgasjön, hvor op mod 25.000 traner opholder sig hvert år i april.

  Pluspris 3.300 kr. Alm. pris 3.800 kr. Køb
 • Luksusvandretur Den isolerede øgruppe Færøerne er med sin formidable natur blandt naturelskeres drømmedestinationer. Nu udbydes en rejse, der byder på både natur og byliv i luksuriøse omgivelser.

  Pluspris 10.680 kr. Alm. pris 11.680 kr. Køb
 • Akvarelkursus På 12. år afholdes akvarelkursus med maleren Bardur Jakupsson i spidsen, denne gang på smukke Bornholm. Kurset varer en uge og giver deltagerne indblik i nye teknikker inden for akvarelkunsten.

  Pluspris 7.580 kr. Alm. pris 8.250 kr. Køb
 • Kunstrejse til Færøerne Kunstrejse til Færøerne i juli 2015, hvor man ikke kommer uden om maleren Sámal Joensen-Mikines. Der bliver dog også tid til andre kunstner samt naturoplevelser.

  Pluspris 9.880 kr. Alm. pris 10.880 kr. Køb
 • Rejse til Napoli Lær at lave mad i det syditalienske ? og smag på vinen. En fem dages rejse til Syditalien byder på lærerig viden om områdets mad og vin.

  Pluspris 12.900 kr. Alm. pris 13.900 kr. Køb