Must. Mallory Square er det mest populære sted i Key West at tage billeder af solnedgangen, så her er altid et leben.
Foto: Meinzahn / iStockphoto

Must. Mallory Square er det mest populære sted i Key West at tage billeder af solnedgangen, så her er altid et leben.

insiderguider

En weekend i: Dask rundt i gaderne i det kontinentale USA's sydligste by

Key West på Floridas sydspids tilbyder en håndfuld gode attraktioner, fest og krystalblåt hav.

insiderguider
FOR ABONNENTER

Målt i kilometer ligger Key West tættere på Cubas hovedstad, Havana, end på Miami i Florida. Det mærker man på stemningen, der har en caribisk følelse over sig – mellem husene løber vilde høns rundt og pikker i jorden, der er ingen mangel på små cubanske spisesteder, og på byens mange barer dyrkes et særdeles lidenskabeligt forhold til rom.

Den gamle bykerne – Old Town – er anlagt i starten af 1800-tallet, før der overhovedet var noget, der hed Miami. I gadebilledet ser man en hel del antebellum architecture – huse bygget før borgerkrigen. Og så hviler der en udefinerbar kunstnerisk ånd over byen.

Den har tiltrukket så arketypiske amerikanske kunstnere som forfatterne Ernest Hemingway og Tennessee Williams, fuglemaleren John James Audobon og modekongen Calvin Klein samt et hav af amatørkunstnere, der har trukket stikket ud og lever et stille liv.

I alt bor omkring 25.000 fastboere på øen, men årligt ankommer ikke mindre end 350 krydstogtskibe, der slipper mellem 2.000 og 6.000 turister løs i gaden om dagen. Og det er uden at tælle de tilkørende gæster med.

Hov...

Vi har gjort det nemt for dig at blive abonnent. Få en måned med fuld adgang til Politiken for kun 1 kr.

PRØV NU

For abonnenter

Annonce

Mest læste

 • Annonce

Annonce

Forsiden

  Kongressen i Washington dagen før Donald Trumps indsættelse som præsident
  Jakob Nielsen skriver fra Washington, D.C.­


  Der er en anspændt stemning i Washington mindre end et døgn før indsættelsen.

  Trumps tilhængere indtog torsdag byen og flokkedes om Kongressen, hvor de fleste skulle hente deres billetter til indsættelsen. Flere købte merchandise og tog selfies foran den bygning, hvor den næste præsident sættes ind.

  På Pennsylvania Avenue skændes to kvinder - den ene har en T-shirt, hvor der står, at hun overlevede 8 år med et Obama. Den anden har et skilt der siger tak til Obama - »vi savner dig allerede«. Kun 4 procent af vælgerne i Washington, D.C., stemte på Trump.

  Foto: Jakob Nielsen

Annonce