Rejser. Den verdensomspændende hotelkæde Hilton Hotels & Resorts, der blandt andet ligger ved CPH lufthavn, vil lave en ny billig hotelkæde. (Arkiv)
Foto: Finn Frandsen

Rejser. Den verdensomspændende hotelkæde Hilton Hotels & Resorts, der blandt andet ligger ved CPH lufthavn, vil lave en ny billig hotelkæde. (Arkiv)

Hilton overvejer billigt hotel-alternativ til unge

Den verdensberømte hotelkæde vil satse mere på det unge klientel med hoteller, der skal minde om vandrehjem.

Hoteller

Snart kan det blive økonomisk muligt for alle at overnatte på et Hiltonhotel.

Hilton Worldwide Holdings Inc. vil have fat i de unge rejsende, der fravælger hoteller til fordel for private og billigere udlejningsmuligheder som Airbnb. Derfor overvejer man ifølge Hiltons direktør Chris Nassetta at lave en hostel-version af Hiltonhotellerne.

»Der er et potentiale for noget, der har et mere urbant urdtryk end det traditionelle hotel. Mere et mikrohotel«, siger han til Bloomberg og fortæller, at man i øjeblikket er i gang med at undersøge mulighederne.

Vil ramme de unge

Ifølge Bloomberg vil det beløb, som unge rejsende bruger, stige med over 100 milliarder dollars (725 milliarder kroner) på verdensplan over de næste fire år.

De penge vil Hilton gerne have del i, og derfor vil man lave overnatningstilbud med lavere priser og mindre service. Ifølge Chris Nassetta vil man nemlig hellere udvikle denne nye hotelform selv i stedet for eventuelt at opkøbe mindre hoteller.

Følger efter Marriot

Selvom Hilton på papiret stadig er større end konkurrenten Marriot, så er det gået langsomt nedad for den luksuriøse hotelkæde de senere år. Et af de seneste tegn var, da Hilton sidste år var nødt til at sælge et af deres mest kendte hoteller, Waldorf Astoria i New York, til et kinesisk forsikringsselskab.

Det kan være en af årsagerne til, at man nu vil forsøge at ramme bredere.

En strategi, ærkefjenden Marriot allerede tog hul på i 2013, da de i samarbejde med Ikea åbnede en række såkaldte Moxy Hoteller, der netop tilbyder yngre rejsende overnatningsmuligheder med nutidig indretning og lave priser.

Hvornår de nye Hilton-hoteller slår dørene op vides endnu ikke.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

    Tysk valg: Målinger og sæder

Annonce