Alt er utroligt friskt og lækkert på Captain Pepinos restaurant på øen Antiparos.
Foto: Annette Olesen

Alt er utroligt friskt og lækkert på Captain Pepinos restaurant på øen Antiparos.

Læsertip

Læserne: Her er Grækenlands lækreste restauranter

Skal du til de græske øer? Se, hvor du får den bedste mad ifølge læserne.

Læsertip

Klassikere i Athens gamle bydel

En af de bedste madoplevelser i Grækenland er at finde ind på en centralt beliggende plads i Athens gamle bydel, f.eks. Monastiraki-pladsen i den gamle bydel Plakaen neden for Akropolis.

Her kan man vælge at købe maden ved en de mange boder og indtage den på en bænk på torvet sammen med de lokale eller slå sig ned i en af de små cafeer omkring pladsen, hvor der serveres typiske græske retter, f.eks. souvlaki, ledsaget af den legendariske græske salat.

Thorkil Jensen, Værløse

Kø og kindkys på Rhodos

Jeg vil anbefale restauranten Tamam på Rhodos. Det er en familiedrevet restaurant med traditionelle græske retter og egne nyfortolkninger. Her arbejder far og hans fire døtre.

Der er kø langt ud på fortovet, men det er ventetiden værd! Maden er skøn og vinen ligeså – begge dele til helt rimelige priser. Jeg var der to gange med min mor, og vi fik kindkys og knus, da de kunne huske os anden gang.

Isabel Thostrup

Nedbrændt bygning på Kreta

Restauranten hedder Ela Tavern og ligger i Chania tæt på havnen. Denne restaurant har alt, man kan ønske sig af virkelig god græsk mad. Meget smagsfuldt og ingen ventetid på maden.

Selve oplevelsen er dog meget vigtigere. Restauranten har intet tag og ligger i en gammel bygning, der i sin tid brændte ned for derefter at blive restaureret. Derfor er det en følelse af gammel græsk historie, imens du kigger op på stjernehimlen. De har tit live græsk musik, hvilket også er rigtig hyggeligt.

Michael Fjorbak Klausen

Tag østover på Kreta

Stort set alle danske Kreta-turister sendes til Chania og derfra vestpå til turistområderne.

Men køres der i stedet østpå i retning mod Rethymnon, når man efter ca. 20 kilometer den lille søvnige landsby Kalives. Byen har to strande, begge med EU’s blå flag, og har også en turiststruktur, men er på ingen måde overrendt af disse. Byen har mange og gode restauranter, herunder bl.a. Kritikos og Piperia, den sidste uden for bykernen.

Men vores helt klare favorit er Provlita (græsk for ’lille mole’), der ligger væk fra hovedgaden, men lige i vandkanten, som her er en stenmole. Stedet ejes af Giannis og Andreas Daskalakis – førstnævnte er tjeneren, den sidste kokken – og menukortet har såvel traditionelle græske som internationale retter. Og det er ikke små portioner, der serveres.

I køkkenet huserer både mor og søster, ligesom råvarerne for en stor dels vedkommende opdrættes/dyrkes af far på deres gård i nærområdet. Priserne er absolut rimelige og kvaliteten som regel i absolut top. Vores eneste anke er, at pomfritter hverken her eller stort set nogen andre steder, vi har været i Grækenland, er ordentligt gennemstegt.

Lene og Ole Hansen, Hadsten

Fantastisk mad på Kreta

Den allerbedste restaurant, vi har været på, ikke kun i Grækenland, men i hele verden, det er Zafferano i Platanias på Kreta, hvor man får noget helt fantastisk mad, en fantastisk betjening, udsigten findes ikke bedre, lokalerne og stolene er jo næsten umulige at komme fra igen. Man får brød, imens man venter på maden, når man så er færdig med en overdådig middag, kan man være helt sikker på, at der kommer en eller anden lille drink, man lige skal have oven på middagen.

Hvis jeg skal give den stjerner, må det være 10 ud af 10.

Tove Nielsen, Grindsted

Hos kaptajnen på Antiparos

Den allerbedste mad, vi nogensinde har fået i Grækenland, var på tavernaen Captain Pepinos restaurant ved stranden i Agios Georgios på øen Antiparos for nogle år siden.

Grækerne spiser der, når de tager på udflugt fra Paros i weekenden og er ved stranden.

Vi var sammen med grækere, som bestilte alle mulige lækre sager, især var squashkagerne utrolig lækre. Alt var superfrisk og meget velsmagende.

Annette Olesen, Bagsværd

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce