Annonce
Annonce
Rejser

Flykrig på Asien-ruter giver billigere billetter til danskerne

En række flyselskaber kæmper indædt om eftertragtede danske Asien-farende.

Gem til liste

Det er mange år siden, at en billig flybillet fra Københavns Lufthavn til asiatiske knudepunkter som Bangkok og Singapore altid inkluderede et langt stop i Karachi eller Delhi og var med tvivlsomme selskaber som Philippine Airlines eller Aeroflot.

I dag er der så meget rift om de danske rejsende til Asien, at selv markedets billigste flybilletter får man hos topselskaber som Finnair, Thai Air eller Emirates.

LÆS OGSÅSådan får du adgang til lufthavnens lounger

Det kan mærkes i Københavns Lufthavn, der i løbet af de seneste par år er blevet en kampplads, hvor en række selskaber kæmper om de eftertragtede Asien-farende.

Det handler ifølge luftfartseksperten Ole Kirchert Christensen, der er fagredaktør på branchesitet check-in.dk, om overkapacitet i markedet.

»Priserne er blevet presset ned. Det stimulerer et nyt segment af kunder, og så kommer der flere passagerer til. Der er meget opmærksomhed på Asien. Og flyselskaber går ind der, hvor der er efterspørgsel«, siger Ole Kirchert Christensen.

LÆS OGSÅHer er flyselskaberne med mindst benplads

Konkret betyder det for Københavns Lufthavn, at et af de klassiske selskaber på Asien-markedet, Singapore Airlines, netop har forhøjet deres ugentlige flyvninger fra tre til fem.

Samtidig har tre selskaber fra Mellemøsten, det Dubai-baserede Emirates, Qatar Airways og Gulf Air fra Bahrain siden 2010 kæmpet indædt om kundernes gunst. Emirates har siden selskabets indtog i København i august 2011 kontinuerligt indsat større og større fly på deres rute.

Alle tre selskaber har gjort deres ’hjemmelufthavne’ til såkaldte hubs – mellemlandingssteder – der ikke kun er for rejser videre til Asien, men også til en stor destination som Australien.

Det rykker i Finland
Det mest markante flyselskab på ruterne til Asien har hverken sand eller olie i ryggen, men derimod et nordisk klingende navn. Finske Finnair har en erklæret mission om at være Nordeuropas førende selskab på flytrafik til Asien, fortæller salgsdirektør for Finnair i Skandinavien Kenneth Gillberg. Ifølge ham er Finnairs trafik fra København til Asien steget med 15 procent i 2012.

»Der er en vældig hård kamp om kunderne, fordi der er overkapacitet. Vores bedste våben i den kamp er, at vi har en af de nyeste flyflåder og at flyver fra det nordlige Europa, hvilket betyder, at vi er de hurtigste«, siger Kenneth Gillberg.

LÆS OGSÅFlytjek: Finsk tapas styrer i luften på vej til Kina

Netop den korte flyvetid er Finnairs store fordel, forklarer Ole Kirchert Christensen.

»Finnair har gjort det rigtigt. Selskabet udnytter deres geografiske beliggenhed med kortere ture til Sydkorea, Kina og Japan. De skærer i rejsetid og kan inden for 24 timer få det samme fly ud og hjem igen, hvor andre skal bruge 1,5 fly«, siger luftfartseksperten.

Det nyeste selskab, der nu skal til at flyve fra Norden til Asien, er det norske lavprisselskab Norwegian, der fra sommeren 2013 vil flyve til Bangkok, og som netop har sat deres billetter til den destination til salg.

LÆS OGSÅNorwegians 'superbillige' flybilletter er dyrere end konkurrenternes

En prissøgning viser dog, at Finnair er billigst på Bangkok-billetter i sommeren 2013, og på spørgsmålet om, hvorvidt Norwegians entre har fået Finnair til at lancere ekstra billige flybilletter netop nu, svarer Kenneth Gillberg:

»Konkurrencesituationen har forandret sig. Det er en kamp om markedsdele. Vi skal også kunne tilbyde gunstige priser. Det er survival of the fittest«, siger Finnairs salgsdirektør og refererer dermed indirekte til kriseramte SAS, der fra 2013 dropper sin Bangkok-rute.

TUREN GÅR TIL GODE REJSEMÅL I April

Krabi

Krabi

Krabi, Krabi, jeg overgiver mig. Du er for smuk og dejlig. Krabi er en...

Sharm el-Sheikh

Sharm el-Sheikh

Sol og varme året rundt, krystalklart vand og store oplevelser på de helt...

Bangkok

Bangkok

Hvis Bangkok var en flaske vin, var der tale om en magnum. Og etiketten...

Kenya

Kenya

Tag på eventyr i Kenya og oplev løvebrøl, hyænesang og palmesus.

Yucatán

Yucatán

At besøge Yucatán er at dykke ned i forhistorien mellem maya-ruiner og...

Dubai

Futuristiske og vanvittige Dubai pirrer, forundrer, forarger og sitrer i...

Phuket

Phuket er livsnydelse på højt plan. Et strejf af sommer året rundt og en...

Cuba

Salsarytmer, høj cigarføring og smukke, solbrændte huse. Cruising i seje...

Goa

Goa ligger som en solmættet parentes mellem det enorme indiske...

New Zealands Sydø

Paradis for aktive naturelskere

Miami

Fuld fart på festen i Miami, oplevelsessamfundets epicenter i Orlando...

Hurghada

Snorkeleventyr og beachparty på bare fødder. Sol, strand og vand om dagen...

PolitikenPlus
 • Sidetaske Funktionel sidetaske fra Eastpak i retro look, og med mange praktiske detaljer. Tasken er produceret i slidstærkt polyester og fås i to farvekombinationer.

  Pluspris 595 kr. Alm. pris 699 kr. Køb
 • Rejseudstyr GoToob er en smart tube i blød silikone, der er praktisk at have med på rejsen. Den prisvindende og patenterede tube er godkendt til fødevarer (FDA), samt shampoo, cremer, opvaskemiddel etc.

  Pluspris 75 kr. Alm. pris 89 kr. Køb
 • Skridttæller Smart skridttæller, Omron Walking style one 2.1, som skal klipses fast på bukselinningen.

  Pluspris 165 kr. Alm. pris 195 kr. Køb
 • Rejsepung Rummelig rejsepung i G-1000 materiale med plads til pas og ufoldede boardingkort - perfekt til at medbringe på din rejse.

  Pluspris 399 kr. Alm. pris 469 kr. Køb
 • Håndledsblodtryksmåler I hele verden har millioner af mennesker for højt blodtryk, og det er en af hovedårsagerne til hjertesygdomme og slagtilfælde. Hold øje med dit helbred med Omron R6 blodtryksmåleren.

  Pluspris 689 kr. Alm. pris 815 kr. Køb