Annonce
Annonce
Rejser

Flykrig på Asien-ruter giver billigere billetter til danskerne

En række flyselskaber kæmper indædt om eftertragtede danske Asien-farende.

Gem til liste

Det er mange år siden, at en billig flybillet fra Københavns Lufthavn til asiatiske knudepunkter som Bangkok og Singapore altid inkluderede et langt stop i Karachi eller Delhi og var med tvivlsomme selskaber som Philippine Airlines eller Aeroflot.

I dag er der så meget rift om de danske rejsende til Asien, at selv markedets billigste flybilletter får man hos topselskaber som Finnair, Thai Air eller Emirates.

LÆS OGSÅSådan får du adgang til lufthavnens lounger

Det kan mærkes i Københavns Lufthavn, der i løbet af de seneste par år er blevet en kampplads, hvor en række selskaber kæmper om de eftertragtede Asien-farende.

Det handler ifølge luftfartseksperten Ole Kirchert Christensen, der er fagredaktør på branchesitet check-in.dk, om overkapacitet i markedet.

»Priserne er blevet presset ned. Det stimulerer et nyt segment af kunder, og så kommer der flere passagerer til. Der er meget opmærksomhed på Asien. Og flyselskaber går ind der, hvor der er efterspørgsel«, siger Ole Kirchert Christensen.

LÆS OGSÅHer er flyselskaberne med mindst benplads

Konkret betyder det for Københavns Lufthavn, at et af de klassiske selskaber på Asien-markedet, Singapore Airlines, netop har forhøjet deres ugentlige flyvninger fra tre til fem.

Samtidig har tre selskaber fra Mellemøsten, det Dubai-baserede Emirates, Qatar Airways og Gulf Air fra Bahrain siden 2010 kæmpet indædt om kundernes gunst. Emirates har siden selskabets indtog i København i august 2011 kontinuerligt indsat større og større fly på deres rute.

Alle tre selskaber har gjort deres ’hjemmelufthavne’ til såkaldte hubs – mellemlandingssteder – der ikke kun er for rejser videre til Asien, men også til en stor destination som Australien.

Det rykker i Finland
Det mest markante flyselskab på ruterne til Asien har hverken sand eller olie i ryggen, men derimod et nordisk klingende navn. Finske Finnair har en erklæret mission om at være Nordeuropas førende selskab på flytrafik til Asien, fortæller salgsdirektør for Finnair i Skandinavien Kenneth Gillberg. Ifølge ham er Finnairs trafik fra København til Asien steget med 15 procent i 2012.

»Der er en vældig hård kamp om kunderne, fordi der er overkapacitet. Vores bedste våben i den kamp er, at vi har en af de nyeste flyflåder og at flyver fra det nordlige Europa, hvilket betyder, at vi er de hurtigste«, siger Kenneth Gillberg.

LÆS OGSÅFlytjek: Finsk tapas styrer i luften på vej til Kina

Netop den korte flyvetid er Finnairs store fordel, forklarer Ole Kirchert Christensen.

»Finnair har gjort det rigtigt. Selskabet udnytter deres geografiske beliggenhed med kortere ture til Sydkorea, Kina og Japan. De skærer i rejsetid og kan inden for 24 timer få det samme fly ud og hjem igen, hvor andre skal bruge 1,5 fly«, siger luftfartseksperten.

Det nyeste selskab, der nu skal til at flyve fra Norden til Asien, er det norske lavprisselskab Norwegian, der fra sommeren 2013 vil flyve til Bangkok, og som netop har sat deres billetter til den destination til salg.

LÆS OGSÅNorwegians 'superbillige' flybilletter er dyrere end konkurrenternes

En prissøgning viser dog, at Finnair er billigst på Bangkok-billetter i sommeren 2013, og på spørgsmålet om, hvorvidt Norwegians entre har fået Finnair til at lancere ekstra billige flybilletter netop nu, svarer Kenneth Gillberg:

»Konkurrencesituationen har forandret sig. Det er en kamp om markedsdele. Vi skal også kunne tilbyde gunstige priser. Det er survival of the fittest«, siger Finnairs salgsdirektør og refererer dermed indirekte til kriseramte SAS, der fra 2013 dropper sin Bangkok-rute.

TUREN GÅR TIL GODE REJSEMÅL I Marts

Edinburgh

Edinburgh

I et hus fra Middelalderen sælger de billige kilte og whisky. Ude ved...

Lissabon

Lissabon

Traurig kærlighedsmusik, skramlede sporvogne på stejle bakker og en af...

Paris

Paris

Paris har efterhånden udtømt listen af superlativer, der med rimelighed...

London

London

Dekadente stormagasiner, mad-templer, teatre og gigantiske museer....

Istanbul

Istanbul

En by, to verdensdele, 9.000 års historie og 14 mio. indbyggere

Hamburg

Hamburg er Europas næststørste havneby. Og havneområdet HafenCity er da...

Budapest

Smukt udsmykkede termalbade med velgørende varmt vand, gamle kaffehuse med...

Berlin

Anarkistisk, fandenivoldsk og tilbagelænet. Men også svulstig og...

Göteborg

Fem Michelin-restauranter, verdens bedste samling af nordisk kunst,...

Madrid

Brede boulevarder, små tapasbarer, monumentale museer og et enormt...

New York

New York er smuk, kreativ, dekadent, dyt, båt, bimlende, bamlende, forrykt...

Dubai

Futuristiske og vanvittige Dubai pirrer, forundrer, forarger og sitrer i...

Firenze

Firenze, Firenze, Firenze. Hvem kan sige ”Firenze” uden at slå...

PolitikenPlus
 • Rygsæk Forenklet rygsæk i enkel og funktionel udførelse, hvor låget foldes ned og fæstnes på forsiden med læderrem og spænde.

  Pluspris 849 kr. Alm. pris 999 kr. Køb
 • Kabinetrolley Find din vilde side frem. Denne kuffert dækker hele spektret fra det sjove til det funktionelle, og er i mål, som er godkendt til at medbringe ombord på fly.

  Pluspris 765 kr. Alm. pris 899 kr. Køb
 • Taske Pacsafe rejsetaske med indbygget stålwire i remmen, der forhindre tyven i at skære den over.

  Pluspris 595 kr. Alm. pris 699 kr. Køb
 • Rygsæk fra Fjällräven Klassisk rygsæk i kraftigt vokset stof med detaljer i naturfarvet læder. Hovedrummet har lommer til computer, termoflaske og siddehynde.

  Pluspris 1.189 kr. Alm. pris 1.399 kr. Køb
 • Kuffertmærke Kuffertmærket er lavet af god skind kvalitet, så det kan holde til lidt af hvert. Let at vedhæfte på din rejsetaske og du er klar til "take off"

  Pluspris 59 kr. Alm. pris 79 kr. Køb