Annonce
Annonce
Rejser

Lufthavnstjek: Thailands knudepunkt er stilforvirret og grimt

Bangkoks lufthavn er fra 2006, men trænger allerede til en grundig overhaling.

Om lufthavnen

Suvarnabhumi Airport (BKK), Bangkok, Thailand.

Cirka 25 kilometer fra centrum

Thai Airways og Norwegian flyver direkte fra København.

Plus:

Effektiv sikkerhedskontrol.

Kvikt og hjælpsomt personale.

Minus:

Uæstetiske stilforviringer.

Meget ustabilt wifi.

En lang tunnel af midlertidige trævægge er det første syn, der møder en på en mellemlanding i Bangkoks internationale lufthavn, Suvarnabhumi. Det knap så æstetiske velkomstsyn dækker over et igangværende renoveringsarbejde, hvilket man dårligt kan tillade sig at klage over, for selv om lufthavnen blev opført så sent som i 2006, trænger den i høj grad til et par ansigtsløftninger.

LÆS OGSÅQuiz: Test din viden om rejseåret 2015

Det slider tydeligvis hårdt på den enorme bygning ved den thailandske hovedstad at være et af Asiens travleste knudepunkter.

Beliggenhed: Der er ca. 25 kilometer fra lufthavnen til Bangkoks centrum, og afhængig af trafik og myldretid kan turen med taxa klares på en halv time og til overkommelig pris. Billigere kollektive minibusser er også en mulighed.

Indretning:Lufthavnen er logisk opbygget med en midte bestående af en enorm terminalbygning på over 500.000 m2 og alenlange gange til de talrige gates herfra. Skiltningen er ikke lige tydelig i alle dele af lufthavnen, og Politikens udsendte er ikke den eneste, der mister orienteringen og går forkert i jagten på den rette gate under mellemlandingen.

VANDRING.  Man kan let risikere lange gåture for at komme til den rigtige gate i Bangkoks lufthavn. Foto: Airports of Thailand/AP Sikkerhedskontrollen foregår i tætpakkede køer med uoverskueligt mange mennesker i hede, lavloftede og ildelugtende lokaler. Det til trods går alting her ganske effektivt. Personalet sørger for, at procedurerne overstås tjept og professionelt med seriøse miner og ingen dikkedarer. Nogen fryd for øjet er turen ikke. Skrigende pink plastikbakker, der skal bære passagerernes personlige genstande gennem sikkerhedsscanneren, er et sigende eksempel på, hvor stilforvirret og grimt interiør der har fundet vej til lufthavnen.

LÆS OGSÅPolitiken anbefaler 8 apps der gør rejsen lettere

Efter sikkerhedskontrollen venter lufthavnens enorme, tunnelformede haller, der er en mere luftig affære. Med sit imposante teltdugslignende loft virker områderne både rummelige og grotteagtige.

Faciliteter og service: Et væld af forretninger med thailandske specialiteter fra silke til søde sager blander sig med de stilige, internationale modebutikker en masse. Indkøbsmulighederne er ligesom repertoiret af restauranter bredt, og overalt virker forretningerne rene og indbydende og med rigeligt, imødekommende personale. Til gengæld er det på grund af lufthavnens størrelse absolut nødvendigt at finde et kort for at overskue udvalget af faciliteter.

LÆS OGSÅSydneys strande spænder fra Bondis bøllehatte til de lokales favorit

Der er gratis wi-fi – som til gengæld er langsomt og ustabilt – og de komfortable loungemøbler placeret forskellige steder i åbne rum bliver hurtigt optaget af trætte passagerer, der breder sig på langs over flere bløde sæder på en gang.

Konklusion: Bangkoks Suvarnabhumi-lufthavn er enormt stor og fungerer ud fra den betragtning upåklageligt effektivt. Kønnest er lufthavnen imidlertid fra luften.

Vil du ikke gå glip af de nyeste artikler fra Rejser, så klik på ’Følg’-knappen i toppen af denne artikel. Så dukker de automatisk op i Din Strøm, når du er logget ind på Politiken.

Redaktionen anbefaler

Her er danskernes favoritrejselande

Del link
Annonce
Mest læste
Dit politiken
Annonce