Budget. Der er stor forskel på skiferiens priser i Europa.
Foto: Arkivfoto

Budget. Der er stor forskel på skiferiens priser i Europa.

Stort pristjek: Her får du den billigste skiferie i Europa

Hvor er liftkortet dyrest og afterski-øllen billigst? Turengårtil.dk guider dig til de billigste og dyreste skilande.

Sne og ski

Hvor kan du nyde en kold fadøl efter en lang dag på ski for omkring sølle 10 kroner og bo to personer på hotel i en uge med halvpension for kun 1.800 kroner?

Og hvor kommer du til at rive dig med et 2.000 kroners liftkort for en uge og en gennemsnitlig gang aftensmad til 240 kroner.

LÆS OGSÅ

Det er blot nogle af de spørgsmål du får svar på i turengårtil.dk’s store pristjek. Vi har sammenlignet priser fra 10 af Europas største skidestinationer inden for syv udvalgte priskategorier set ud fra, hvor en dansk skiturist typisk lægger flest penge, og som derfor spiller en vigtig rolle, når årets skiferie skal planlægges.

Ikke overraskende er det de nye, 'alternative' skilande, Slovakiet, Tjekkiet, Polen og Bulgarien, der er billigst i stort set alle kategorier. Eksempelvis koster en stor fadøl 8 kroner i Slovakiet, mens dem på de svenske skisportssteder må hoste op med 65 kroner.

På listen herunder ses derfor priser fra 10 lande på øl, mad, liftkort, skileje samt flere former for logi, hvor priserne er for et middelhotel/lejlighed udenfor højsæsonen.

EN STOR FADØL

LÆS ARTIKEL

FROKOST PÅ PISTEN

(Udregnet efter lokalpriser for en tallerken spaghetti bolognese)

AFTENSMAD PÅ RESTAURANT

(Udregnet efter lokalpriser på en steak med kartofler og grønt)

LIFTKORT

(Udregnet efter lokalpriser for en voksen på en uges skiferie)

SKILEJE

(Udregnet efter lokalpriser for en voksen på en uges skiferie)

LEJLIGHED

(Udregnet efter lokalpriser for lejlighed til fire personer i en uge uden pension)

HOTEL

(Udregnet efter lokalpriser for værelse til to personer i en uge inkl. pension)

*Hvor priser fra andre destinationer er uden for højsæsonen, kører Østrig med de samme priser frem til april. Eksempelvis er lavsæson i uge 2 for danskere højsæson for russere i Østrig, hvilket betyder endnu højere priser. Russere efterfølges af hollændere etc. Derfor ligger østrigske hyttepriser generelt højere gennem hele vinteren end i andre lande.

Alle priser er cirkapriser.Priserne til de 10 destinationer er udregnet ved hjælp af priser fra Højmark Rejser, Snowtrex Vintersportsrejser, jeresskirejse.dk, Balkan Holidays, Penguin Tours, FDM Travel, Danski, VisitSweden, Innovasjon Norge og Østrigs Turistbureau.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce