Annonce
Annonce
Rejser

Tricktyve narrer danskere i storbyfavorit

I denne europæiske destination skal du passe godt på dine værdier.

Gem til liste

Tag disse forholdsregler

Ifølge skadechef i SOS International, Søren Hedegaard Madsen, skal du huske følgende, når du rejser:

 • Husk altid at have dine kontanter og kreditkort forskellige steder, så du ikke efter et eventuelt tyveri står uden penge.
 • Stol ikke altid på hotellet. Der er brådne kar alle vegne. Lad derfor ikke kontanter, computer eller lignende ligge fremme på hotellet, når du selv er ude i byen.
 • Drop pungen i baglommen. Særligt mænd over de 50 år, tror stadig, at de kan mærke, hvis nogle forsøger at nappe deres pung i baglommen. Det kan de ikke. Hav pungen et andet sted eller fordel dine penge i en pengekat eller andet.

De har holdt øje med dig i et stykke tid.

Og ventet på det helt rigtige øjeblik. Det øjeblik, hvor du er travlt optaget med ungerne, der løber rundt ved check-in i lufthavnen eller med den væske, som en forbipasserende fik spildt på din jakke. Det udnytter tyvene til deres fordel og stikker af med dine værdier.

Det er et tænkt eksempel på et tyveri, men desværre sker dette ofte for turister - og også danskere, når de rejser på ferie i udlandet.

LÆS OGSÅTv-vært kaster sig ud i tricktyverier og fupnumre

Danskerne er mere udsatte på nogle feriedestinationer end andre, viser en rundringning til nogle af landets største rejseforsikringsselskaber, som turengårtil.dk har foretaget.

Vi bliver rippet i spansk storby
Den catalanske hovedstad Barcelona i Spanien - en af danskernes absolutte topdestinationer - er også den by, hvor flest danskere får frarøvet deres værdier.

21 procent af alle tyverier, der blev anmeldt til Europæiske Rejseforsikring fra 1. januar 2011 til 31. oktober i år, fandt sted i Spanien - og størstedelen af dem i Barcelona.

»Der er en meget stor volumen på indbrud i hotelværelser- og lejligheder og lommetyverier af tasker og punge i Barcelona. Typisk sker det i situationer, hvor mange mennesker er samlet ét sted, eksempelvis lufthavnen, i forbindelse med biludlejning eller ved togstationer, hvor anmelderen har rettet sin opmærksomhed andetsteds«, siger Maj-Brit Wiinblad, der er ansvarlig for Europæiskes alarmcentral.

LÆS OGSÅUndgå at blive snydt på ferien: Her er de værste fupnumre

Også Gouda Rejseforsikrings kunder oplever lignende tyverier i den populære spanske by. De finder oftest sted på store pladser, markeder, togstationer eller i lufthavnen ved check-in.

»Det kan være, at en person spilder noget på din jakke, og mens din opmærksomhed er afledt, stjæler tyven din pung eller sælgere, der vil vise dig nogle varer, men i virkeligheden forsøger at stjæle dine værdier. Foruden Barcelona oplever mange af vores kunder at blive bestjålet i Sydamerika«, siger Henrik Iding, der er skadechef hos Gouda Forsikring.

En leg for tyvene
Hos assistanceorganisationen SOS International får de også mange opkald fra fortvivlede danskere, der er blevet bestjålet af snedige tyve i de sydeuropæiske storbyer og i særdeleshed i Barcelona i området omkring byens kendte strøg Ramblaen.

Det scenarie, som skadechef i SOS International, Søren Hedegaard Madsen, kalder for »den helt store klassiker« er en situation, hvor tyve henvender sig til en gruppe turister, der sidder ved et cafébord og beder dem om hjælp til at finde vej på et bykort.

LÆS OGSÅLæserne: Sådan bliver vi snydt på ferien

Mens kortet dækker hele bordet, og turisterne forsøger at hjælpe den formentligt nydeligt klædte person med at finde vej, lægger de ikke mærke til, at personen snupper mobiltelefoner og andet af værdi på bordet.

»Tyvene i Barcelona er langt fremme i forhold til de østeuropæere, der huserer i København. For dem er det en leg at fjerne vores genstande, og mange danske turister er traditionelt set meget godtroende, når vi rejser ud, og har stor tiltro til, at folk vil os det godt, selv om det ikke altid er tilfældet«, siger Søren Hedegaard Madsen.

TUREN GÅR TIL GODE REJSEMÅL I April

Dubai

Dubai

Futuristiske og vanvittige Dubai pirrer, forundrer, forarger og sitrer i...

Phuket

Phuket

Phuket er livsnydelse på højt plan. Et strejf af sommer året rundt og en...

Yucatán

Yucatán

At besøge Yucatán er at dykke ned i forhistorien mellem maya-ruiner og...

Kenya

Kenya

Tag på eventyr i Kenya og oplev løvebrøl, hyænesang og palmesus.

New Zealands Sydø

New Zealands Sydø

Paradis for aktive naturelskere

Miami

Fuld fart på festen i Miami, oplevelsessamfundets epicenter i Orlando...

Cuba

Salsarytmer, høj cigarføring og smukke, solbrændte huse. Cruising i seje...

Sharm el-Sheikh

Sol og varme året rundt, krystalklart vand og store oplevelser på de helt...

Krabi

Krabi, Krabi, jeg overgiver mig. Du er for smuk og dejlig. Krabi er en...

Goa

Goa ligger som en solmættet parentes mellem det enorme indiske...

Bangkok

Hvis Bangkok var en flaske vin, var der tale om en magnum. Og etiketten...

Hurghada

Snorkeleventyr og beachparty på bare fødder. Sol, strand og vand om dagen...

PolitikenPlus
 • Sidetaske Funktionel sidetaske fra Eastpak i retro look, og med mange praktiske detaljer. Tasken er produceret i slidstærkt polyester og fås i to farvekombinationer.

  Pluspris 595 kr. Alm. pris 699 kr. Køb
 • Rejseudstyr GoToob er en smart tube i blød silikone, der er praktisk at have med på rejsen. Den prisvindende og patenterede tube er godkendt til fødevarer (FDA), samt shampoo, cremer, opvaskemiddel etc.

  Pluspris 75 kr. Alm. pris 89 kr. Køb
 • Skridttæller Smart skridttæller, Omron Walking style one 2.1, som skal klipses fast på bukselinningen.

  Pluspris 165 kr. Alm. pris 195 kr. Køb
 • Rejsepung Rummelig rejsepung i G-1000 materiale med plads til pas og ufoldede boardingkort - perfekt til at medbringe på din rejse.

  Pluspris 399 kr. Alm. pris 469 kr. Køb
 • Håndledsblodtryksmåler I hele verden har millioner af mennesker for højt blodtryk, og det er en af hovedårsagerne til hjertesygdomme og slagtilfælde. Hold øje med dit helbred med Omron R6 blodtryksmåleren.

  Pluspris 689 kr. Alm. pris 815 kr. Køb