Annonce
Annonce
Rejser

Tricktyve narrer danskere i storbyfavorit

I denne europæiske destination skal du passe godt på dine værdier.

Gem til liste

Tag disse forholdsregler

Ifølge skadechef i SOS International, Søren Hedegaard Madsen, skal du huske følgende, når du rejser:

 • Husk altid at have dine kontanter og kreditkort forskellige steder, så du ikke efter et eventuelt tyveri står uden penge.
 • Stol ikke altid på hotellet. Der er brådne kar alle vegne. Lad derfor ikke kontanter, computer eller lignende ligge fremme på hotellet, når du selv er ude i byen.
 • Drop pungen i baglommen. Særligt mænd over de 50 år, tror stadig, at de kan mærke, hvis nogle forsøger at nappe deres pung i baglommen. Det kan de ikke. Hav pungen et andet sted eller fordel dine penge i en pengekat eller andet.

De har holdt øje med dig i et stykke tid.

Og ventet på det helt rigtige øjeblik. Det øjeblik, hvor du er travlt optaget med ungerne, der løber rundt ved check-in i lufthavnen eller med den væske, som en forbipasserende fik spildt på din jakke. Det udnytter tyvene til deres fordel og stikker af med dine værdier.

Det er et tænkt eksempel på et tyveri, men desværre sker dette ofte for turister - og også danskere, når de rejser på ferie i udlandet.

LÆS OGSÅTv-vært kaster sig ud i tricktyverier og fupnumre

Danskerne er mere udsatte på nogle feriedestinationer end andre, viser en rundringning til nogle af landets største rejseforsikringsselskaber, som turengårtil.dk har foretaget.

Vi bliver rippet i spansk storby
Den catalanske hovedstad Barcelona i Spanien - en af danskernes absolutte topdestinationer - er også den by, hvor flest danskere får frarøvet deres værdier.

21 procent af alle tyverier, der blev anmeldt til Europæiske Rejseforsikring fra 1. januar 2011 til 31. oktober i år, fandt sted i Spanien - og størstedelen af dem i Barcelona.

»Der er en meget stor volumen på indbrud i hotelværelser- og lejligheder og lommetyverier af tasker og punge i Barcelona. Typisk sker det i situationer, hvor mange mennesker er samlet ét sted, eksempelvis lufthavnen, i forbindelse med biludlejning eller ved togstationer, hvor anmelderen har rettet sin opmærksomhed andetsteds«, siger Maj-Brit Wiinblad, der er ansvarlig for Europæiskes alarmcentral.

LÆS OGSÅUndgå at blive snydt på ferien: Her er de værste fupnumre

Også Gouda Rejseforsikrings kunder oplever lignende tyverier i den populære spanske by. De finder oftest sted på store pladser, markeder, togstationer eller i lufthavnen ved check-in.

»Det kan være, at en person spilder noget på din jakke, og mens din opmærksomhed er afledt, stjæler tyven din pung eller sælgere, der vil vise dig nogle varer, men i virkeligheden forsøger at stjæle dine værdier. Foruden Barcelona oplever mange af vores kunder at blive bestjålet i Sydamerika«, siger Henrik Iding, der er skadechef hos Gouda Forsikring.

En leg for tyvene
Hos assistanceorganisationen SOS International får de også mange opkald fra fortvivlede danskere, der er blevet bestjålet af snedige tyve i de sydeuropæiske storbyer og i særdeleshed i Barcelona i området omkring byens kendte strøg Ramblaen.

Det scenarie, som skadechef i SOS International, Søren Hedegaard Madsen, kalder for »den helt store klassiker« er en situation, hvor tyve henvender sig til en gruppe turister, der sidder ved et cafébord og beder dem om hjælp til at finde vej på et bykort.

LÆS OGSÅLæserne: Sådan bliver vi snydt på ferien

Mens kortet dækker hele bordet, og turisterne forsøger at hjælpe den formentligt nydeligt klædte person med at finde vej, lægger de ikke mærke til, at personen snupper mobiltelefoner og andet af værdi på bordet.

»Tyvene i Barcelona er langt fremme i forhold til de østeuropæere, der huserer i København. For dem er det en leg at fjerne vores genstande, og mange danske turister er traditionelt set meget godtroende, når vi rejser ud, og har stor tiltro til, at folk vil os det godt, selv om det ikke altid er tilfældet«, siger Søren Hedegaard Madsen.

TUREN GÅR TIL GODE REJSEMÅL I Januar

Paris

Paris

Paris har efterhånden udtømt listen af superlativer, der med rimelighed...

Dubai

Dubai

Futuristiske og vanvittige Dubai pirrer, forundrer, forarger og sitrer i...

Edinburgh

Edinburgh

I et hus fra Middelalderen sælger de billige kilte og whisky. Ude ved...

Istanbul

Istanbul

En by, to verdensdele, 9.000 års historie og 14 mio. indbyggere

Firenze

Firenze

Firenze, Firenze, Firenze. Hvem kan sige ”Firenze” uden at slå...

Budapest

Smukt udsmykkede termalbade med velgørende varmt vand, gamle kaffehuse med...

Hamburg

Hamburg er Europas næststørste havneby. Og havneområdet HafenCity er da...

New York

New York er smuk, kreativ, dekadent, dyt, båt, bimlende, bamlende, forrykt...

London

Dekadente stormagasiner, mad-templer, teatre og gigantiske museer....

Berlin

Anarkistisk, fandenivoldsk og tilbagelænet. Men også svulstig og...

Göteborg

Fem Michelin-restauranter, verdens bedste samling af nordisk kunst,...

Lissabon

Traurig kærlighedsmusik, skramlede sporvogne på stejle bakker og en af...

Madrid

Brede boulevarder, små tapasbarer, monumentale museer og et enormt...

PolitikenPlus
 • Tranetur til Sverige Pak kikkert og varmt tøj og tag på tranetur til Hornborgasjön, hvor op mod 25.000 traner opholder sig hvert år i april.

  Pluspris 3.300 kr. Alm. pris 3.800 kr. Køb
 • Luksusvandretur Den isolerede øgruppe Færøerne er med sin formidable natur blandt naturelskeres drømmedestinationer. Nu udbydes en rejse, der byder på både natur og byliv i luksuriøse omgivelser.

  Pluspris 10.680 kr. Alm. pris 11.680 kr. Køb
 • Akvarelkursus På 12. år afholdes akvarelkursus med maleren Bardur Jakupsson i spidsen, denne gang på smukke Bornholm. Kurset varer en uge og giver deltagerne indblik i nye teknikker inden for akvarelkunsten.

  Pluspris 7.580 kr. Alm. pris 8.250 kr. Køb
 • Kunstrejse til Færøerne Kunstrejse til Færøerne i juli 2015, hvor man ikke kommer uden om maleren Sámal Joensen-Mikines. Der bliver dog også tid til andre kunstner samt naturoplevelser.

  Pluspris 9.880 kr. Alm. pris 10.880 kr. Køb
 • Rejse til Napoli Lær at lave mad i det syditalienske ? og smag på vinen. En fem dages rejse til Syditalien byder på lærerig viden om områdets mad og vin.

  Pluspris 12.900 kr. Alm. pris 13.900 kr. Køb