Annonce
Annonce
Rejser

Tricktyve narrer danskere i storbyfavorit

I denne europæiske destination skal du passe godt på dine værdier.

Gem til liste

Tag disse forholdsregler

Ifølge skadechef i SOS International, Søren Hedegaard Madsen, skal du huske følgende, når du rejser:

 • Husk altid at have dine kontanter og kreditkort forskellige steder, så du ikke efter et eventuelt tyveri står uden penge.
 • Stol ikke altid på hotellet. Der er brådne kar alle vegne. Lad derfor ikke kontanter, computer eller lignende ligge fremme på hotellet, når du selv er ude i byen.
 • Drop pungen i baglommen. Særligt mænd over de 50 år, tror stadig, at de kan mærke, hvis nogle forsøger at nappe deres pung i baglommen. Det kan de ikke. Hav pungen et andet sted eller fordel dine penge i en pengekat eller andet.

De har holdt øje med dig i et stykke tid.

Og ventet på det helt rigtige øjeblik. Det øjeblik, hvor du er travlt optaget med ungerne, der løber rundt ved check-in i lufthavnen eller med den væske, som en forbipasserende fik spildt på din jakke. Det udnytter tyvene til deres fordel og stikker af med dine værdier.

Det er et tænkt eksempel på et tyveri, men desværre sker dette ofte for turister - og også danskere, når de rejser på ferie i udlandet.

LÆS OGSÅTv-vært kaster sig ud i tricktyverier og fupnumre

Danskerne er mere udsatte på nogle feriedestinationer end andre, viser en rundringning til nogle af landets største rejseforsikringsselskaber, som turengårtil.dk har foretaget.

Vi bliver rippet i spansk storby
Den catalanske hovedstad Barcelona i Spanien - en af danskernes absolutte topdestinationer - er også den by, hvor flest danskere får frarøvet deres værdier.

21 procent af alle tyverier, der blev anmeldt til Europæiske Rejseforsikring fra 1. januar 2011 til 31. oktober i år, fandt sted i Spanien - og størstedelen af dem i Barcelona.

»Der er en meget stor volumen på indbrud i hotelværelser- og lejligheder og lommetyverier af tasker og punge i Barcelona. Typisk sker det i situationer, hvor mange mennesker er samlet ét sted, eksempelvis lufthavnen, i forbindelse med biludlejning eller ved togstationer, hvor anmelderen har rettet sin opmærksomhed andetsteds«, siger Maj-Brit Wiinblad, der er ansvarlig for Europæiskes alarmcentral.

LÆS OGSÅUndgå at blive snydt på ferien: Her er de værste fupnumre

Også Gouda Rejseforsikrings kunder oplever lignende tyverier i den populære spanske by. De finder oftest sted på store pladser, markeder, togstationer eller i lufthavnen ved check-in.

»Det kan være, at en person spilder noget på din jakke, og mens din opmærksomhed er afledt, stjæler tyven din pung eller sælgere, der vil vise dig nogle varer, men i virkeligheden forsøger at stjæle dine værdier. Foruden Barcelona oplever mange af vores kunder at blive bestjålet i Sydamerika«, siger Henrik Iding, der er skadechef hos Gouda Forsikring.

En leg for tyvene
Hos assistanceorganisationen SOS International får de også mange opkald fra fortvivlede danskere, der er blevet bestjålet af snedige tyve i de sydeuropæiske storbyer og i særdeleshed i Barcelona i området omkring byens kendte strøg Ramblaen.

Det scenarie, som skadechef i SOS International, Søren Hedegaard Madsen, kalder for »den helt store klassiker« er en situation, hvor tyve henvender sig til en gruppe turister, der sidder ved et cafébord og beder dem om hjælp til at finde vej på et bykort.

LÆS OGSÅLæserne: Sådan bliver vi snydt på ferien

Mens kortet dækker hele bordet, og turisterne forsøger at hjælpe den formentligt nydeligt klædte person med at finde vej, lægger de ikke mærke til, at personen snupper mobiltelefoner og andet af værdi på bordet.

»Tyvene i Barcelona er langt fremme i forhold til de østeuropæere, der huserer i København. For dem er det en leg at fjerne vores genstande, og mange danske turister er traditionelt set meget godtroende, når vi rejser ud, og har stor tiltro til, at folk vil os det godt, selv om det ikke altid er tilfældet«, siger Søren Hedegaard Madsen.

TUREN GÅR TIL GODE REJSEMÅL I Februar

Istanbul

Istanbul

En by, to verdensdele, 9.000 års historie og 14 mio. indbyggere

Lissabon

Lissabon

Traurig kærlighedsmusik, skramlede sporvogne på stejle bakker og en af...

Berlin

Berlin

Anarkistisk, fandenivoldsk og tilbagelænet. Men også svulstig og...

Edinburgh

Edinburgh

I et hus fra Middelalderen sælger de billige kilte og whisky. Ude ved...

London

London

Dekadente stormagasiner, mad-templer, teatre og gigantiske museer....

Göteborg

Fem Michelin-restauranter, verdens bedste samling af nordisk kunst,...

Budapest

Smukt udsmykkede termalbade med velgørende varmt vand, gamle kaffehuse med...

Firenze

Firenze, Firenze, Firenze. Hvem kan sige ”Firenze” uden at slå...

Dubai

Futuristiske og vanvittige Dubai pirrer, forundrer, forarger og sitrer i...

Paris

Paris har efterhånden udtømt listen af superlativer, der med rimelighed...

New York

New York er smuk, kreativ, dekadent, dyt, båt, bimlende, bamlende, forrykt...

Madrid

Brede boulevarder, små tapasbarer, monumentale museer og et enormt...

Hamburg

Hamburg er Europas næststørste havneby. Og havneområdet HafenCity er da...

PolitikenPlus
 • Rygsæk Forenklet rygsæk i enkel og funktionel udførelse, hvor låget foldes ned og fæstnes på forsiden med læderrem og spænde.

  Pluspris 849 kr. Alm. pris 999 kr. Køb
 • Kabinetrolley Find din vilde side frem. Denne kuffert dækker hele spektret fra det sjove til det funktionelle, og er i mål, som er godkendt til at medbringe ombord på fly.

  Pluspris 765 kr. Alm. pris 899 kr. Køb
 • Rygsæk Funktionel rygsæk fra Eastpak i klassisk look, og med mange praktiske detaljer. Tasken er produceret i slidstærkt nylon og fås i to farvekombinationer.

  Pluspris 339 kr. Alm. pris 399 kr. Køb
 • Taske Pacsafe rejsetaske med indbygget stålwire i remmen, der forhindre tyven i at skære den over.

  Pluspris 595 kr. Alm. pris 699 kr. Køb
 • Rygsæk fra Fjällräven Klassisk rygsæk i kraftigt vokset stof med detaljer i naturfarvet læder. Hovedrummet har lommer til computer, termoflaske og siddehynde.

  Pluspris 1.189 kr. Alm. pris 1.399 kr. Køb