Annonce
Annonce
Rejser

Danske turister kalder indisk visumproces for »kaos«

Ikke alle Indien-turister har opdaget de strammede visumregler.

Gem til liste

I det knirkende frostvejr går to unge kvinder småsludrende igennem ambassadekvarteret i Hellerup nord for København.

De to jordemoderstuderende er på vej mod den indiske ambassade, hvor de skal søge om visum inden deres ferie, der går til Chennai, Indiens sydlige kulturhovedstad.

De har godt nok læst på politiken.dk dagen forinden, at der var noget nyt med visumreglerne, som nu involverer, at danske turister skal kunne dokumentere en sund økonomi med et bankkontoudtog eller et brev fra banken.

Det har de dog ikke med, »men nu prøver vi alligevel«, smiler Sasha Orheim på 28 år på vej ind ad porten til ambassaden.

Fra 1. februar trådte nye regler i kraft, så danske statsborgere nu skal kunne fremlægge en invitation, betalte flybilletter og hotelreservationer samt et brev fra banken om, at man har en sund økonomi, før man kan rejse til det populære rejsemål.

LÆS MERENu skal vi vise brev fra banken for at komme til Indien

På vej ud af ambassadeporten skrider en høj mand med vrede skridt. Han smider irriteret en lap papir fra sig på fortovet og mumler »det har jeg fandme ikke tid til«. Foran ham i visumkøen venter omkring 80 mennesker.

»Fuldstændig kaos«
Sabrina Rask trykker på knappen og venter tålmodigt på, at hun bliver lukket ind på ambassaden, hvor hun håber på at kunne hente pas og visum, så hun sammen med mand og barn kan rejse på to ugers badeferie i Goa.

Det er tredje gang, hun er rejst fra sin bopæl syd for Køge og op til ambassaden. For to uger siden, da hun ankom med alle sine papirer og pas, måtte hun rejse hjem igen med uforrettet sag.

Et par dage forinden var reglerne ændret, så Sabrina Rask ikke kunne ansøge om visum, fordi hun ikke havde medbragt et bankkontoudtog.

»Det er altså besværligt, og det er jo også noget af en tur at rejse flere gange, når man ikke har bil. Men i sidste uge havde jeg sørget for alle papirer og lidt ekstra. Både kontoudtog og skrivelse fra banken om, at vi er gode kunder«, fortæller Sabrina Rask.

LÆS MERERejsebureau om indiske visumregler: »Grov chikane af danskere«

Hun måtte vente næsten tre timer på ambassaden, hvor hun beskriver stemningen som »et fuldstændig kaos«, som flere ventende måtte gå fra uden resultat.

»Der er totalt pakket med mennesker, og flere må gå igen, fordi de enten ikke har alle de papirer, ambassaden kræver eller fordi de ikke har tid til at vente så længe. Og så sidder der en kvinde bag skranken og råber og skriger, at man skal være stille«.

Vente i tre timer
Den 42-årige københavner Josefine skal til Goa med sin datter. Hun smiler på vej ud af ambassaden.

»Jeg har vist været heldig, for jeg kom hurtigt til i dag, selv om der er pres på. I sidste uge sad jeg og hyggede mig i hele tre timer«, siger hun.

For hende var det ikke problematisk at skulle fremvise kontoudtog.

»Det er fint nok med mig. Men jeg stod bag nogen, der ikke vidste det, og som var langt mere pressede, fordi de snart skulle rejse«.

Porten åbner igen. De to jordemoderstuderende fra København kommer ud.

»Ja, vi må så gå igen, for vi havde ikke kontoudtog med. Vi vidste slet ikke, at det var så omfattende. Vi skal også kunne fremvise en invitation dernede fra«, fortæller Kirse Munk Lyshede på 37 år.

»Altid top besværligt«
»Vi har købt flybilletter, men vi har ikke bestilt et sted at bo endnu. Måske kan jeg få en ven, der bor i Indien, til at invitere os«, siger Sasha Orheim.

»Det er syvende gang, jeg prøver det her, og det er bare altid top besværligt at søge visum til Indien, og det tager sindssygt lang tid«.

Men det var nu meget hyggeligt derinde, synes de to studerende, der vil komme igen med alle de fornødne papirer på mandag.

Ifølge Dansk Rejsebureauforening rejser omkring 35.000 danskere til Indien årligt - heraf er cirka 10.000 danske forretningsfolk.

TUREN GÅR TIL GODE REJSEMÅL I November

Paris

Paris

Paris har efterhånden udtømt listen af superlativer, der med rimelighed...

Berlin

Berlin

Anarkistisk, fandenivoldsk og tilbagelænet. Men også svulstig og...

Göteborg

Göteborg

Fem Michelin-restauranter, verdens bedste samling af nordisk kunst,...

Firenze

Firenze

Firenze, Firenze, Firenze. Hvem kan sige ”Firenze” uden at slå...

Lissabon

Lissabon

Traurig kærlighedsmusik, skramlede sporvogne på stejle bakker og en af...

Madrid

Brede boulevarder, små tapasbarer, monumentale museer og et enormt...

Istanbul

En by, to verdensdele, 9.000 års historie og 14 mio. indbyggere

Hamburg

Hamburg er Europas næststørste havneby. Og havneområdet HafenCity er da...

Edinburgh

I et hus fra Middelalderen sælger de billige kilte og whisky. Ude ved...

Budapest

Smukt udsmykkede termalbade med velgørende varmt vand, gamle kaffehuse med...

Dubai

Futuristiske og vanvittige Dubai pirrer, forundrer, forarger og sitrer i...

New York

New York er smuk, kreativ, dekadent, dyt, båt, bimlende, bamlende, forrykt...

London

Dekadente stormagasiner, mad-templer, teatre og gigantiske museer....

PolitikenPlus
 • Rem til kamera Denne 100% håndlavede læderrem, med bredt nakkestykke, giver komfort i samme grad som den udviser stil. Remmen er 4.8 cm. bred i nakken, og kan indstilles i 4 længder mellem 120 til 157 cm.

  Pluspris 595 kr. Alm. pris 699 kr. Køb
 • Kabinekuffert Rullekuffert i håndbagagestørrelse med paneler af snittesikkert wirenet og punktersikre lynlåse, der kan forhindre indbrud i kufferten.

  Pluspris 1.785 kr. Alm. pris 2.099 kr. Køb
 • Rygsæk til børn<br>Juletilbud KUN 22. nov. Mini Kånken har en stor lynlås, som åbner hele hovedrummet, og er derudover forsynet med to siderum og en forlomme. I rygsækken medfølger et praktisk udtageligt siddeunderlag.

  Pluspris 425 kr. Alm. pris 499 kr. Køb
 • Skridttæller Smart skridttæller, Omron Walking style one 2.1, som skal klipses fast på bukselinningen.

  Pluspris 165 kr. Alm. pris 195 kr. Køb
 • Øretermometer Omron GentleTemp 520 har den nyest infrarøde teknologi som sikre hurtige og meget præcise resultater. Den er meget brugervenlig med et ergonomisk flot design og kan måle øretemperaturen.

  Pluspris 299 kr. Alm. pris 359 kr. Køb