Annonce
Annonce
Rejser

Danske turister kalder indisk visumproces for »kaos«

Ikke alle Indien-turister har opdaget de strammede visumregler.

Gem til liste

I det knirkende frostvejr går to unge kvinder småsludrende igennem ambassadekvarteret i Hellerup nord for København.

De to jordemoderstuderende er på vej mod den indiske ambassade, hvor de skal søge om visum inden deres ferie, der går til Chennai, Indiens sydlige kulturhovedstad.

De har godt nok læst på politiken.dk dagen forinden, at der var noget nyt med visumreglerne, som nu involverer, at danske turister skal kunne dokumentere en sund økonomi med et bankkontoudtog eller et brev fra banken.

Det har de dog ikke med, »men nu prøver vi alligevel«, smiler Sasha Orheim på 28 år på vej ind ad porten til ambassaden.

Fra 1. februar trådte nye regler i kraft, så danske statsborgere nu skal kunne fremlægge en invitation, betalte flybilletter og hotelreservationer samt et brev fra banken om, at man har en sund økonomi, før man kan rejse til det populære rejsemål.

LÆS MERENu skal vi vise brev fra banken for at komme til Indien

På vej ud af ambassadeporten skrider en høj mand med vrede skridt. Han smider irriteret en lap papir fra sig på fortovet og mumler »det har jeg fandme ikke tid til«. Foran ham i visumkøen venter omkring 80 mennesker.

»Fuldstændig kaos«
Sabrina Rask trykker på knappen og venter tålmodigt på, at hun bliver lukket ind på ambassaden, hvor hun håber på at kunne hente pas og visum, så hun sammen med mand og barn kan rejse på to ugers badeferie i Goa.

Det er tredje gang, hun er rejst fra sin bopæl syd for Køge og op til ambassaden. For to uger siden, da hun ankom med alle sine papirer og pas, måtte hun rejse hjem igen med uforrettet sag.

Et par dage forinden var reglerne ændret, så Sabrina Rask ikke kunne ansøge om visum, fordi hun ikke havde medbragt et bankkontoudtog.

»Det er altså besværligt, og det er jo også noget af en tur at rejse flere gange, når man ikke har bil. Men i sidste uge havde jeg sørget for alle papirer og lidt ekstra. Både kontoudtog og skrivelse fra banken om, at vi er gode kunder«, fortæller Sabrina Rask.

LÆS MERERejsebureau om indiske visumregler: »Grov chikane af danskere«

Hun måtte vente næsten tre timer på ambassaden, hvor hun beskriver stemningen som »et fuldstændig kaos«, som flere ventende måtte gå fra uden resultat.

»Der er totalt pakket med mennesker, og flere må gå igen, fordi de enten ikke har alle de papirer, ambassaden kræver eller fordi de ikke har tid til at vente så længe. Og så sidder der en kvinde bag skranken og råber og skriger, at man skal være stille«.

Vente i tre timer
Den 42-årige københavner Josefine skal til Goa med sin datter. Hun smiler på vej ud af ambassaden.

»Jeg har vist været heldig, for jeg kom hurtigt til i dag, selv om der er pres på. I sidste uge sad jeg og hyggede mig i hele tre timer«, siger hun.

For hende var det ikke problematisk at skulle fremvise kontoudtog.

»Det er fint nok med mig. Men jeg stod bag nogen, der ikke vidste det, og som var langt mere pressede, fordi de snart skulle rejse«.

Porten åbner igen. De to jordemoderstuderende fra København kommer ud.

»Ja, vi må så gå igen, for vi havde ikke kontoudtog med. Vi vidste slet ikke, at det var så omfattende. Vi skal også kunne fremvise en invitation dernede fra«, fortæller Kirse Munk Lyshede på 37 år.

»Altid top besværligt«
»Vi har købt flybilletter, men vi har ikke bestilt et sted at bo endnu. Måske kan jeg få en ven, der bor i Indien, til at invitere os«, siger Sasha Orheim.

»Det er syvende gang, jeg prøver det her, og det er bare altid top besværligt at søge visum til Indien, og det tager sindssygt lang tid«.

Men det var nu meget hyggeligt derinde, synes de to studerende, der vil komme igen med alle de fornødne papirer på mandag.

Ifølge Dansk Rejsebureauforening rejser omkring 35.000 danskere til Indien årligt - heraf er cirka 10.000 danske forretningsfolk.

TUREN GÅR TIL GODE REJSEMÅL I April

Sharm el-Sheikh

Sharm el-Sheikh

Sol og varme året rundt, krystalklart vand og store oplevelser på de helt...

Krabi

Krabi

Krabi, Krabi, jeg overgiver mig. Du er for smuk og dejlig. Krabi er en...

Kenya

Kenya

Tag på eventyr i Kenya og oplev løvebrøl, hyænesang og palmesus.

Yucatán

Yucatán

At besøge Yucatán er at dykke ned i forhistorien mellem maya-ruiner og...

Dubai

Dubai

Futuristiske og vanvittige Dubai pirrer, forundrer, forarger og sitrer i...

Hurghada

Snorkeleventyr og beachparty på bare fødder. Sol, strand og vand om dagen...

Goa

Goa ligger som en solmættet parentes mellem det enorme indiske...

Cuba

Salsarytmer, høj cigarføring og smukke, solbrændte huse. Cruising i seje...

Phuket

Phuket er livsnydelse på højt plan. Et strejf af sommer året rundt og en...

Miami

Fuld fart på festen i Miami, oplevelsessamfundets epicenter i Orlando...

New Zealands Sydø

Paradis for aktive naturelskere

Bangkok

Hvis Bangkok var en flaske vin, var der tale om en magnum. Og etiketten...

PolitikenPlus
 • Rygsæk Klassisk 33-liters rygsæk med 3 eksterne rum og polstret ryg og skulderstropper. Rygsækken har holdbare spænder og nem adgang til lynlåse.

  Pluspris 339 kr. Alm. pris 400 kr. Køb
 • Siddeunderlag Fra rygsæksrejse til Fair Trade og 200 arbejdspladser i Peru

  Pluspris 255 kr. Alm. pris 300 kr. Køb
 • Net til diverse Et praktisk net til dit træningstøj, dit svømmetøj, til dine sko på rejsen eller til netop det du har behov for.

  Pluspris 139 kr. Alm. pris 169 kr. Køb
 • Bæltetaske Find din vilde side frem. Denne tasker byder på dyreprint og vegetabilsk garvet læder, og de helt rigtige detaljer. Denne serie dækker hele spektret fra det sjove til det funktionelle.

  Pluspris 169 kr. Alm. pris 199 kr. Køb
 • Shopper Find din vilde side frem. Denne tasker byder på dyreprint og vegetabilsk garvet læder, og de helt rigtige detaljer. Denne serie dækker hele spektret fra det sjove til det funktionelle.

  Pluspris 379 kr. Alm. pris 449 kr. Køb