Annonce
Annonce
Rejser

Hawaii er ramt af den frygtede denguefeber

250 tilfælde er konstateret i de seneste fem måneder, og der er erklæret nødretstilstand på Big Island.

Det er vigtigt at notere sig, at ingen sundhedsorganisation på noget tidspunkt har advaret mod at tage til Hawaii-øerne siden udbruddet.

George Szigeti, direktør for Hawaiis turistmyndigheder

Mens resten af verden taler om og frygter en spredning af zika-virussen, er Hawaii Island erklæret i nødretstilstand på grund af udbrud af denguefeber.

I de seneste fem måneder er der rapporteret over 250 tilfælde på Hawaii Island med kælenavnet Big Island.

227 lokale har været ramt af denguefeber, mens 24 turister er blevet inficeret.

Gamle dæk og dåser

Indbyggerne opfordres til eksempelvis at skille sig af med gamle dæk og dåser, eftersom de ofte fyldes med vand og er udklækningssteder for myggelarver (Aedes arter).

Nødretstilstanden betyder, at myndighederne kan tage forholdsregler, som de normalt ikke har adgang til og får mulighed for at anvende føderale midler til bekæmpelse af udbruddet.

LÆS MERESådan undgår du tropesygdomme på rejsen

Direktøren for Hawaiis turistmyndigheder, George Szigeti, har udsendt en erklæring, hvori han siger, at udbruddene og nødretstilstanden ikke skal afskrække turister fra at rejse til den amerikanske stat.

»Det er vigtigt at notere sig, at ingen sundhedsorganisation på noget tidspunkt har advaret mod at tage til Hawaii-øerne siden udbruddet, og at Hawaiis guvernør ikke har valgt at indføre nødretstilstand i hele staten«.

De fleste denguetilfælde er fundet på på Hawaii Islands sydvestlige del – det er den eneste ø i staten, hvor der er konstateret dengue.

Brug myggebalsam

Ifølge Statens Serum Institut er denguefeber den hyppigste myggeoverførte virussygdom. Den overføres af hunmyg, og er man i områder med denguefeber, vil brug af myggeafvisende midler mindske risikoen for smitte.

LÆS MEREKlarlunds Brevkasse: Må gravide bruge myggespray?

Sundhedsforsker og professor Bente Klarlund har i Politiken beskrevet denguefeber som en forholdsvis mild sygdom, men der er større komplikationer, hvis man rammes af virussen anden gang.

Professoren skriver dog, at der ikke er grund til at undlade besøg i troperne igen, selv om man én gang har haft denguefeber.

Redaktionen anbefaler

Ekspert: I svigter kampen mod ebola og zika

Del link
Annonce
Mest læste
Dit politiken
Annonce