Annonce
Annonce
Rejser

Pharfar: »Alle grækere skulle rode mig i håret hele tiden«

Se Pharfars rejseminder og find ud af, hvad han altid medbringer på rejser.

Gem til liste

Om Pharfar:

Født Søren Schou.
Er gadeuddannet trommeslager, dj, producer og sanger med rødder i Københavns reggaemiljø.
Som producer og sanger er han mest kendt fra den populære dancehall-trio Bikstok Røgsystem.
Det var dog ikke som band, men som dj?s under alias-navnet Bikstok Sound, at Pharfar sammen med Blæs Bukki og Eaggerman skød Copenhagen Carnival i gang i sidste weekend.

Min første rejse …

Var vist til Grækenland med min forældre, da jeg var omkring fire år. Jeg kan ikke rigtig huske en brik af det, men har fået at vide, at alle grækere skulle rode mig i håret hele tiden. Jeg var lyshåret den gang, tro det eller ej.

Min bedste rejse ...

Var nok de gange, jeg har været på Jamaica og opleve reggaen på nært hold. Det var surrealistisk at se sine idoler i studiet og mærke hele atmosfæren omkring studiemiljøet i hovedstaden Kingston.

LÆS ARTIKELUlla Terkelsen: »Tænk, at de kan holde mig ud«

Min værste rejse …

Var en lang, lang togtur til Stockholm for at spille et gig. Da vi endelig ankom, blev vi spærret inde i en lejlighed i fire timer, mens værten hentede mad til os. Vi missede vores lydprøve og fik derfor en sur lydmand. Til gengæld var der ingen mennesker til koncerten på spillestedet, som var enormt stort. Nå ja, og så var der ham timbalesspilleren fra Sverige, der skulle spille med, som vi aldrig havde mødt, og som under koncerten spillede dejlig højt og utight.

På rejser medbringer jeg altid ...

Tøj, laptop og en smule honning. Tøj kan man altid bruge, men bestemt aldrig for meget. Jeg rejser gerne med håndbagage alene, så jeg slipper for de værste køer. En laptop er praktisk, når der skal sendes e-mails, ses film – eller hvis der skal indspilles en sang på farten. Husk altid honning, det er noget af det sødeste, der findes, og så smører det halsen og klistrer så godt.

LÆS ARTIKELMikael Bertelsen: »På rejser medbringer jeg altid mit næsehorn«

Min favoritrejsepartner ...

Er min dejlige kæreste, Anja.

Min seneste rejse ...

Gik til Nairobi i Kenya. Jeg havde fundet ud af, at et nummer, jeg har produceret med Natasja og Beenieman fra Jamaica, er blevet et kæmpe hit dernede. Det bliver spillet stort set hver aften på klubberne. Jeg arbejdede næsten i døgndrift med at indspille sange med lokale artister. Og havde optimistisk regnet med at indspille 15 sange, men endte med at lave omkring 30 stykker. Jeg glæder mig til at komme tilbage og udgive dem.

LÆS ARTIKELBo Lidegaard blev fuppet af en høne i Chinatown

Jeg rejser altid tilbage ...

Til Jamaica. Den bedste måde at opleve musikkulturen dernede er, når man er ude og høre sound systems (en gruppe af dj’s, red.), og så opleve folks reaktion, når der kommer et stort hit. Det er en følelse, der ikke kan beskrives, og for en reggae-elsker er det et must at være vidne til. Jeg er også vild med Los Angeles og besøger indimellem min gode ven og arbejdspartner Filip, som har boet der et godt stykke tid. I L.A. er det, som om, at drømmene får frit spil, og stjernerne er loftet. Du ved aldrig, hvem du møder, og hvad du kan få af musikjob, når du er der.

LÆS ARTIKEL»Fisk på størrelse med hajer blev bragt ind«

Den ultimative rejseluksus ...

Må være at rejse på 1. klasse, bo i en stor hotel suite og gå en masse ud på restaurant. At blive hentet i lufthavnen er heller ikke værst.

Mit bedste feriemåltid ...

Var oksemavesalat i Thailand. Jeg er vild med specielle madoplevelser, og det må gerne være ting, som jeg ikke har smagt før. Oksemave er noget, man spiser mange steder i verden. Det smager lidt ligesom marinerede elastikker med super stærk chili og lime. Mmmmm.

LÆS ARTIKELVerdens bedste kok: »Der stank af gris, lige meget hvor vi kom hen«

Jeg forstod først ...

Jylland, da jeg endelig fik besøgt det. Jeg er københavner og har jeg aldrig kendt meget til Jylland. Jeg havde stort set ikke besøgt det, før jeg begyndte at turnere med Bikstok Røgsystem. I Jylland fik vi kærligheden at føle, og det var en super oplevelse at besøge de forskellige byer og blive bekendt med både geografi og menneskerne, der bor der.

LÆS ARTIKEL»Alle danskere burde blive sendt to-tre uger til et uland«

Inden jeg dør ...

Vil jeg lave et hit, der bliver pumpet jorden rundt. Oplevelsen af at høre et nummer, man har lavet, blive spillet uopfordret et sted, er en af de bedste oplevelser, man kan få som musiker. Den følelse bliver mangedoblet, når det sker i udlandet. Det at lave musik er at drømme og fantasere. Og det ultimative af alt er, når ens musik får sit eget liv og krydser grænser på sin rejse ud i verden.

TUREN GÅR TIL GODE REJSEMÅL I Januar

Göteborg

Göteborg

Fem Michelin-restauranter, verdens bedste samling af nordisk kunst,...

Firenze

Firenze

Firenze, Firenze, Firenze. Hvem kan sige ”Firenze” uden at slå...

Paris

Paris

Paris har efterhånden udtømt listen af superlativer, der med rimelighed...

Dubai

Dubai

Futuristiske og vanvittige Dubai pirrer, forundrer, forarger og sitrer i...

Lissabon

Lissabon

Traurig kærlighedsmusik, skramlede sporvogne på stejle bakker og en af...

London

Dekadente stormagasiner, mad-templer, teatre og gigantiske museer....

Budapest

Smukt udsmykkede termalbade med velgørende varmt vand, gamle kaffehuse med...

Hamburg

Hamburg er Europas næststørste havneby. Og havneområdet HafenCity er da...

Madrid

Brede boulevarder, små tapasbarer, monumentale museer og et enormt...

Berlin

Anarkistisk, fandenivoldsk og tilbagelænet. Men også svulstig og...

Istanbul

En by, to verdensdele, 9.000 års historie og 14 mio. indbyggere

Edinburgh

I et hus fra Middelalderen sælger de billige kilte og whisky. Ude ved...

New York

New York er smuk, kreativ, dekadent, dyt, båt, bimlende, bamlende, forrykt...

PolitikenPlus
 • Tranetur til Sverige Pak kikkert og varmt tøj og tag på tranetur til Hornborgasjön, hvor op mod 25.000 traner opholder sig hvert år i april.

  Pluspris 3.300 kr. Alm. pris 3.800 kr. Køb
 • Luksusvandretur Den isolerede øgruppe Færøerne er med sin formidable natur blandt naturelskeres drømmedestinationer. Nu udbydes en rejse, der byder på både natur og byliv i luksuriøse omgivelser.

  Pluspris 10.680 kr. Alm. pris 11.680 kr. Køb
 • Akvarelkursus På 12. år afholdes akvarelkursus med maleren Bardur Jakupsson i spidsen, denne gang på smukke Bornholm. Kurset varer en uge og giver deltagerne indblik i nye teknikker inden for akvarelkunsten.

  Pluspris 7.580 kr. Alm. pris 8.250 kr. Køb
 • Kunstrejse til Færøerne Kunstrejse til Færøerne i juli 2015, hvor man ikke kommer uden om maleren Sámal Joensen-Mikines. Der bliver dog også tid til andre kunstner samt naturoplevelser.

  Pluspris 9.880 kr. Alm. pris 10.880 kr. Køb
 • Rejse til Napoli Lær at lave mad i det syditalienske ? og smag på vinen. En fem dages rejse til Syditalien byder på lærerig viden om områdets mad og vin.

  Pluspris 12.900 kr. Alm. pris 13.900 kr. Køb