Annonce
Annonce
Rejser

Danske turister rejser stadig til Hurghada efter hotelangreb

40 Star Tour-gæster har dog valgt at ombooke til en anden destination end Egypten.

Rejser til Hurghada og Egypten

  • Udenrigsministeriet fraråder ikke rejser til Hurghada, men skriver, at man som rejsende skal være opmærksom på, at »Der er generelt en høj risiko for terrorhandlinger i hele Egypten, herunder i Kairo, Alexandria og andre turistdestinationer«.
  • Udenrigsministeriet skriver blandt andet videre, at der er en stigning i antallet af terrorangreb mod turistattraktioner. Læs hele rejsevejledningen for Egypten her (eksternt link)

Det danske udenrigsministerium har indtil nu ikke strammet rejsevejledningen til den egyptiske badeby Hurghada efter angrebet på et hotel i fredags.

Og danske rejsende vil stadig derned.

Sådan tegner billedet hos de største rejsebureauer herhjemme. Bravo Tours sender cirka 250 gæster til Hurghada på torsdag og kun ganske få har valgt at ombooke til en anden destination.

Apollo Rejser sender ifølge branchesitet check-in.dk 36 personer til badedestinationen på torsdag, og indtil nu har ingen af disse gæster valgt at ombooke til en anden destination.

LÆS OGSÅUdenrigsministeriet: Vi undersøger, om trusselsniveauet i Egypten skal ændres

Billedet er dog ikke helt entydigt. Star Tour har 172 gæster, der skal rejse derned i denne uge fra hhv. Billund, Aalborg og København, men 40 personer har valgt at ombooke til en anden destination i et andet land. Det oplyser Nikolai Johnsen, kommunikationschef hos rejsebureauet.

Rejsebureauerne har ikke pligt til at tilbyde ombookningsmuligheden til andre destinationer, men det har alle tre selskaber alligevel valgt at gøre.

»Vi skal sørge for, at folk føler sig tilpasse med deres rejse«, siger adm. direktør Peder Hornshøj om beslutningen.

Kanariske øer er stopfyldte

Glenn Bisgaard, kommunikationschef i Apollo Rejser siger til check-in.dk, at der er »en lille hård kerne« af danskere, der holder fast i det uroprægede rejseland. Hos Star Tour ringer en del rejsende forud for deres rejse til Hurghada for at høre nærmere om situationen, men rejsebureauet har ikke haft så megen pres på telefonerne som ventet, lyder det fra Nikolai Johnsen.

»Der er en del, der har ringet for at høre, hvordan de skal forholde sig til situationen, men reaktionerne er relativt rolige«.

LÆS OGSÅFlere er såret efter angreb på hotel i Egypten

Bravo Tours har lige nu 250 gæster dernede, mens Star Tour har cirka 300. To af Star Tours gæster valgte at tage hjem efter angrebet og arrangerede det på egen vis i weekenden. Ingen af de to rejsebureauer har tilbudt hjemrejse før tid til de gæster, der befinder sig dernede, og som ikke har haft lyst til at blive.

Alternativerne for mange rejsende, der fik slukket lysten til at rejse til Egypten med fredagens angreb, hvor tre turister blev såret, er få. Hvis man ikke vil rejse så langt og i så lang tid, vælger mange De Kanariske Øer. Men dels er en rejse til de spanske øer dyrere end prisniveauet for rejser til Egypten, og dels er De Kanariske Øer så attraktive for mange rejsende, at øerne med Bravo Tour-direktør Peder Hornshøjs ord »allerede er stopfyldte«.

Rødt lys for rejser til Sharm el-Sheikh

Egypten har traditionelt været en populær turistmagnet blandt danske rejsende, netop på grund af det fornuftige prisniveau, den korte flyvetid på cirka fire timer og vejret på dette tidspunkt af året.

Mens turistbyerne Kairo, Aswan og Luxor har mærket meget til de svigtende turister som følge af den politiske uro og opstand der ramte landet i 2011 og årene frem, gik badebyerne Sharm el-Sheikh og Hurghada i store træk fri.

Men efter et russisk Metrojet-fly styrtede ned over Sinai-halvøen den 31. oktober sidste år, og mange lande hentede turister hjem fra Sharm el-Sheikh og efterfølgende frarådede rejser til den ellers populære Rødehavsby, gav det turismen et hårdt slag. Også fra dansk side blev grønt ændret til rødt lys i rejsevejledningen, og meldingen om at undgå rejser til Sharm el-Sheikh gælder stadig.

LÆS OGSÅTuristminister: Angreb på hotel var et forsøg på røveri

Hurghada modtog flere turister, efter Sharm-flystyrtet, men spørgsmålet er nu, hvad fredagens angreb får af konsekvenser for turismen i byen.

For rejsebureauerne kan det være svært at finde ud af, hvor meget de skal satse på Hurghada og Egypten generelt fremover. Nikolai Johnsen fra Star Tour siger:

»På den ene side synes vi, Egypten er en god destination og et af relativt få steder, danskerne kan tage hen om vinteren. Når det fungerer, får de rejsende en god oplevelse. Men tre gange tidligere har vi helt lukket ned for rejser til landet, og det er dyrt. Den risiko, for at måtte lukke ned, tænker vi helt klart ind, når vi skal lægge planer for, hvor mange rejser vi skal have til en given destination frem i tiden. Lige nu ser vi tiden an for at vurdere næste års vinterprogram, som vi skal lægge fast inden længe. Den episode i fredags trækker ikke lige frem op for Egypten«.

Vil du ikke gå glip af de nyeste artikler fra Anne Louise Leth eller Rejser, så klik på ’Følg’-knappen i toppen af denne artikel. Så dukker de automatisk op i Din Strøm, når du er logget ind på Politiken.

Redaktionen anbefaler

Flystyrt har efterladt Sharm el-Sheikh som en »spøgelsesby«

Del link
Annonce
Mest læste
Dit politiken
Annonce