Annonce
Annonce
Annonce
Rejser

Hoteller tilbyder gæster at blive fri for det digitale helvede

Flere hoteller tilbyder nu ferier og ophold, hvor gæsterne slipper for den digitale verdens forstyrrende elementer.

Gem til liste

Det første, vi spørger om ved ankomsten til et hotel, er som regel, hvorvidt der er trådløs internet, og om det er inkluderet i prisen.

Men med det stigende brug af smartphones, tablets, iPads og computere er mange nu ved at være så afhængige af deres elektroniske apparater, at flere hoteller er begyndt at tilbyde digitale afvænnings- eller afgiftningsferier uden sms’er og e-mail-tyranni.

LÆS OGSÅRestaurant: Drop mobilen og få rabat på middagen

Den årlige World Travel Market Trends Rapport 2012 fastslår, at der er et stigende antal hoteller, som tilbyder ’teknologifri’ ophold. Det kan dreje sig om et teknologifrit værelse, men også om ophold med massage eller andre lindrende behandlinger.

Salgs- og marketingdirektør på Renaissance Pittsburgh Hotel Kristina Bush udtaler i rapporten, at »digitale afgiftningstilbud skal være en del af en helhedsoplevelse frem for blot at forsøge at holde kunderne væk fra deres apparater«.

Mobilvuggestue
Rapporten nævner bl.a. Hotel Monaco i Chicago, som har en ’ro- eller stilhedssuite’ og et tilbud om et ’teknologifrit’ ophold. The Quincy i Washington D.C. tilbyder et ’Be Unplugged’-ophold, hvor personalet låser gæstens elektroniske udstyr inde ved ankomsten.

Lifehouse Country Spa Resort i Storbritannien lokker med en ’BlackBerry Creche’, en vuggestue til din BlackBerry-mobil. Den konstante strøm af informationer og mentaliteten om, at man altid skal ’være på’, kan være mere vanedannende end cigaretter og alkohol.

LÆS OGSÅFlypassagerer nægter at slukke mobilen

I 2008 konstaterede Storbritanniens postvæsen, at 13 millioner briter led af ’nomophobia’ (no mobil fobi) og følte sig stressede, når deres mobilbatteri ikke var opladet, der var ikke var nogen forbindelse, eller mobilen var blevet væk.

Hvis den informationsramte ikke er i stand til selv at gennemføre en kold tyrker, kan et digitalfrit ophold altså være en mulighed for den teknologiramte.

Udfylder hul i markedet
Claus Isling, marketingchef i Arp-Hansen-koncernen, der har 11 hoteller i Københavnsområdet, siger, at han endnu ikke har hørt om digitale afgiftninger på hoteller herhjemme.

»Snarere tværtimod. Gæsterne og ikke mindst forretningsfolk efterspørger wi-fi og vil fravælge et hotel, hvis muligheden ikke er der. Den bølge (digitale afgiftninger, red.) har ikke ramt os endnu, men vi har da tilbud om eksempelvis romantiske weekendophold, hvor folk kan slappe af. Når jeg selv er af sted privat, gælder det om at holde telefonen slukket så meget som muligt, og jeg kan godt se, hvor de udenlandske hoteller bevæger sig hen«, siger Claus Isling.

LÆS OGSÅKvinder vil have hoteller uden mænd

World Travel Market-rapporten fastslår, at muligheden for at stige ned fra den uendelige digitale trædemølle er endnu et eksempel på, hvordan hoteller udfylder et hul i markedet og samtidig bidrager til at forbedre bundlinjen i økonomisk vanskelige tider.

TUREN GÅR TIL GODE REJSEMÅL I April

Hurghada

Hurghada

Snorkeleventyr og beachparty på bare fødder. Sol, strand og vand om dagen...

Bangkok

Bangkok

Hvis Bangkok var en flaske vin, var der tale om en magnum. Og etiketten...

Phuket

Phuket

Phuket er livsnydelse på højt plan. Et strejf af sommer året rundt og en...

Kenya

Kenya

Tag på eventyr i Kenya og oplev løvebrøl, hyænesang og palmesus.

Dubai

Dubai

Futuristiske og vanvittige Dubai pirrer, forundrer, forarger og sitrer i...

Cuba

Salsarytmer, høj cigarføring og smukke, solbrændte huse. Cruising i seje...

Krabi

Krabi, Krabi, jeg overgiver mig. Du er for smuk og dejlig. Krabi er en...

Goa

Goa ligger som en solmættet parentes mellem det enorme indiske...

Miami

Fuld fart på festen i Miami, oplevelsessamfundets epicenter i Orlando...

Sharm el-Sheikh

Sol og varme året rundt, krystalklart vand og store oplevelser på de helt...

New Zealands Sydø

Paradis for aktive naturelskere

Yucatán

At besøge Yucatán er at dykke ned i forhistorien mellem maya-ruiner og...

PolitikenPlus
 • Sidetaske Funktionel sidetaske fra Eastpak i retro look, og med mange praktiske detaljer. Tasken er produceret i slidstærkt polyester og fås i to farvekombinationer.

  Pluspris 595 kr. Alm. pris 699 kr. Køb
 • Rejseudstyr GoToob er en smart tube i blød silikone, der er praktisk at have med på rejsen. Den prisvindende og patenterede tube er godkendt til fødevarer (FDA), samt shampoo, cremer, opvaskemiddel etc.

  Pluspris 75 kr. Alm. pris 89 kr. Køb
 • Skridttæller Smart skridttæller, Omron Walking style one 2.1, som skal klipses fast på bukselinningen.

  Pluspris 165 kr. Alm. pris 195 kr. Køb
 • Rejsepung Rummelig rejsepung i G-1000 materiale med plads til pas og ufoldede boardingkort - perfekt til at medbringe på din rejse.

  Pluspris 399 kr. Alm. pris 469 kr. Køb
 • Håndledsblodtryksmåler I hele verden har millioner af mennesker for højt blodtryk, og det er en af hovedårsagerne til hjertesygdomme og slagtilfælde. Hold øje med dit helbred med Omron R6 blodtryksmåleren.

  Pluspris 689 kr. Alm. pris 815 kr. Køb