Annonce
Annonce
Rejser

Nu kan du prøve, hvordan det er at være astronaut på rumfærd

Kennedy Space Center Visitor Complex har åbnet ny interaktiv udstilling, hvor besøgende er på en Nasa-mission.

Vi kan nu alle opleve, hvordan det er at være astronaut i rummet. Vi kan rejse til Mars og dyrke planter, som vi kan leve af. Og det bedste er, at vi kan opleve det alt sammen uden at forlade Jorden.

Besøgscentret i Kennedy Space Center øst for Orlando i Florida åbnede 25. februar udstillingen ’Cosmic Quest’, hvor man oplever en rumfærd interaktivt.

Fire interaktive aktiviteter er placeret rundtomkring i Visitor Complex og aktiveres ved hjælp af et astronautskilt, som koster 24,95 dollars (ca. 165 kroner), oven i entreen på 50 dollars (ca. 330 kroner).

LÆS OGSÅTop 10: Drømmedestinationer for rumentusiasten

Til gengæld kan skiltet aktivere de fem spil i et år. Rumeventyrerne lærer de besøgende om videnskab, teknologi, ingeniørarbejde og matematik, og den skal inspirere især unge til at kaste sig over en karriere enten i rummet eller i kontrolrummene på Jorden, skriver avisen Orlando Sentinel.

ASTRONAUT.  På den nye aktivitet Cosmic Quest kan kommende astronauter afprøve deres færdigheder.

Robonaut, en kopi af Nasa’s R2-robot, guider ’eleverne’ eller ’rekrutterne’.

De oplever bl.a. en raketafgang, hvor de skal sammensætte hold bestående af ingeniører, biologer, computerfolk og andre eksperter. ’Eleverne’ føler affyringen på egen krop ved hjælp af vibrationer og damp.

På en af de andre stationer skal ’eleverne’ bygge en base på Mars og lære, hvordan de dyrker planter.

LÆS OGSÅUSA's sidste rumfærge er landet i Florida

På en tredje station skal de omdirigere en asteroide på en storskærm i en halvformet kuppel, som giver indtryk af, at man er ude i rummet.

Kennedy Space Center etablerer hele tiden nye udstillinger og aktiviteter. I efteråret lancerede centret ’Forever remembered’, som er en mindeudstilling for de astronauter, der mistede livet ved ’Columbia’- og ’Challenger’-katastroferne i henholdsvis 2003 og 1986.

Udstillingen fokuserer mere på, hvordan astronauterne levede, end hvordan de døde.

MINDEGANG.  ’Forever Remembered’ udstillingen på Kennedy Space Center mindes ofrene for Columbia- og Challenger-katastroferne. Foto: John Raoux/AP

Senere på året åbner udstillingen ’Heroes and Legends’. Udstillingen bringer ikke alene pionerastronauternes historie til live, men giver også mulighed for at opleve den begejstring og de faremomenter, som de første astronauter blev udsat for, ved hjælp af højteknologiske elementer og special effects.

LÆS OGSÅSjælden amatørvideo belyser Challenger-ulykken

U.S. Astronaut Hall of Fame bliver en del af udstillingen, så man virtuelt kan opleve de næsten 100 astronauter, som er optaget i Hall of Fame. ’Heroes and Legends’ placeres lige ved besøgscentrets indgang, så det bliver det første, man kommer til at opleve.

Vil du ikke gå glip af de nyeste artikler fra Poul Husted eller Rejser, så klik på ’Følg’-knappen i toppen af denne artikel. Så dukker de automatisk op i Din Strøm, når du er logget ind på Politiken.

Redaktionen anbefaler

5-4-3-2-1: Bliv astronaut for en dag

Del link
Annonce
Mest læste
Dit politiken
Annonce