MØRKELAGT. Mange steder i Thailand kan folk komme med deres tøj og gratis få det farvet sort. Her er der stillet udstyr frem i et firma, der ellers handler med traktorer. Foto: Natnicha Chuwiruch/AP

MØRKELAGT. Mange steder i Thailand kan folk komme med deres tøj og gratis få det farvet sort. Her er der stillet udstyr frem i et firma, der ellers handler med traktorer. Foto: Natnicha Chuwiruch/AP

Storby og kultur

Turister vil mærke, at Thailand går i sort under landesorgen

Mørk beklædning er et krav til landets befolkning efter kongens død. Turister skal tænke over deres påklædning.

Storby og kultur

Der er udsigt til en afdæmpet stemning i Thailand som følge af kong Bhumibols død i sidste uge. En lang række festligheder er aflyst i de kommende uger, og den thailandske befolkning har fået påbud om at klæde sig i sort – eller i hvert fald i afdæmpede farver.

Offentligt ansatte skal gå i mørkt tøj i hele det år, landesorgen varer. For resten af landets indbyggere gælder kravet i 30 dage fra kongens død sidste fredag. Det er dog også tilladt at gå i hvidt og gråt.

Denne dresscode gælder ikke for turister, men avisen Business Standard skriver, at turister bør vise hensyn:

»Hvis det er muligt, bør turister bære mørk og respektfuld påklædning, når de opholder sig i offentligheden«, siger Thailands turistmyndigheder ifølge Business Standard.

Dæmper på festligheder

Der bliver også skruet alvorligt ned for festlighederne i Thailand i sørgeperioden på 30 dage.

Svenske Christian Bartholdsson fortæller til avisen Expressen, at han driver en bar i Pattaya. Han fik påbud om at lukke den i sørgemåneden.

»Alle barer og lignende kommer til at lukke. Restauranter kan holde åbent, og de må servere alkohol, men de må ikke have musik fra livebands. Hoteller og shopping fungerer normalt, men alt, der har med alkohol at gøre, må holde lukket i de 30 dage«, siger Christian Bartholdsson til Expressen.

Den generelle landesorg skal vare et år fra 14. oktober. Restriktionerne over for barer, restauranter etc. gælder indtil videre i 30 dage, altså frem til 14. november.

Festivaler og andre arrangementer kan blive aflyst, og de thailandske turistmyndigheder anbefaler turister at spørge deres rejsearrangør om tingenes tilstand.

Flere tv-kanaler sender i sort/hvis i sørgeperioden, og alle farver er også fjernet fra netudgaven af avisen Bangkok Post. Den bringer også en stor billedserie om den afdøde konge på toppen af hjemmesiden.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce