Annonce
Annonce

Oplevelser i Krabi

Krabi er til alle sider omgivet af frodig natur og indbydende landskaber. Flere af øerne i Krabi-provinsen er i sig selv lokkemad, der skal fortæres over flere dage, mens mange af fastlandets attraktioner overkommes på en dagsudflugt. Her er de bedste udflugter.

Oplevelser

Tigergrottens Tempel – Den bedste udsigt i Krabi

Der er noget meget tilfredsstillende over at komme til tops på klippemassivet, som huser det velbesøgte tempel Wat Tham Sua eller Tigergrottens Tempel. For ikke bare er det en fysisk udfordring at forcere de mere end 1.200 trin op til toppen af det 300 meter høje bjerg. Udsigten fra toppen er den bedste i hele Krabi omegn. Oven i købet får det overdådigt smukke landskab selskab af en enorm Buddha-figur i guldmaling, der udsmykker forgrunden med et åndeligt skær.

Tiger Cave Temple
Adresse: Cirka 10 km nordøst for Krabi By.
Transport: Tag en lokaltaxa, songthaew, fra Krabi By og medbring godt med vand til den timelange vandring mod toppen. Husk desuden passende påklædning, dvs. ingen shorts og bare skuldre.

Khao Phanom Bencha Nationalpark – Sjældne dyr og en kølende dukkert i Krabi

Der er syv grader til Ækvator fra Krabi, så det kan ikke undre, at Krabis nationalparker er eksotiske udflugtsmål. Tropisk monsunskov, der modtager regn mindst ni måneder om året, udfylder Khao Phanom Nationalparkens godt 500 km2. Det kuperede terræn rummer endnu et væld af tropiske fuglearter, blandt andet næsehornsfuglen samt gibbonaber og den sjældne træleopard. Huay To-vandfaldet indbyder desuden med sine fem lag af vandkaskader til en svømmetur under regnskovens baldakin.

Khao Phanom Bencha
Adresse: Godt 25 km nordøst for Krabi By.
Transport: Lav en aftale med en lokaltaxa, songthaew, for dagen. Prøv ved Maharat Road eller kontakt Krabis rejsebureauer. Alternativt tag kontakt til Phanom Bencha Mountain Resort (www.phanombenchamountainresort.com).

Tham Phii Hua Toh og Tham Lot – Sydthailands smukkeste drypstenshuler

Lidt nord for Krabi By ligger nogle af Sydthailands smukkeste drypstenshuler. På kanten af havet og mangroveskovenes snirklede trærødder ligger både Tham Phii Hua Toh og Tham Lot. To drybstensgrotter med frisk havluft, der gennemstrømmer hulerne og får stalaktitterne til at danne surrealistiske mønstre i grotternes lofter. Tham Lot kan besøges med havkajak eller langhalebåd, og de besynderlige klippeformationer gemmer desuden på udsigtspunkter over områdets dramatiske landskab.

Tham Phii Hua Toh
Transport: Arranger transport fra et af Krabis mange små rejsebureauer nær aftenmarkedet på Khongkha Road i Krabi By.

Ko Phi Phi Don – Oplev Krabis postkortstrande i virkeligheden

Det verdenskendte postkort fra Ko Phi Phis velbesøgte strande er en invitation til et paradis, der skal deles med resten af jordens badeivrige befolkning. Øerne, der ligger godt midtvejs mellem Phuket og Krabi, er underskønne som en fortælling om et hemmeligt sted i tropeindpakning. Og Phi Phi Don er langstrakte, dovne, sukkerbløde strande med lysende sand mod et næsten gennemsigtigt hav. Øen er fyldt med små bambushytter, der knirker, mens du bevæger dig ud på verandaen for at skue efter kokosnødder i nærheden.

Ko Phi Phi Don
Transport: Både fra Krabi afgår året rundt fra Chao Fa-molen i Krabi By. Rejsetid cirka 2 timer.

Ko Lanta – Fred, ro og meditation i Krabi

På grænsen til det dybe Sydthailand ligger Ko Lanta, der er godt 30 kilometer lang og fire kilometer bred. Og Ko Lantas tilbagelænede atmosfære passer det skandinaviske sind fortræffeligt. Blot to timers kørsel fra Krabis summende provinshovedstad vugger Ko Lanta i takt med reggaerytmer og meditative bølgeskvulp. Børnevenlige strande, ja sågar en dansk børnehave og skole samt fraværet af sexturisme er salgsmærkater overfor især familier på time out fra hverdagen.

Ko Lanta
Transport: Både fra Chao Fa-molen i Krabi By afgår regelmæssigt fra november til maj. Rejsetiden er cirka to timer. Alternativt kører minibusser i pendulfart mellem Krabis Maharat Road og Ko Lanta.
Annoncer
Internationalt

Prorussiske separatister tager journalister til fange i det østlige Ukraine.

Danmark

Opsigtsvækkende bilflugt fra retten var nøje planlagt, mener politiet.

TUREN GÅR TIL GODE REJSEMÅL I April

Kenya

Kenya

Tag på eventyr i Kenya og oplev løvebrøl, hyænesang og palmesus.

Krabi

Krabi

Krabi, Krabi, jeg overgiver mig. Du er for smuk og dejlig. Krabi er en...

Hurghada

Hurghada

Snorkeleventyr og beachparty på bare fødder. Sol, strand og vand om dagen...

New Zealands Sydø

New Zealands Sydø

Paradis for aktive naturelskere

Phuket

Phuket

Phuket er livsnydelse på højt plan. Et strejf af sommer året rundt og en...

Sharm el-Sheikh

Sol og varme året rundt, krystalklart vand og store oplevelser på de helt...

Yucatán

At besøge Yucatán er at dykke ned i forhistorien mellem maya-ruiner og...

Miami

Fuld fart på festen i Miami, oplevelsessamfundets epicenter i Orlando...

Dubai

Futuristiske og vanvittige Dubai pirrer, forundrer, forarger og sitrer i...

Cuba

Salsarytmer, høj cigarføring og smukke, solbrændte huse. Cruising i seje...

Bangkok

Hvis Bangkok var en flaske vin, var der tale om en magnum. Og etiketten...

Goa

Goa ligger som en solmættet parentes mellem det enorme indiske...

PolitikenPlus
 • Sidetaske Funktionel sidetaske fra Eastpak i retro look, og med mange praktiske detaljer. Tasken er produceret i slidstærkt polyester og fås i to farvekombinationer.

  Pluspris 595 kr. Alm. pris 699 kr. Køb
 • Rejseudstyr GoToob er en smart tube i blød silikone, der er praktisk at have med på rejsen. Den prisvindende og patenterede tube er godkendt til fødevarer (FDA), samt shampoo, cremer, opvaskemiddel etc.

  Pluspris 75 kr. Alm. pris 89 kr. Køb
 • Skridttæller Smart skridttæller, Omron Walking style one 2.1, som skal klipses fast på bukselinningen.

  Pluspris 165 kr. Alm. pris 195 kr. Køb
 • Rejsepung Rummelig rejsepung i G-1000 materiale med plads til pas og ufoldede boardingkort - perfekt til at medbringe på din rejse.

  Pluspris 399 kr. Alm. pris 469 kr. Køb
 • Håndledsblodtryksmåler I hele verden har millioner af mennesker for højt blodtryk, og det er en af hovedårsagerne til hjertesygdomme og slagtilfælde. Hold øje med dit helbred med Omron R6 blodtryksmåleren.

  Pluspris 689 kr. Alm. pris 815 kr. Køb