Annonce
Annonce

Spisesteder på Fyn og Øhavet

Se fisken springe i Lillebælt eller lad den smelte på tungen i utallige variationer. De fynske spisesteder serverer alt fra lokale blåmuslinger og salte østers til røget makrel og enebærmarineret laks.

Spisesteder

No. 13 – grønkål fra gourmetkokkens bord

Ultraenkelt køkken på gourmetniveau med svinekæber, smørstegte asparges og lokale blåmuslinger. Anders Granhøj, den stilfærdige kok fra Go’Morgen Danmark på TV2, er Svendborgs ukronede gourmetkonge, og hans restaurant, No. 13, er stedet, hvor de andre kokke i området går hen, når de skal spise ude. Han satser på de allerbedste råvarer uden at kaste sig ud i store armbevægelser. I stedet er det lokale producenter, der kommer med grønkål, olie og frilandskød til restauranten, hvor Granhøj nusser om råvarerne. Selve restauranten skal man lede lidt efter, for den lille facade putter sig i Brogade. Hvis du kun skal ud at spise én gang mens du er i Svendborg kan No. 13 anbefales.

Anders Granhøj / No. 13
Adresse: Brogade 13, 5700 Svendborg
Telefon: + 45 62 22 07 95
Hjemmeside: Anders Granhøj / No. 13
Åbningstider: Tirsdag til lørdag fra klokken 18 til 24

Falsled Kro – overvældende luksus i krostuen

Knasende sprød, smørstegt fisk på perfekte små grøntsagstern. Salte østers, perlende kaviar, blød og drivende saftig fersken med vanilje. Tung og fyldig rødvin. Alt sammen i en ramme af panoramavinduer med udsigt ud over Helnæs Bugt. Velkomsten foregår under bjælkerne i den mørke pejsestue foran buldrende ild, hvor man sætter sig og slapper af med en aperitif. På Falsled Kro kan du prøve den store kongelige aftenmenu med det hele. Hvis du bare vil prøve en flig af virkelig luksus, kan du også kigge indenfor ved frokosttid og få en tallerken med et udvalg af lækkerierne. Kroen understreger, at den gerne vil have helt almindelige mennesker indenfor, selv om det kan virke overvældende at spise på så luksuriøst et sted.

Falsled Kro
Adresse: Assensvej 513, 5642 Millinge
Telefon: + 45 62 68 11 11
Hjemmeside: Falsled Kro

Restaurant Rudolf Mathis – den ypperste fisk i landet

En oprigtig og dybtfølt lyst til at byde gæsterne den ypperste gourmetkunst, glæde over baglandets mange friske råvarer og respekt for traditioner og fortid gennemsyrer en af landets bedste fiskerestauranter, Restaurant Rudolf Mathis. Køkkenet er klassisk fransk, men med det bedste fra det danske. Fjordrejerne er fanget lige uden for vinduerne, og dagens fiskemenu bestemmes af udvalget på den lokale fiskeauktion. Herefter forvandler en nænsom forarbejdning i køkkenet de omhyggeligt udvalgte råvarer til et måltid, hvor hver bid er en oplevelse af det ypperste, landet kan byde på.

Restaurant Rudolf Mathis
Adresse: Dosseringen 13, 5300 Kerteminde
Telefon: + 45 65 32 32 33.
Hjemmeside: Restaurant Rudolf Mathis
Åbningstider: Køkkenet er åbent mellem klokken 12 og 13.45 samt 18 og 21.30 Lukket søndag og mandag

J. Chr. Juhl Fiskerøgeri – friskrøget laks og pebermakrel fra ovnen

Man opdager først den lave gule bygning med røgeriet, når man er helt dernede. Bedst som industrivejen langs det østlige havnebassin synes at ende, slår den et slag til venstre, og en gitterlåge står åben til en lille asfalteret gårdsplads. På træpladen over døren står malet med store guldbogstaver: Røgeri. I det lille rå rum bag døren står stativer med dagens friskrøgede fisk. Frisk fra ovnen kan man købe røget laks og pebermakrel, som efter afkøling lægges i flamingokasser på stålbordet langs den ene væg. Der kan ikke betales med kreditkort, men over kasseapparatet hænger en kridttavle, der angiver dagens pris.

J. Chr. Juhl Fiskerøgeri
Adresse: Sdr. Havnekaj 16, 5300 Kerteminde
Åbningstider: Dagligt fra klokken 5 til 15

Hr. Hansen – en fiskeglad herre

Den tidligere restaurant Frk. Jensen i Kulturøen har gennemgået en forandring og er nu blevet til Hr. Hansen. Fra de enorme panoramavinduer kan man nyde fisken springe i Lillebælt, indtil den enebærmarinerede laks eller pil-selv-rejerne og krydderurtedressing landes elegant og velserveret på bordet. Synes man, det er fint, at fiskene forbliver i deres rette element i havet, byder menukortet også på unghanebryst, oksefilet og oksemørbrad.

Hr. Hansen
Adresse: Havnegade 8C, 5500 Middelfart
Telefon: + 45 64 41 00 55
Hjemmeside: Hr. Hansen
Åbningstider: Mandag til torsdag fra klokken 12 til 22 Fredag og lørdag fra klokken 12 til 23 Søndag fra klokken 12 til 21.30

Trumps opfordring vækker forargelse på konventet i det demokratiske parti.

Antallet af 100-årige danskere er firedoblet de sidste 30 år.

Pædagogerne bygger de største grundsten i et barns udvikling. Hvorfor sparer vi på dem?

Gennem flere måneder har franskmændene strejket og demonstreret mod politikerne - i særdeleshed mod præsident François Hollande.