Annonce
Annonce

Strande på Gran Canaria

Fra sorte lavastrande til lange, lækre, linjer af sukkerhvidt sand, der minder om Caribien. Gran Canarias strande tilfredsstiller selv de mest kræsne – her er de bedste.

Strande

Playa de las Canteras – Suveræn storbystrand

Det lange, gyldne sandparadis udgør en oase af fred midt i den hektiske storby, Las Palmas. Foruden helt almindelige livreddere passer også fiskernes skytshelgen, La Virgen del Carmen, på dig fra sin niche i muren, når du svømmer i det klare, grønne vand, der er som en stor naturlig pool beskyttet af et rev af lava-tunger ca. 100 meter fra kysten. Stranden har fået EU’s Blå Flag samt blandt andet kørestolsrampe og særlige brusere for handicappede. Den brede fodgængerpromenade parallelt med stranden er spækket med caféer og restauranter, hvis køkken smager af lige så mange forskellige lande som playa’ens gæster kommer fra.

Playa de las Canteras
Adresse: Paseo de las Canteras, Las Palmas

Playa de Maspalomas – Gran Canarias bedste sandstribe

Midaldrende turister spiller nøgen beachvolley under klitterne på det yderste stykke af stranden, hvor man også kan træffe på en gæv vandringsmand kun iført rygsæk og solbrun hud. Børnefamilier nyder solen og de lune blågrønne bølger på strækningen nærmest fyrtårnet Faro de Maspalomas, hvor Atlanterhavet viser sig fra sin roligste side. Øst for kiosk nr. 7 vejrer bøssernes regnbueflag over et par hundrede orange liggestole, hvor mænd med olieglinsende kroppe, stramme badebukser og smarte badetasker har lagt sig til rette. Mangfoldighed præger Gran Canarias bedste sandstribe, der sammen med nabostranden Playa del Inglés udgør seks gyldne kilometre, som er indbegrebet af al det lys, varme og frihed, man kan gå og drømme om på en kold og grå nordisk vinterdag.

Playa de Maspalomas
Adresse: Ved Maspalomas og Playa del Inglés

Playa de Amadores – Gran Canarias mest børnesikre lækkerbidsken

Det ultimative ferieparadis for familier med små børn. Familieparadiset består af en 600 meter lang og megabred halvmåne af hvidt sand beskyttet af flydeafspærringer og en knibtang af store klipper, der skaber en spejlblank og dejlig lav, turkisblå swimmingpool. Total afslapning er kodeordet for denne playa, hvor en lang række butikker og restauranter bag stranden sørger for, at du aldrig kommer til at mangle hverken vådt eller tørt. På den forhøjede promenade ud mod havet udlejes drømmesenge, hvor man i fred for børn kan fylde kroppen med livgivende solvitaminer, mens man hælder frisk havluft i lungerne og mediterer til den beroligende lyd af bølgeskvulp.

Playa de Amadores
Adresse: Et par kilometer vest for Puerto Rico

Playa de la Verga – Caribisk drømmestrand på Gran Canaria

Gult ørkensand var ikke godt nok for den norske ingeniør Bjørn Lyng, der fik sejlet 11.000 tons sukkerhvid, caribisk sand fra Bahamas over Atlanten for at bygge denne pragtstrand. Heldigt så, at vandet i forvejen havde den turkisgrønne kulør, man ikke så let kan købe for penge, men som sammen med palmerne på stranden fuldender den caribiske stemning. Den lækre og meget børnevenlige sandstrand krones af et luksuriøst timeshare-lejlighedskompleks og en lille eksklusiv marina bygget op om en kunstig ø med et romantisk parkanlæg foruden 18 hullers-banen Anfi Tauro Golf

Playa de la Verga
Adresse: Tre kilometer vest for Arguineguín

Playa Puerto Rico – Nabo til hvaler og delfiner

Den 400 meter lange boomerangformede strand med gyldent sand har lavt og fladt vand, hvor de helt små trygt kan baske med lufferne, og hvor de store også kan svømme frit som i en stor naturlig pool, der er beskyttet af flydespærrere. Skønheden ligger i bunden af det store ’amfiteater’, der udgøres af den populære ferieby, Puerto Rico, hvis hvide ferielejligheder klæber sig op ad bjergets stejle terrasser. Fra den nærliggende havn kan man tage på katamaransejllads, kystfiskeri og hval- og delfinspotting.

Playa Puerto Rico
Adresse: Puerto Rico
Annoncer
Økonomi

Ubetalte regninger for 8-10 milliarder kan ikke sendes til inddrivelse. Skat vil ikke udelukke tab.

Digitalt

Hver anden 13-årige oplever alt fra vold og krig til at blive kontaktet af ukendte voksne, når de færdes på nettet, viser undersøgelse.

Kultur

Maskulint og maritimt er kodordene for scenen til melodigrandprixfesten.

TUREN GÅR TIL GODE REJSEMÅL I April

Miami

Miami

Fuld fart på festen i Miami, oplevelsessamfundets epicenter i Orlando...

New Zealands Sydø

New Zealands Sydø

Paradis for aktive naturelskere

Goa

Goa

Goa ligger som en solmættet parentes mellem det enorme indiske...

Krabi

Krabi

Krabi, Krabi, jeg overgiver mig. Du er for smuk og dejlig. Krabi er en...

Kenya

Kenya

Tag på eventyr i Kenya og oplev løvebrøl, hyænesang og palmesus.

Sharm el-Sheikh

Sol og varme året rundt, krystalklart vand og store oplevelser på de helt...

Bangkok

Hvis Bangkok var en flaske vin, var der tale om en magnum. Og etiketten...

Hurghada

Snorkeleventyr og beachparty på bare fødder. Sol, strand og vand om dagen...

Phuket

Phuket er livsnydelse på højt plan. Et strejf af sommer året rundt og en...

Dubai

Futuristiske og vanvittige Dubai pirrer, forundrer, forarger og sitrer i...

Yucatán

At besøge Yucatán er at dykke ned i forhistorien mellem maya-ruiner og...

Cuba

Salsarytmer, høj cigarføring og smukke, solbrændte huse. Cruising i seje...

PolitikenPlus
 • Sidetaske Funktionel sidetaske fra Eastpak i retro look, og med mange praktiske detaljer. Tasken er produceret i slidstærkt polyester og fås i to farvekombinationer.

  Pluspris 595 kr. Alm. pris 699 kr. Køb
 • Rejseudstyr GoToob er en smart tube i blød silikone, der er praktisk at have med på rejsen. Den prisvindende og patenterede tube er godkendt til fødevarer (FDA), samt shampoo, cremer, opvaskemiddel etc.

  Pluspris 75 kr. Alm. pris 89 kr. Køb
 • Skridttæller Smart skridttæller, Omron Walking style one 2.1, som skal klipses fast på bukselinningen.

  Pluspris 165 kr. Alm. pris 195 kr. Køb
 • Rejsepung Rummelig rejsepung i G-1000 materiale med plads til pas og ufoldede boardingkort - perfekt til at medbringe på din rejse.

  Pluspris 399 kr. Alm. pris 469 kr. Køb
 • Håndledsblodtryksmåler I hele verden har millioner af mennesker for højt blodtryk, og det er en af hovedårsagerne til hjertesygdomme og slagtilfælde. Hold øje med dit helbred med Omron R6 blodtryksmåleren.

  Pluspris 689 kr. Alm. pris 815 kr. Køb