Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Suveræn Thomas Bjørn vinder for anden uge i træk

Med sejr i Schweiz sikrede Thomas Bjørn Danmarks sejr nr. 25 på European Tour.

Gem til liste

European Tour

Danske vindere

Thomas Bjørn

13

1996-2011

Anders Hansen

3

2002-2009

Søren Kjeldsen

3

2003-2009

Steen Tinning

2

2001-2002

Søren Hansen

2

2002-2007

Mads Vibe-Hastrup

1

2007

Jeppe Huldahl

1

2009

Thomas Bjørn er i dén grad atter i spil som Danmarks bedste golfspiller.

Den 40-årige silkeborgenser blev den første mandlige danske golfspiller, der vinder to uger i træk på European Tour, da han med en suveræn margin på fire slag til den nærmeste konkurrent vandt Omega European Masters i Crans-sur-Sierre.

Thomas Bjørn var på en delt fjerdeplads inden sidste runde, men danskeren var helt suveræn pæ de sidste 18 huller, som han brugte blot 62 slag på at forcere med en eagle, ni birdies og to bogeys.

LÆS ARTIKELBjørn langer ud efter ny sejr

Thomas Bjørn kom først på 14. hul op ved siden af tyskeren Martin Kaymer på 16 slag under par, men afslutningen med eagle, par, birdie, birdie sendte danskeren helt alene i front.

Fem slag foran Wozniackis kæreste
Dermed vandt han efter runder i 68, 68, 66 og 62 slag sammenlagt med en score på 20 slag under par, hvilket var fire færre end Martin Kaymer, mens tredjepladsen blev delt mellem Jaco van Zyl, Jamie Donaldson og Caroline Wozniackis nordirske kæreste, Rory McIlroy.

Waliseren Jamie Donaldson førte inden sidste runde, hvor han med 70 slag ikke kunne holde standarden.

25. danske sejr
I sidste uge vandt Thomas Bjørn Johnni Walker Championship, og med denne uges førstepræmie på 333.330 euro (ca. 2,5 mio. kr.) avancerer Thomas Bjørn en placering er er nu nummer syv på Race to Dubai, hvor han ligge lige efter Anders Hansen på sjettepladsen.

Sejren i Schweiz er den tredje i år for Thomas Bjørn, der er den eneste danske European Tour-vinder i denne sæson, og som nu er oppe på i alt 13 sejre på den europæiske tour, hvor Danmark i alt er noteret for 25 sejre.

Nedtur for Søren og Søren
To af de øvrige danske Tour-vindere var også emd i finalerunderne i Schweiz, men raslede gevaldigt baglæns i stillingen på sidstedagen.

Søren Hansen startede dagen på en delt 6.-plads, men brugte 72 slag på sidste runde (fire birdies og fem bogeys) og sluttede som nummer 18.

Søren Kjeldsen brugte 73 slag (en birdie og tre bogeys), hvilket sendt ham fra 12.- til 32.-pladsen.

PolitikenPlus
 • Bikeray IV Evo Den mindste pandelampe i Bikerays sortiment men stadig en kraftkarl med sine fire Cree XPG2-dioder, der giver 1.500 lumen i lysoutput ? rigeligt til at lyse det meste af skoven op. Brændetid:4 timer.

  1.000 kr. Spar 350 kr. Læs mere
 • Falke RU Energizing Blød og behagelig kompressionsløbestrømpe, der hjælper til at give et bedre tilbageløb i underbenets vener, således at affaldsstoffer hurtigere fjernes, så muskeltrætheden mindskes.

  275 kr. Spar 94 kr. Læs mere
 • Fusion Hot Long Vintertight Varm og lækker vintertight - perfekt til den danske vinter. Tighten er lavet i et godt svedtransporterende og blødt materiale, der holder dig tør og tempereret pga. den plyssede inderside.

  525 kr. Spar 175 kr. Læs mere
 • GripGrab Running Expert Running Expert er en high-end løbehandske, som giver fremragende isolering kombineret med enestående åndbarhed.

  185 kr. Spar 90 kr. Læs mere
 • Craft ER Weather Jacket Med denne vind- og vandtætte løbejakke vil du kunne overkomme alle de udfordringer den danske vinter kan byde på, uanset om det sner, blæser eller regner.

  1.000 kr. Spar 400 kr. Læs mere