Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Suveræn Thomas Bjørn vinder for anden uge i træk

Med sejr i Schweiz sikrede Thomas Bjørn Danmarks sejr nr. 25 på European Tour.

Gem til liste

European Tour

Danske vindere

Thomas Bjørn

13

1996-2011

Anders Hansen

3

2002-2009

Søren Kjeldsen

3

2003-2009

Steen Tinning

2

2001-2002

Søren Hansen

2

2002-2007

Mads Vibe-Hastrup

1

2007

Jeppe Huldahl

1

2009

Thomas Bjørn er i dén grad atter i spil som Danmarks bedste golfspiller.

Den 40-årige silkeborgenser blev den første mandlige danske golfspiller, der vinder to uger i træk på European Tour, da han med en suveræn margin på fire slag til den nærmeste konkurrent vandt Omega European Masters i Crans-sur-Sierre.

Thomas Bjørn var på en delt fjerdeplads inden sidste runde, men danskeren var helt suveræn pæ de sidste 18 huller, som han brugte blot 62 slag på at forcere med en eagle, ni birdies og to bogeys.

LÆS ARTIKELBjørn langer ud efter ny sejr

Thomas Bjørn kom først på 14. hul op ved siden af tyskeren Martin Kaymer på 16 slag under par, men afslutningen med eagle, par, birdie, birdie sendte danskeren helt alene i front.

Fem slag foran Wozniackis kæreste
Dermed vandt han efter runder i 68, 68, 66 og 62 slag sammenlagt med en score på 20 slag under par, hvilket var fire færre end Martin Kaymer, mens tredjepladsen blev delt mellem Jaco van Zyl, Jamie Donaldson og Caroline Wozniackis nordirske kæreste, Rory McIlroy.

Waliseren Jamie Donaldson førte inden sidste runde, hvor han med 70 slag ikke kunne holde standarden.

25. danske sejr
I sidste uge vandt Thomas Bjørn Johnni Walker Championship, og med denne uges førstepræmie på 333.330 euro (ca. 2,5 mio. kr.) avancerer Thomas Bjørn en placering er er nu nummer syv på Race to Dubai, hvor han ligge lige efter Anders Hansen på sjettepladsen.

Sejren i Schweiz er den tredje i år for Thomas Bjørn, der er den eneste danske European Tour-vinder i denne sæson, og som nu er oppe på i alt 13 sejre på den europæiske tour, hvor Danmark i alt er noteret for 25 sejre.

Nedtur for Søren og Søren
To af de øvrige danske Tour-vindere var også emd i finalerunderne i Schweiz, men raslede gevaldigt baglæns i stillingen på sidstedagen.

Søren Hansen startede dagen på en delt 6.-plads, men brugte 72 slag på sidste runde (fire birdies og fem bogeys) og sluttede som nummer 18.

Søren Kjeldsen brugte 73 slag (en birdie og tre bogeys), hvilket sendt ham fra 12.- til 32.-pladsen.

PolitikenPlus
 • Miiego AL3 Freedom AL3 Freedom fra MIIEGO er trådløse høretelefoner specialdesignet til sport med god/stabil pasform og lang batteritid. Fås i både en herre- og en dameversion.

  375 kr. Spar 125 kr. Læs mere
 • Nike 7'' Trail Kiger Short Løbeshorts med god bevægelsfrihed og pasform. Shorten er udviklet til anvendelse i terrænet som er kendetegnet ved skiftende tempo og intensitet. Derfor fungerer shorten ved både høj og lav puls.

  335 kr. Spar 115 kr. Læs mere
 • Kari Traa Butterfly Longsleeve Langærmet undertrøje med en blød og lækker pasform. Fremstillet ved en speciel "strikke-proces", så undertrøjen stort set er sømløs.

  300 kr. Spar 100 kr. Læs mere
 • Nike Trail Kiger Jacket Nike Printed Trail Kiger jacket er en løbejakke til dig, der søger en let løbejakke med et hav af lækre detaljer, og et design der skiller sig ud fra mængden af løbejakker.

  900 kr. Spar 300 kr. Læs mere
 • Tom Tom Runner Cardio GPS Let betjent løbeur med GPS og pulsmåling i håndleddet.

  1.900 kr. Spar 300 kr. Læs mere