Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Nu har tre danske stjerner vundet i OL-bassinet

Jeanette Ottesen og Rikke Møller Pedersen vandt deres finaleløb i London.

Gem til liste

Når Lotte Friis, Jeanette Ottesen og Rikke Møller Pedersen om fem måneder vender tilbage til London, ved de alle sammen, hvordan det føles at komme først til endevæggen i det olympiske bassin.

Lotte Friis vandt sin finale i 400 meter fri ved de britiske udtagelsesmesterskaber i søndags, og i dag leverede Jeanette Ottesen og Rikke Møller Pedersen tilsvarende bedrifter i deres eneste løb ved stævnet.

LÆS ARTIKELLotte Friis var langt efter sin værste rival

De udenlandske gæster stiller dog op i særskilte finaler, og som den eneste af de tre danske vindere formåede Rikke Møller Pedersen at være hurtigere end de briter, der toptrimmede kæmper for at repræsentere værtsnationen ved OL.

Vinder fra en yderbane
Rikke Møller Pedersen vandt endda finalen i 200 meter brystsvømning fra bane 8, eftersom hun i formiddags kun lige sneg sig med til aftenens løb med ottendebedste tid.

Formiddagens 2.29,20 min. blev dog forbedret gevaldigt i finalen til 2.25,54 min., hvilket er blot syv tiendedele langsommere end ved VM sidste år og hendes syvendebedste tid nogen sinde.

To danskere i 100 meter fri-finalen
Jeanette Ottesen vandt 100 meter fri i en finale, der også havde deltagelse af Pernille Blume på femtepladsen i 55,28 sek.

Jeanette Ottesens 54,14 sek. blev dog overgået af Francesca Halsall, der var hurtigst i briternes semifinale med 53,83 sek.

Danskerne er kommet til London fra i alt fire ugers træningslejr i Spanien og Sydafrika og skal først toppe deres form til Danish Open hjemme i Bellahøj sidst på måneden.

PolitikenPlus
 • Bikeray IV Evo Den mindste pandelampe i Bikerays sortiment men stadig en kraftkarl med sine fire Cree XPG2-dioder, der giver 1.500 lumen i lysoutput ? rigeligt til at lyse det meste af skoven op. Brændetid:4 timer.

  1.000 kr. Spar 350 kr. Læs mere
 • Falke RU Energizing Blød og behagelig kompressionsløbestrømpe, der hjælper til at give et bedre tilbageløb i underbenets vener, således at affaldsstoffer hurtigere fjernes, så muskeltrætheden mindskes.

  275 kr. Spar 94 kr. Læs mere
 • Fusion Hot Long Vintertight Varm og lækker vintertight - perfekt til den danske vinter. Tighten er lavet i et godt svedtransporterende og blødt materiale, der holder dig tør og tempereret pga. den plyssede inderside.

  525 kr. Spar 175 kr. Læs mere
 • GripGrab Running Expert Running Expert er en high-end løbehandske, som giver fremragende isolering kombineret med enestående åndbarhed.

  185 kr. Spar 90 kr. Læs mere
 • Craft ER Weather Jacket Med denne vind- og vandtætte løbejakke vil du kunne overkomme alle de udfordringer den danske vinter kan byde på, uanset om det sner, blæser eller regner.

  1.000 kr. Spar 400 kr. Læs mere