Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Idrætsordfører vil straffe doping hårdere

Idrætsordfører Brian Mikkelsen (K) foreslår, at doping skal straffes som euforiserende stoffer.

Gem til liste

Doping skal straffes, som var det euforiserende stoffer. Det mener den tidligere kulturminister og nuværende idrætsordfører hos De Konservative, Brian Mikkelsen.

Konkret foreslår Brian Mikkelsen, at strafferammen for overtrædelse af lov om forbud mod visse dopingmidler hæves fra to til seks år.

Baggrunden er de hyppige tilfælde af dopingmisbrugere, der pådrager sig svære skader i form af blodpropper, leverskader og mentale forstyrrelser.

Stor offentlig udgift
»Det medfører store sociale og økonomiske omkostninger for den enkelte«, siger Brian Mikkelsen i en pressemeddelelse.

Læs ogsåFar mistænkt for at dope teenagedatter

»Dopingmisbrug risikerer at ødelægge familier, og for det offentlige betyder det store økonomiske udfordringer i form af hospitalsregninger, tab af skatteindtægter og udgifter til økonomisk hjælp«, siger han.

Forslaget skal især dæmme op for kriminelle, der tjener penge på at importere ulovlige dopingmidler og distribuere dem til motionister, der ønsker at skyde genvej til bedre udholdenhed eller større muskler.

»Det er et fænomen, vi ønsker at bekæmpe med endnu stærkere midler, end det i dag er muligt«.

Skal stemme overens med euforiserende stoffer
»Med beslutningsforslaget forpligtes regeringen til at fremsætte et lovforslag, som øger strafferammen for overtrædelse af lov om forbud mod visse dopingmidler fra to til seks år«, siger han.

Læs ogsåNy doping strømmer ind i Danmark

Straffeniveauet i sager om handel med dopingmidler vil dermed stemme overens med straffeniveauet for handel med euforiserende stoffer.

»Det sender et tydeligt signal til både de kriminelle og til misbrugerne, om at dopingmisbrug er et alvorligt problem, som samfundet vil have bremset«, pointerer Brian Mikkelsen.

Læs ogsåWada vil fordoble straf for doping

Når strafferammen er på seks år, får politiet blandt andet mulighed for at benytte telefonaflytning.

PolitikenPlus
 • Miiego AL3 Freedom AL3 Freedom fra MIIEGO er trådløse høretelefoner specialdesignet til sport med god/stabil pasform og lang batteritid. Fås i både en herre- og en dameversion.

  375 kr. Spar 125 kr. Læs mere
 • Nike 7'' Trail Kiger Short Løbeshorts med god bevægelsfrihed og pasform. Shorten er udviklet til anvendelse i terrænet som er kendetegnet ved skiftende tempo og intensitet. Derfor fungerer shorten ved både høj og lav puls.

  335 kr. Spar 115 kr. Læs mere
 • Kari Traa Butterfly Longsleeve Langærmet undertrøje med en blød og lækker pasform. Fremstillet ved en speciel "strikke-proces", så undertrøjen stort set er sømløs.

  300 kr. Spar 100 kr. Læs mere
 • Nike Trail Kiger Jacket Nike Printed Trail Kiger jacket er en løbejakke til dig, der søger en let løbejakke med et hav af lækre detaljer, og et design der skiller sig ud fra mængden af løbejakker.

  900 kr. Spar 300 kr. Læs mere
 • Tom Tom Runner Cardio GPS Let betjent løbeur med GPS og pulsmåling i håndleddet.

  1.900 kr. Spar 300 kr. Læs mere