Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Idrætsordfører vil straffe doping hårdere

Idrætsordfører Brian Mikkelsen (K) foreslår, at doping skal straffes som euforiserende stoffer.

Gem til liste

Doping skal straffes, som var det euforiserende stoffer. Det mener den tidligere kulturminister og nuværende idrætsordfører hos De Konservative, Brian Mikkelsen.

Konkret foreslår Brian Mikkelsen, at strafferammen for overtrædelse af lov om forbud mod visse dopingmidler hæves fra to til seks år.

Baggrunden er de hyppige tilfælde af dopingmisbrugere, der pådrager sig svære skader i form af blodpropper, leverskader og mentale forstyrrelser.

Stor offentlig udgift
»Det medfører store sociale og økonomiske omkostninger for den enkelte«, siger Brian Mikkelsen i en pressemeddelelse.

Læs ogsåFar mistænkt for at dope teenagedatter

»Dopingmisbrug risikerer at ødelægge familier, og for det offentlige betyder det store økonomiske udfordringer i form af hospitalsregninger, tab af skatteindtægter og udgifter til økonomisk hjælp«, siger han.

Forslaget skal især dæmme op for kriminelle, der tjener penge på at importere ulovlige dopingmidler og distribuere dem til motionister, der ønsker at skyde genvej til bedre udholdenhed eller større muskler.

»Det er et fænomen, vi ønsker at bekæmpe med endnu stærkere midler, end det i dag er muligt«.

Skal stemme overens med euforiserende stoffer
»Med beslutningsforslaget forpligtes regeringen til at fremsætte et lovforslag, som øger strafferammen for overtrædelse af lov om forbud mod visse dopingmidler fra to til seks år«, siger han.

Læs ogsåNy doping strømmer ind i Danmark

Straffeniveauet i sager om handel med dopingmidler vil dermed stemme overens med straffeniveauet for handel med euforiserende stoffer.

»Det sender et tydeligt signal til både de kriminelle og til misbrugerne, om at dopingmisbrug er et alvorligt problem, som samfundet vil have bremset«, pointerer Brian Mikkelsen.

Læs ogsåWada vil fordoble straf for doping

Når strafferammen er på seks år, får politiet blandt andet mulighed for at benytte telefonaflytning.

PolitikenPlus
 • Bikeray IV Evo Den mindste pandelampe i Bikerays sortiment men stadig en kraftkarl med sine fire Cree XPG2-dioder, der giver 1.500 lumen i lysoutput ? rigeligt til at lyse det meste af skoven op. Brændetid:4 timer.

  1.000 kr. Spar 350 kr. Læs mere
 • Falke RU Energizing Blød og behagelig kompressionsløbestrømpe, der hjælper til at give et bedre tilbageløb i underbenets vener, således at affaldsstoffer hurtigere fjernes, så muskeltrætheden mindskes.

  275 kr. Spar 94 kr. Læs mere
 • Fusion Hot Long Vintertight Varm og lækker vintertight - perfekt til den danske vinter. Tighten er lavet i et godt svedtransporterende og blødt materiale, der holder dig tør og tempereret pga. den plyssede inderside.

  525 kr. Spar 175 kr. Læs mere
 • GripGrab Running Expert Running Expert er en high-end løbehandske, som giver fremragende isolering kombineret med enestående åndbarhed.

  185 kr. Spar 90 kr. Læs mere
 • Craft ER Weather Jacket Med denne vind- og vandtætte løbejakke vil du kunne overkomme alle de udfordringer den danske vinter kan byde på, uanset om det sner, blæser eller regner.

  1.000 kr. Spar 400 kr. Læs mere