Annonce
Annonce
Sport

Ottesen råbte og piskede teenager til stor præstation

Mikkel von Seelen er ikke overrasket over, at kvindernes 4 x 50 meter fri vandt EM-medalje. Ros til 15-årig.

Gem til liste

På trods af, at Danmark stillede med to unge og meget uerfarne kort på kvindernes 4 x 50 meter fri lykkedes det alligevel at svømme en guldmedalje hjem i torsdagens finale.

En medalje, der dog ikke kommer helt bag på sportschef Mikkel von Seelen:

»En medalje havde vi nok regnet med. Men at de skulle vinde var svært at forudse«, siger sportschefen.

LÆS OGSÅDansk medaljeregn: Holdkappen snupper EM-guldet

Han måtte ved denne lejlighed undvære Mie Østergaard Nielsen, der ellers var med til at vinde sølv ved sidste års europæiske kortbanemesterskaber. I stedet hoppede Julie Levisen på bare 15 år ind på holdet.

»Det er ekstra flot, at man kan skifte en person ud og alligevel være de bedste. Men de stepper også alle fire op til finalen og svømmer alle sammen under 25 sekunder, og det viser højt niveau«, siger han.

LÆS OGSÅFlyvende EM-start: 15-årig svømmede sig til dansk guld

Om den unge Levisen, der forbedrede sig hele seks tiendedele i forhold til indledende heat, siger han:

»Hun er et kæmpestort talent, som ikke har stor rutine i at lave holdkapskift, og derfor har hun kunnet forbedre sig så meget«.

»Og så var hun jo helt kørt op til finalen, efter at Jeanette Ottesen stod og råbte hende ind i hovedet, inden hun gik op på skamlen. Det plejer at virke, og det gjorde det også i dag«, siger Mikkel von Seelen.

Danmark har efter førstedagen af EM-stævnet hentet én guldmedalje og én af sølv. Sidste år i Szczecin blev danskerne næstbedste nation med fem guld-, syv sølv- og to bronzemedaljer.

PolitikenPlus
 • Run Socks 2.0 Merino CEPs nye topkvalitets kompressionsløbestrømper med 17% merinould, der giver lidt ekstra varme på de kolde dage.

  300 kr. Spar 100 kr. Læs mere
 • Long Vintertight Unisex Varm og lækker vintertight - perfekt til den danske vinter. Tighten er lavet i et godt svedtransporterende og blødt materiale, der holder dig tør og tempereret pga. den plyssede inderside.

  525 kr. Spar 175 kr. Læs mere
 • Gore Essential SO Gloves Varm løbehandske fremstillet i Windstopper materiale, der gør handsken fuldstændig vindtæt.

  260 kr. Spar 90 kr. Læs mere
 • Kari Traa Butterfly Longsleeve Langærmet undertrøje med en blød og lækker pasform. Fremstillet ved en speciel "strikke-proces", så undertrøjen stort set er sømløs.

  300 kr. Spar 100 kr. Læs mere
 • Polar M400 med pulsmåler M400 er et særdeles brugervenligt GPS-ur spækket med nemt anvendelige funktioner, der kan hjælpe dig i topform.

  1.350 kr. Spar 350 kr. Læs mere