Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Europarekord giver Rikke Møller hemmelig drøm

Brystsvømmeren er forud for sæsonplanen, der er blevet revideret.

Gem til liste

For første gang i tre år forberede Rikke Møller Pedersen en af sine bedstetider i brystsvømning, da hun i går blev europamester med en europarekord i 100 meter brystsvømning.

Et af kortbanesæsonens mål var godt nok at forbedre en af hendes europarekorder, men det skulle først være sket til VM i Istanbul om tre uger.

Tolv medaljer til Danmark
Med 1.04,12 min. kappede Rikke Møller Pedersen ni hundrededele sekund af sin rekord fra 2009, hvilket gav Danmark en af seks guldmedaljer og tolv medaljer i alt ved EM-stævnet i nordfranske Chartres.

LÆS ARTIKELGyldent punktum: Ottesen vinder tre EM-medaljer på en time

»Vi konkurrencemennesker vil gerne have mere, så nu kan jeg tillade mig at drømme lidt«, siger Rikke Møller Pedersen efter for første gang at have vundet fire medaljer ved et internationalt mesterskab.

»Jeg holder drømmene for mig selv, indtil vi kommer lidt tættere på. Der er sket så mange ting de seneste måneder, og der kan ske så meget endnu« siger Rikke Møller Pedersen, der blandt sine nu 11 internationale medaljer kun har én fra et VM, en bronzemedalje i 200 meter bryst fra 2010.

Japan, Italien, Spanien, Frankrig, Danmark, Tyrkiet
Nok er heftig rejseaktivitet normalt for svømmerne, men Rikke Møller Pedersen har været ualmindelig flyvsk i den seneste måned.

Et træningsophold i Japan gav nye tekniske input, så fulgte et stævne i Italien, en træningsperiode i Spanien, hvor kæresten Olaf Wildeboer er flyttet til, og så stævnet i Frankrig.

LÆS ARTIKELForvirret svømmer vil forsvare sin europarekord

»Det er dejligt at mærke, at jeg har været i stand til at træne for mig selv med programmer tilsendt hjemmefra. Jeg kan stole på mig selv, og at jeg er god nok til at klare mig selv«, siger Rikke Møller Pedersen, der kan imødese mere hyldest når EM-holdet lander i Kastrup i dag ved 13-tiden.

Fra torsdag er der DM på træningshjemmebanen i Bellahøj, hvor de elleve VM-kvalificerede svømmere kun bliver sporadiske deltagere.

LÆS ARTIKELRikke Møller har lagt belastende pibekoncert bag sig

PolitikenPlus
 • Bycykel Unisex cykel der passer til alle med justerbar sadel og styr. Minimal vedligeholdelse og høj kvalitet. Jopo bycyklen er den mest købte cykel model i de nordiske lande.

  Pluspris 3.295 kr. Alm. pris 3.629 kr. Køb
 • Skridttæller Smart skridttæller, Omron Walking style one 2.1, som skal klipses fast på bukselinningen.

  Pluspris 165 kr. Alm. pris 195 kr. Køb
 • Løbe t-shirt Nike er kendt for den gode kvalitet, det smarte design og mange funktionelle detaljer. T-shiten har gode svedtransporterende egenskaber, og klæber ikke.

  Pluspris 99 kr. Alm. pris 299 kr. Køb
 • Bycykel med 3 gear Unisex cykel der passer til alle med justerbar sadel og styr. Minimal vedligeholdelse og høj kvalitet. Jopo bycyklen er den mest købte cykel model i de nordiske lande.

  Pluspris 4.295 kr. Alm. pris 4.629 kr. Køb
 • Cykellygter Bookman cykellygter ? til stilsikre cyklister!

  Pluspris 125 kr. Alm. pris 150 kr. Køb