Annonce
Annonce
Sport

Europarekord giver Rikke Møller hemmelig drøm

Brystsvømmeren er forud for sæsonplanen, der er blevet revideret.

Gem til liste

For første gang i tre år forberede Rikke Møller Pedersen en af sine bedstetider i brystsvømning, da hun i går blev europamester med en europarekord i 100 meter brystsvømning.

Et af kortbanesæsonens mål var godt nok at forbedre en af hendes europarekorder, men det skulle først være sket til VM i Istanbul om tre uger.

Tolv medaljer til Danmark
Med 1.04,12 min. kappede Rikke Møller Pedersen ni hundrededele sekund af sin rekord fra 2009, hvilket gav Danmark en af seks guldmedaljer og tolv medaljer i alt ved EM-stævnet i nordfranske Chartres.

LÆS ARTIKELGyldent punktum: Ottesen vinder tre EM-medaljer på en time

»Vi konkurrencemennesker vil gerne have mere, så nu kan jeg tillade mig at drømme lidt«, siger Rikke Møller Pedersen efter for første gang at have vundet fire medaljer ved et internationalt mesterskab.

»Jeg holder drømmene for mig selv, indtil vi kommer lidt tættere på. Der er sket så mange ting de seneste måneder, og der kan ske så meget endnu« siger Rikke Møller Pedersen, der blandt sine nu 11 internationale medaljer kun har én fra et VM, en bronzemedalje i 200 meter bryst fra 2010.

Japan, Italien, Spanien, Frankrig, Danmark, Tyrkiet
Nok er heftig rejseaktivitet normalt for svømmerne, men Rikke Møller Pedersen har været ualmindelig flyvsk i den seneste måned.

Et træningsophold i Japan gav nye tekniske input, så fulgte et stævne i Italien, en træningsperiode i Spanien, hvor kæresten Olaf Wildeboer er flyttet til, og så stævnet i Frankrig.

LÆS ARTIKELForvirret svømmer vil forsvare sin europarekord

»Det er dejligt at mærke, at jeg har været i stand til at træne for mig selv med programmer tilsendt hjemmefra. Jeg kan stole på mig selv, og at jeg er god nok til at klare mig selv«, siger Rikke Møller Pedersen, der kan imødese mere hyldest når EM-holdet lander i Kastrup i dag ved 13-tiden.

Fra torsdag er der DM på træningshjemmebanen i Bellahøj, hvor de elleve VM-kvalificerede svømmere kun bliver sporadiske deltagere.

LÆS ARTIKELRikke Møller har lagt belastende pibekoncert bag sig

PolitikenPlus
 • Run Socks 2.0 Merino CEPs nye topkvalitets kompressionsløbestrømper med 17% merinould, der giver lidt ekstra varme på de kolde dage.

  300 kr. Spar 100 kr. Læs mere
 • Long Vintertight Unisex Varm og lækker vintertight - perfekt til den danske vinter. Tighten er lavet i et godt svedtransporterende og blødt materiale, der holder dig tør og tempereret pga. den plyssede inderside.

  525 kr. Spar 175 kr. Læs mere
 • Gore Essential SO Gloves Varm løbehandske fremstillet i Windstopper materiale, der gør handsken fuldstændig vindtæt.

  260 kr. Spar 90 kr. Læs mere
 • Kari Traa Butterfly Longsleeve Langærmet undertrøje med en blød og lækker pasform. Fremstillet ved en speciel "strikke-proces", så undertrøjen stort set er sømløs.

  300 kr. Spar 100 kr. Læs mere
 • Polar M400 med pulsmåler M400 er et særdeles brugervenligt GPS-ur spækket med nemt anvendelige funktioner, der kan hjælpe dig i topform.

  1.350 kr. Spar 350 kr. Læs mere