Annonce
Annonce
Sport

Ottesen skærer ned på sit VM-program

Verdensmesteren på langbane fravælger 100 meter fri til kortbane-VM i næste måned.

Gem til liste

Som regerende verdensmester på 100 meter fri på langbane kunne man forvente, at Jeanette Ottesen ville være opsat på også at nappe kortbanetitlen, når der om tre uger svømmes VM i 25-meter-bassinet i Istanbul.

Men den danske svømmestjerne har efter det netop overståede EM besluttet, at hun formentlig skipper sprinternes dronningedistance ved den lejlighed.

Ikke i form til en 100 meter
»Jeg vælger nok at droppe 100 meter fri, for det kræver, at man er i ekstremt god form, og det er jeg ikke«, erkender Ottesen efter et efterår, hvor svømningen er kommet lidt i anden række oven på OL og med krævende 'Vild Med Dans'-træning ved siden af.

Alligevel valgte hun at stille op i seks discipliner ved sidste uges kortbane-EM, og selv om det blev til seks medaljer, mærkede hun også kroppens begrænsninger.

LÆS ARTIKELUtrimmet medaljemaskine: Jeg har stadig vinderinstinktet i mig

»Jeg blev bare trættere og trættere. Søndag aften var der ikke mere at skyde med, og jeg kunne slet ikke gå på mine ben. Derfor skal jeg også skrue ned«, siger danskeren.

Fokus på 50 meter butterfly
Hun regner derfor kun med at svømme 50 meter fri og 50 meter butterfly, ligesom hun også tager holdkapperne med.

LÆS ARTIKELGyldent punktum: Ottesen vinder tre EM-medaljer på en time

»Jeg satser på et rigtigt godt løb i 50 meter butterfly, og så vil jeg bare prøve at hygge mig lidt mere og se noget mere svømning, for det har der slet ikke været tid til ved EM«, siger Jeanette Ottesen

Kortbane-VM foregår fra 12. til 16. december.

PolitikenPlus
 • Run Socks 2.0 Merino CEPs nye topkvalitets kompressionsløbestrømper med 17% merinould, der giver lidt ekstra varme på de kolde dage.

  300 kr. Spar 100 kr. Læs mere
 • Long Vintertight Unisex Varm og lækker vintertight - perfekt til den danske vinter. Tighten er lavet i et godt svedtransporterende og blødt materiale, der holder dig tør og tempereret pga. den plyssede inderside.

  525 kr. Spar 175 kr. Læs mere
 • Gore Essential SO Gloves Varm løbehandske fremstillet i Windstopper materiale, der gør handsken fuldstændig vindtæt.

  260 kr. Spar 90 kr. Læs mere
 • Kari Traa Butterfly Longsleeve Langærmet undertrøje med en blød og lækker pasform. Fremstillet ved en speciel "strikke-proces", så undertrøjen stort set er sømløs.

  300 kr. Spar 100 kr. Læs mere
 • Polar M400 med pulsmåler M400 er et særdeles brugervenligt GPS-ur spækket med nemt anvendelige funktioner, der kan hjælpe dig i topform.

  1.350 kr. Spar 350 kr. Læs mere