Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Ottesen skærer ned på sit VM-program

Verdensmesteren på langbane fravælger 100 meter fri til kortbane-VM i næste måned.

Gem til liste

Som regerende verdensmester på 100 meter fri på langbane kunne man forvente, at Jeanette Ottesen ville være opsat på også at nappe kortbanetitlen, når der om tre uger svømmes VM i 25-meter-bassinet i Istanbul.

Men den danske svømmestjerne har efter det netop overståede EM besluttet, at hun formentlig skipper sprinternes dronningedistance ved den lejlighed.

Ikke i form til en 100 meter
»Jeg vælger nok at droppe 100 meter fri, for det kræver, at man er i ekstremt god form, og det er jeg ikke«, erkender Ottesen efter et efterår, hvor svømningen er kommet lidt i anden række oven på OL og med krævende 'Vild Med Dans'-træning ved siden af.

Alligevel valgte hun at stille op i seks discipliner ved sidste uges kortbane-EM, og selv om det blev til seks medaljer, mærkede hun også kroppens begrænsninger.

LÆS ARTIKELUtrimmet medaljemaskine: Jeg har stadig vinderinstinktet i mig

»Jeg blev bare trættere og trættere. Søndag aften var der ikke mere at skyde med, og jeg kunne slet ikke gå på mine ben. Derfor skal jeg også skrue ned«, siger danskeren.

Fokus på 50 meter butterfly
Hun regner derfor kun med at svømme 50 meter fri og 50 meter butterfly, ligesom hun også tager holdkapperne med.

LÆS ARTIKELGyldent punktum: Ottesen vinder tre EM-medaljer på en time

»Jeg satser på et rigtigt godt løb i 50 meter butterfly, og så vil jeg bare prøve at hygge mig lidt mere og se noget mere svømning, for det har der slet ikke været tid til ved EM«, siger Jeanette Ottesen

Kortbane-VM foregår fra 12. til 16. december.

PolitikenPlus
 • Miiego AL3 Freedom AL3 Freedom fra MIIEGO er trådløse høretelefoner specialdesignet til sport med god/stabil pasform og lang batteritid. Fås i både en herre- og en dameversion.

  375 kr. Spar 125 kr. Læs mere
 • Nike 7'' Trail Kiger Short Løbeshorts med god bevægelsfrihed og pasform. Shorten er udviklet til anvendelse i terrænet som er kendetegnet ved skiftende tempo og intensitet. Derfor fungerer shorten ved både høj og lav puls.

  335 kr. Spar 115 kr. Læs mere
 • Kari Traa Butterfly Longsleeve Langærmet undertrøje med en blød og lækker pasform. Fremstillet ved en speciel "strikke-proces", så undertrøjen stort set er sømløs.

  300 kr. Spar 100 kr. Læs mere
 • Nike Trail Kiger Jacket Nike Printed Trail Kiger jacket er en løbejakke til dig, der søger en let løbejakke med et hav af lækre detaljer, og et design der skiller sig ud fra mængden af løbejakker.

  900 kr. Spar 300 kr. Læs mere
 • Tom Tom Runner Cardio GPS Let betjent løbeur med GPS og pulsmåling i håndleddet.

  1.900 kr. Spar 300 kr. Læs mere