Annonce
Annonce
Sport

Kabaddi! Danske kvinder får bronze i »langt ude« VM-debut

Få måneder inde i deres kabaddi-karrierer er de danske kvinder verdens tredjebedste.

For små tre måneder siden vidste 24-årige Joy Bentzen ikke, hvad kabbadi-sporten indebar. Nu er hun VM-bronzevinder.

Sammen med sine 12 landsholdkammerater er den studerende fra Paul Petersens Idrætsinstitut i København i sidste uge blevet VM-bronzevinder i den i Danmark fuldstændigt ukendte idrætsgren, der er bl.a. er stor i VM-værtsnationen Indien, Pakistan og Iran.

Sådan spiller man kabaddi

Kabaddi er en kontaktsport for hold. De to hold stiller sig op over for hinanden, hvorefter en spiller fra det ene hold (en 'raider') skal løbe frem og berøre eller tackle en modstander.

Enkelt fortalt har den berørte modstander nu 30 sekunder til at stoppe den første spiller, før han når tilbage bag en linje på egen banehalvdel.

Banen måler 13x10 meter

Link til Wikipedia: Kabaddi (eksternt link)

»Det er så langt ude, nærmest surrealistisk«, fortæller Joy Bentzen til politiken.dk.

Joy Bentzen blev ved et tilfælde medlem af det danske kvindelandshold i kabbadi. En veninde og medstuderende spurgte, om hun ville være med. Veninden kunne lokke med en gratis tur til Indien, fordi de indiske værter havde inviteret de danske spillere.

Et par brækkede tæer
Danskerne sikrede sig VM-bronzen ved at slå England i den lille finale med 19-16, men fik tidligere i turneringen en gevaldig lærestreg i kampen mod Indiens verdensmestre, der var teknisk stærke, mens danskerne primært spillede med musklerne.

»Jeg er kommet hjem med et par brækkede tæer«, siger Joy Bentzen, der er klar til at tage på endnu et kabaddi-eventyr.

»Vi er allerede blevet inviteret med til et par andre turneringer«, lyder det fra den 24-årige studerende, der er glad for sport, men aldrig har haft en elitekarriere i tankerne.

FACEBOOKBesøg kabaddi-kvinderne her

Det danske landshold for mænd klarede sig ikke så godt som de VM-debuterende kvinder. Mændene røg ud efter den indledende runde.

YOU TUBESe en hel kabaddi-kamp her

Del link
Annonce
Mest læste
Dit politiken
Annonce