Det er ikke nødvendigt, at Barack Obama kommer til IOC-kongres i København, når hans kone Michelle og Oprah Winfrey (th) kommer, vurderer kommunikationsrådgiver. Arkivfoto.
Foto: ELISE AMENDOLA/AP

Det er ikke nødvendigt, at Barack Obama kommer til IOC-kongres i København, når hans kone Michelle og Oprah Winfrey (th) kommer, vurderer kommunikationsrådgiver. Arkivfoto.

Sport

København klarer sig uden Obama

Barack Obamas afbud til IOC-kongressen i oktober får ikke alvorlig betydning for opmærksomheden omkring København eller kongressen i sig selv.

Sport

Der er ikke fare for, at København bliver glemt ude i den store verden, selv om den amerikanske præsident Barack Obama onsdag meldte afbud til Den Internationale Olympiske Komités kongres i hovedstaden i oktober, hvor værtsbyen for OL i 2016 skal findes.

LÆS OGSÅ

»Selvfølgelig havde vi gerne set, at Obama kom til byen. Men jeg vil omvendt sige, at kongressen vil have så meget opmærksomhed i sig selv, at det ikke er afgørende for opmærksomheden om arrangementet. Der vil komme så mange store navne til København, og selve afgørelsen, omkring hvem der skal være værtsby, er så interessant for hele verden, så det rykker ikke ved vores koncept«, siger Morten Mølholm Hansen, kommunikationschef i Danmarks Idræts-Forbund, der er værter for kongressen.

Synspunktet deles af kommunikationsrådgiver Henrik Byager, som understreger, at hvis rygterne om Michelle Obama og Oprah Winfreys tilstedeværelse i København under IOC-kongressen holder stik, skaber det i sig selv kæmpe opmærksomhed, da de må betragtes som »de to mest prominente kvinder i USA overhovedet«.

Obama boede tidligere i Chicago

»Det er bedre, at præsident Obama kommer til klimakonferencen, end han kommer til IOC målt med danske øjne, fordi det er en dansk dagsorden. Det andet er vi tilfældigvis vært for, men det kommer ikke til at handle om Danmark«, siger han.

Barack og Michelle Obama boede i Chicago, inden han blev valgt som præsident, og derfor ville parret kunne hjælpe byens kandidatur.

Ud over Chicago er Tokyo, Rio de Janeiro og Madrid på kandidatlisten, når IOC udpeger værtsbyen.

ritzau

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce