FINALIST. Mads Glæsner er en af tre danske OL-deltagere, der skal deltage i VM-finalen i 400 meter fri i aften.
Foto: JENS DRESLING (arkiv)

FINALIST. Mads Glæsner er en af tre danske OL-deltagere, der skal deltage i VM-finalen i 400 meter fri i aften.

Sport

Hov, der dukkede lige endnu et medaljebud op

Mads Glæsner og medleyholdkappen er i VM-finaler med hurtigste tider.

Sport

Dansk Svømmeunion nåede lige at opjustere VM-målsætningen, inden endnu et medaljebud meldte sig i bassinet i Istanbul.

To medaljer og fem finaler er nu blevet til seks medaljer og ti-tolv finaler, og det hørte danskerne.

Anders Lie er overraskelsen Fredag formiddag svømmede Mads Glæsner og Anders Lie sig i finalen i 400 meter fri, hvorefter Danmarks spændende medleyholdkap smadrede den danske rekord med ti sekunder og svømmede sig til stævnets finaleplads nummer otte med hurtigste tid.

Mads Glæsner gjorde det endda med hurtigste tid, men der bliver langt mere kamp om topplaceringerne i aften, når der er medaljer på spil.

Her er OL-deltageren Anders Lie den store danske overraskelse efter en personlig rekordforbedring på syv sekunder til 4.41,80 min., der gør ham til finalist med sjettebedste tid.

Også færingen Pál Joensen, der stillede op for Danmark ved OL, nåede finalen med ottende tid, så finalen altså har deltagelse af ikke færre end tre danske OL-deltagere.

Lotte Friis et halvt sekund fra finalen
Til gengæld blev det ikke til den ventede finaleplads for Lotte Friis i 400 meter fri.

Med en tid på 4.05,67 min., der er syv sekunder fra hendes personlige rekord, var Lotte Friis et halvt sekund fra den 8.-plads, der havde givet chancen for at svømme igen i aften.

Det skal til gengæld Rikke Møller Pedersen og Jeanette Ottesen, endda to gange.

Rikke Møller mod den olympiske mester
Rikke Møller Pedersen skal svømme semifinale i 100 meter brystsvømning, hvor der er lagt op til en drabelig duel i finalen mod den olympiske mester, der 15-årige litauer Ruta Meilutyte, der som den eneste var hurtigere end den danske europarekordholder i dagens indledende heat.

Jeanette Ottesen har i aften muligheden for at vinde to medaljer, og stiller endda op i begge sine finaler på bane 4 som tegn på hurtigste kvalifikationstid.

I 50 meter butterfly var Jeanette Ottesen i går hurtigst i en semifinale, hvor 36 hundrededele skilte de otte, der svømmede sig videre til finalen.

Dansk rekord er nu nordisk

I 4x100 meter medley svømmede Mie Ø. Nielsen et halvt sekund fra den nordiske rekord, hun satte med sin sølvmedalje i finalen i 100 m rygcrawl, da hun indledte den danske medleyholdkap.

Efter Rikke Møller Pedersen, Jeanette Ottesen og Pernille Blume havde afsluttet holdkappen, var den danske rekord blevet forbedret med ti sekunder til 3.53,10 min., der nu også lig med den nordiske rekord, som Sverige ellers har været indehaver af siden VM i 2002, hvor også den danske rekord stammede fra.

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce