Niklas Larsen arbejder hårdt for de store resultater.
Foto:

Niklas Larsen arbejder hårdt for de store resultater.

Sport

Nomineret til Årets Fund: Teenager tordnede ind i verdenseliten

På knap otte måneder i år erobrede Niklas Larsen medalje ved både VM, OL og EM, selv om han først stiftede bekendtskab med banecykling i slutningen af 2014.

Sport
FOR ABONNENTER

I november 2014 satte den da 17-årige Niklas Larsen sig for første gang op på en banecykel efter udelukkende at have boltret sig på landevejene med bl.a. et dansk mesterskab i enkeltstart i U19-kategorien som udbytte.

Den nye oplevelse var foranlediget af Danmarks Cykle Unions juniorlandstræner Henrik Simper, som opfordrede teenageren fra Slagelse til at afprøve sine umiskendelige tempoevner også indendørs.

Det skete i form af deltagelse i en træningssamling med det rød-hvide velodromlandshold i Ballerup Super Arena, og dette indledende bekendtskab skulle vise sig at udgøre det første skridt på en forrygende og næsten naturstridigt kometagtig færd direkte ind i verdenseliten.

Inden for en periode på otte måneder i år har Niklas Larsen nemlig præsteret at erobre medaljer ved cykelsportens tre mest betydende udfordringer, OL i Rio, VM i London og EM i Paris – bronze i de to førstnævnte begivenheder med 4 km forfølgelsesholdet og guld, da han ved europamesterskaberne i Frankrig i slutningen af oktober kørte sit første pointløb nogensinde.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce