Det var en hård aften, da Arsenal-manager Arsène Wenger så sit hold kollapse mod FC Bayern i München. Men han har mod på mere fodbold efter sæsonen.
Foto: Sven Hoppe/AP

Det var en hård aften, da Arsenal-manager Arsène Wenger så sit hold kollapse mod FC Bayern i München. Men han har mod på mere fodbold efter sæsonen.

Sport

Sportsdøgnet: Wenger nægter at stoppe trods øget pres

Følg med i strømmen af nyheder fra indland og udland.

Sport

Fodbold: Arsenals 67-årige franske manager Arsène Wengers kontrakt udløber til sommer efter sæsonen, men Wenger fastholder, at han også næste sæsoner vil være manager. »Uanset hvad der sker, så er jeg også manager næste sæson«, fastslår Wenger fredag ifølge AP. »Måske, er det her, og måske er det et andet sted, men manager er jeg også efter sæsonen. Det er helt sikkert«. Arsenals chef har siddet i den varme stol i 20 sæsoner, og resultaterne har de senere år været skuffende for klubbens mange succeshungrende fans. Senest blev det til et 1-5-nederlag til FC Bayern i den første af to ottendedelsfinalekampe i Champions Leagues.

Håndbold: Vejen til en placering i top-6 i Primo Tours Ligaen var banet for Odenses håndboldkvinder, men det krævede en sejr over Randers HK fredag aften. Det lykkedes dog ikke for træner Jan Pytlicks tropper at vinde kampen. Tværtimod endte det med en kneben 22-21-sejr til Randers. Allerede ved pausen så det mere end svært ud for fynboerne, som kom bagud med 8-12. I anden halvleg kæmpede Odense hårdt for sagen, og det blev også uhyre tæt og spændende til slut i det målfattige opgør. Odense kunne godt have brugt bare et enkelt point, men det formåede holdet heller ikke at hente.

Tyskland kunne fredag notere endnu en succes ved VM i Hochfilzen, da Laura Dahlmeier og hendes tre holdkammerater triumferede på stafetten. Dahlmeier har 4 guld- og 1 sølvmedalje ved VM.
Foto: Kerstin Joensson/AP

Tyskland kunne fredag notere endnu en succes ved VM i Hochfilzen, da Laura Dahlmeier og hendes tre holdkammerater triumferede på stafetten. Dahlmeier har 4 guld- og 1 sølvmedalje ved VM.

VM-skiskydning: Det bliver vildere og vildere. VM's store profil Laura Dahlmeier kunne fredag som en del af den tyske stafetkvartet løbe sin fjerde guldmedalje hjem ved VM i Hochfilzen. Også selv om hun ikke var helt på toppen i sidste skydning før stregen. Sølvet gik til Ukraine (+6,4 sek.), mens Frankrig (+8,1 sek.) tog sig af bronzen. Lørdag løber mændene deres stafet.

Fodbold: Der har været meget snak om Randers FC-anfører Mads Fengers fremtid. Nu er det sikkert, at den ikke er i Randers, men i stedet i svenske Hammarby, der har skrevet kontrakt med Fenger fra sommeren 2017. 26-årige Fenger kom til Randers fra Skovbakken som ynglingespiller og forlader ligaen som anfører og som den Randers-spiller med flest kampe for førsteholdet.

Fodbold: Formand i Dansk Boldspil-Union (DBU), Jesper Møller, skal i fremtiden holde opsyn med udvælgelsen af fremtidige VM-værter. Det sker som en del af en komité under Det Internationale Fodboldforbund (Fifa). »Jeg er glad for muligheden for at repræsentere Danmark og dansk fodbold i en af de vigtigste og mest centrale komitéer, hvor vi skal rådgive om organiseringen og afviklingen af VM og andre Fifa-turneringer«, siger Jesper Møller til unionens hjemmeside. Komitéen, der har fået navnet Organising Committee for Fifa Competitions, har 22 medlemmer.

Fodbold: Manchester City-manager Josep Guardiola kom med en nedslående nyhed fredag eftermiddag. City-angriberen Gabriel Jesus kan gå glip af resten af sæsonen på grund af en skade, og han er i hvert fald ude i to-tre måneder. »Han kommer tilbage, når han er skadefri . Jeg ved ikke, om det vil blive i slutningen af denne sæson eller i næste sæson. Han skal bruge to-tre måneder til at blive klar«, siger Guardiola. Den 19-årige brasilianske angriber kom til Premier League-klubben i januar og fik en flyvende start med tre vigtige scoringer i fem kampe.

Revanchen for den skuffende indsats i super-G og nationskonkurrencen blev fuldendt for Marcel Hirscher, da han blev den første østrigske verdensmester i storslalom siden Herman Maier i 2005.
Foto: Gian Ehrenzeller/AP

Revanchen for den skuffende indsats i super-G og nationskonkurrencen blev fuldendt for Marcel Hirscher, da han blev den første østrigske verdensmester i storslalom siden Herman Maier i 2005.

Alpint VM: Marcel Hirscher nærmer sig den alpine skisports legender efter en suveræn sejr i storslalom ved VM i St. Moritz. Østrigeren har haft et noget svingende VM med bl.a. en 21.-plads i super-G og sølv i kombinationen, men i storslalom var Hirscher hurtigst i første gennemløb og vandt med over et halvt sekund foran landsmanden Roland Leitinger, der var hurtigst i anden gennemløb. Hirscher er dermed oppe på 8 VM-medaljer (5 guld og 3 sølv). Fire mand har vundet flere medaljer, men kun østrigeren Toni Sailer (7) og franskmanden Jean Claude Killy (6) har flere VM-guldmedaljer.

Fodbold: Tribunerne bliver godt fyldt op til søndagens slag mellem FC København og Brøndby i Superligaens forårspremiere. FCK's pressechef, Jes Mortensen oplyser til tipsbladet.dk, at der aktuelt er solgt lige under 30.000 billetter til hjemmekampen mod rivalerne fra den storkøbenhavnske vestegn. Kampen mellem FCK og Brøndby spilles søndag klokken 13.30.

Sejlsport: OL-sølvvinderen Aage Birch er død, 90 år gammel, skriver sejlsport.dk. Aage Birch vandt VM i drage syv gange, flere end nogen anden, og sejlede OL i klassen i 1952, 1960 og 1968. Ved sidstnævnte OL vandt han sølv med Poul Lindemark og Niels Markussen som gaster.

Cykling: Nordmanden Alexander Kristoff (Katusha) vandt 4. etape af Tour of Oman, hvor Jakob Fuglsang (Astana) mod slutningen angreb for at forbedre sin 3.-plads i den samlede stilling. Fuglsang var i udbrud sammen med Stefan Küng (BMC), men etapen endte i en massespurt. Fuglsang er 13 sekunder efter Ben Hermans (BMC), mens gårsdagens etapevinder, Søren Kragh Andersen (Sunweb), på 9.-pladsen er 24 sekunder efter.

Forud for OL var Nanna Koerstz Madsen (yderst tv.) og Thorbjørn Olesen (nr. 4 fra venstre) til pressemøde med deltagelse af bl.a. Kronprins Frederik.
Foto: Jens Dresling

Forud for OL var Nanna Koerstz Madsen (yderst tv.) og Thorbjørn Olesen (nr. 4 fra venstre) til pressemøde med deltagelse af bl.a. Kronprins Frederik.

Golf: Efter at have vundet kvalifikationen til Australian Open i Adelaide åbnede Nanna Koerstz Madsen beskedent med første runde i 73 slag, men efter en forrygende anden runde er den 22-årige OL-deltager sprunget op som nummer 13 i turneringen, der indgår i den amerikanske LPGA Tour. 13.-pladsen deler hun med bl.a. den amerikanske verdensetter, Michelle Wie. Nanna Koerstz Madsen lavede 5 birdies på de første 8 huller og er med en score på 5 under par 4 slag efter den førende australier, Sarah Jane Smith. Therese Kølbæk O'Hara sluttede i 1 slag over par lige akkurat uden for cutgrænsen. De to tyskere, der lige som Nanna Koerstz Madsen kom ind via kvalifikationen, sluttede ligeledes uden for cutgrænsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

En anden dansk OL-deltager, Thorbjørn Olesen, drønede også frem i stillingen med en runde i 5 slag under par i Australien. I World Super 6 Perth er Olesen nu på en delt 9.-plads i European Tour-turneringen, der afvikles efter et alternativt format med cut efter 36 og 54 huller, hvorefter vinderen findes i et matchplay-format for de 24 bedste søndag.

Atletik: Den jamaicanske sprinter Nesta Carter har appelleret sin dopingdom til Den Internationale Sportsdomstol (Cas). Carter blev for nylig fældet, da en test med nye metoder af en prøve fra OL i 2008 afslørede et forbudt stof i hans krop. Carter var en del af Jamaicas hold på 4x100 meter stafet, som vandt OL-guld i Beijing. Som følge af dommen har Carter og holdkammeraterne, herunder Usain Bolt, fået frataget guldmedaljen.

Olympisk: Flere end 250.000 ungarere har skrevet under på en protest mod Budapests OL-værtskab i 2024. Den Internationale Olympiske Komite, IOC, skal på sin session i Peru 13. september vælge mellem Budapest, Paris og Los Angeles som OL-værtsby. Rom og Hamburg har trukket sig fra ansøgerfeltet.

Fodbold: Borussia Dortmund var spenderet 326.000 euo (ca. 2,4 mio. kr.) på at købe et areal, der i mange år har været kendt som 'spionbakken'. Området har været benyttet af fans, journalister og andre klubbers 'spioner' til at overvære Bundesligaholdets lukkede træninger, men ifølge Die Welt skal købet af arealet nu lukke den mulighed.

Fodbold: Manchester United har det ene ben og tre-fire tæer videre i Europa League, men manager Jose Mourinho var utilfreds med spillernes koncentration i 3-0-sejren over St.-Etienne på et hattrick af Zlatan Ibrahimovic. »Jeg følte det med det samme i omklædningsrummet. De var for støjende, for pjattede, for afslappede«, siger José Mourinho.

Ishockey: Både Nikolaj Ehlers og Jannik Hansen led nederlag i nattens NHL-kampe. Jannik Hansen spillede 17 minutter, da Vancouver Canucks tabte 4-3 til St. Louis Blues, og Nikolaj Ehlers spillede 20 minutter i en kamp, hvor Sidney Crosby stjal opmærksomheden. Pittsburgh Penguis vandt 4-3 over Winnipeg Jets efter overtid, og Crosby blev den 86. spiller i NHL's historie, der har nået 1.000 point. Crosby nåede endda 1.002, da han efter to assist scorede sejrsmålet i overtiden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Ishokcey: NHL-spilleren Antoine Vermette fra Anaheim Ducks har fået ti kampes karantæne for at slå en dommer på benet med sin stav. Det skete i opgøret mod Minnesota Wild, som Anaheim ellers vandt 1-0. Ud over karantænestraffen må den 34-årige canadier vinke farvel til godt 97.000 dollar (ca. 680.000 kr.), som han bliver trukket i løn for forseelsen. (Ritzau)

Amerikansk fodbold: NFL-spilleren Darrelle Revis risikerer fængsel efter et slagsmål på åben gade i Pittsburgh, skriver AFP. 31-årige Revis blev angiveligt provokeret af to unge mænd, og ifølge vidner endte det med, at New York Jets-stjernen slog begge mænd ned, så de var bevidstløse i omkring ti minutter. ESPN skriver, at politiet i Pittsburgh har meddelt Revis' advokat, at NFL-spilleren kan se frem til at blive anholdt og sigtet.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce