Dortmunds Shinji Kagawa er røget i græsset under 2-3-nederlaget til Monaco.
Foto: Martin Meissner/AP

Dortmunds Shinji Kagawa er røget i græsset under 2-3-nederlaget til Monaco.

Sport

Dribling: Tankerne går til Dortmund, mens Barcelona bliver ved med at være nogle ugidelige røvhuller

7 ting jeg lærte af kvartfinalerne i Champions League i denne uge.

Sport
FOR ABONNENTER

Det er lidt svært at sige noget bevinget nyt om terrorismens åbenlyse tragik disse dage. Også den i tirsdags mod Dortmunds spillerbus. For mig, men ikke for midtbanespiller Nuri Sahin.

»Jeg ved fodbold er vigtigt. Vi elsker fodbold. Vi lider med fodbold. Jeg ved, at vi tjener mange penge, og vi har et privilegeret liv. Men vi er mennesker. Der er så meget mere end fodbold i den her verden«, sagde han tårevædet efter den tabte kamp mod Monaco.

Mere præcist og tiltrængt ærligt kan det vist ikke gøres. Fodbold er sin egen lille lukkede verden og på samme tid en del af den store smukke og grufulde verden. For det meste er det skjult, andre gange bliver det mærkbart og tydeligt.

Vi er ikke vant til, at politik, ideologi og heldigvis heller ikke vold i samme grad som tidligere, trænger sig ind på klubfodbolden. Det ville også være bedst, hvis vi kunne have den i fred. Om det er Uefas eller Dortmunds egen skyld, at kampen blev spillet så kort tid efter en bombe, er der delte meninger om. Måske er det heller ikke så vigtigt. Men hvis du lige tænker den igennem, så må det uanset være pænt fucked at skulle møde på arbejde med noget, der helst skal være en top præstation, dagen efter nogen har forsøgt at komme dig til livs.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce