Patrick Hickey blev frataget både olympisk id og pas, da han blev anholdt for sortbørshandel med billeter i Rio de Janeiro.

Patrick Hickey blev frataget både olympisk id og pas, da han blev anholdt for sortbørshandel med billeter i Rio de Janeiro.

Sport

Dansk idræt vil have forklaring på mystisk millionlån til skandaliseret topchef

Irlands olympiske topchef blev anholdt og fængslet for svindel med billetter under OL i Rio de Janeiro sidste år. Siden har den globale olympiske organisation lånt ham mere end 2,5 mio. kr. til kautionen. Ingen kender betingelserne for lånet. Og i dansk idræt undrer man sig over, hvorfor idrætten overhovedet skal involvere sig i en kriminalsag.

Sport
FOR ABONNENTER

Lettelsen strålede ud af Patrick Hickey, da han slentrede ud foran sit hjem i Dublin-forstaden Castleknock. Den dengang 71-årige irer var smilende, iført gråt jakkesæt, ulasteligt klædt og helt uden tegn på, at han gennem fire måneder havde siddet i husarrest i den brasilianske storby Rio de Janeiro.

Anklaget for at have stået i spidsen for sortbørshandel med OL-billetter til legene sidste år.

Denne lune søndag i december ønskede han ikke at tale om de omfattende anklager imod sig. Kun at oplevelsen i Brasilien havde været »traumatisk« og at han er »uskyldig« i alle anklager.

I stedet ønskede han de tilstedeværende journalister og fotografer en glædelig jul, stak naboen en thumbs up og listede tilbage indenfor i sin gulpudsede villa.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce