Saúl Ñíguez fra Atlético Madrid er regnet som et af fodboldens største midtbanetalenter.
Foto: Francisco Seco/AP

Saúl Ñíguez fra Atlético Madrid er regnet som et af fodboldens største midtbanetalenter.

Sport

Han er fænomenal, men Atlético Madrids aftale med ham er en af verdens absolut dårligste

Det spanske stortalent Saúl Ñíguez har forlænget sin kontrakt til 2026 med Atlético Madrid, der sikkert kan sælge ham for en halv milliard kroner. Men 40 procent af salgsprisen skal gå til en fond, som har betalt bare 11 millioner kroner for andelen i talentet. Klubben har pantsat over 20 spillere.

Sport
FOR ABONNENTER

Sjældent har fodboldklicheen om at ’eje banen’ passet så perfekt, som den gjorde i en af de to semifinaler ved U21-EM. Spanske Saúl Ñíguez var snart sagt over det hele i 3-1-sejren over Italien.

Det ene øjeblik erobrede han bolden langt tilbage på egen banehalvdel, det næste udviste han eminent overblik ved at spille en holdkammerat fri. Det ene øjeblik buldertacklede han en modstander, det næste afdriblede han to-tre italienere. Det ene øjeblik blokerede han et skud forsøg, det næste scorede han selv. Og så scorede han selv, og så scorede han selv. Med tre mål – det ene nydeligere end det andet – sendte Saúl Ñíguez og hans fabelagtige venstreben Spanien i finalen.

I fredagens titeldyst mod Tyskland spillede Atlético Madrid-stjernen igen en central rolle, men kunne ikke forhindre et spansk nederlag på 1-0. Det ændrer dog ikke ved, at han var den nok største profil ved EM og blev slutrundens topscorer.

Derfor er det også ren fodboldlogik, at han som et af verdens største midtbanetalenter er eftertragtet blandt klodens klubgiganter. Hos mastodonten Manchester United og brillante Barcelona. Ifølge talrige medier skal de af med 71 millioner euro – godt en halv milliard kroner – for at købe Saúl Ñíguez fri fra Atlético Madrid.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce