OB'erne fik en superstart mod Brøndby med 1-0-scoringen af Izunna. Men han blev hurtigt udvist, og fynboerne ,måtte kæmpe hårdt for at få 1-1
Foto:

OB'erne fik en superstart mod Brøndby med 1-0-scoringen af Izunna. Men han blev hurtigt udvist, og fynboerne ,måtte kæmpe hårdt for at få 1-1

Fodboldredaktøren: Det er en gåde, hvorfor AGF'erne ikke er klar foran 10.000 i Aarhus

Tre store, gamle traditionsklubber kommer måske heller ikke i denne sæson med i mesterskabsspillet. Men OB, der 'vandt' 1-1 mod Brøndby med 10 spillere mod 11 efter en udvisning, ser bedre ud end holdene fra Aarhus og Aalborg i Superligaen, hvor Hobro har været en stor overraskelse.

Sport
FOR ABONNENTER

De tre store traditionsklubber i provinsen, OB (mester senest 1989), AGF (1986) og AaB (2014), kunne ikke kvalificere sig til mesterskabsspillet i Superligaen i sidste sæson. Måske bliver det en gentagelse i denne sæson. Når AGF’erne flopper, er bundniveauet meget lavt. AaB er sidst, og OB ligger på 7. pladsen efter de første 8 runder.

Men fynboerne fik en slags ’sejr’ med 1-1 hjemme mod Brøndby i går. Kent Nielsens folk fightede forbilledligt og optrådte med stor disciplin i defensiven i et spændende opgør, hvor OB var 10 mod 11 fra 7. minut, da 1-0-målscorer Izunna Uzochukwu blev udvist. Han satsede for meget i en glidende tackling og fældede den frie Teemu Pukki.

Så var det op til Brøndby at dominere og have bolden mod et OB-forsvar, hvor Ryan Laursen, Kenneth Emil Petersen og Frederik Tingager var stærke i den bageste kæde og på forbilledlig vis hjalp hinanden og bakkede godt op. Før pausen spillede Brøndby alt for langsomt og forudsigeligt uden power i afleveringer og afslutninger.

Efter pausen brillerede OB-målmand Sten Grytebust med flere fornemme redninger. Han kunne ikke gøre noget ved Jan Kliments flade 1-1-skud. Hjemmeholdet, der fik massiv opbakning fra tribunerne, leverede en storslået arbejdsindsats og forsøgte at vriste sig fri af Brøndbys favntag til enkelte kontrastød. Men kræfterne skulle mest bruges til at forsvare på en aften, da Kent Nielsen var meget mere tilfreds med ét point end Alexander Zorniger.

Prøv Politiken i en måned for 1 kr.

Med et digitalt abonnement får du fuld adgang til politiken.dk og e-avisen leveret hver aften.

Kom i gang med det samme

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce