Kærligheden til superligaklubben AGF kan både bruges på tribunen og til et bryllup i tv.
Foto: Gregers Tycho

Kærligheden til superligaklubben AGF kan både bruges på tribunen og til et bryllup i tv.

Sport

Klumme: Det gælder om at score og 6 andre ting, fodbold har lært mig om kærlighed

Julen er hjerternes fest, selv om der er flere selvmord og skænderier og mere druk. Men der er fodbold.

Sport
FOR ABONNENTER

Det er 1. søndag i advent, julen – hjerternes fest, I ved – er på vej. I realiteten er julen nok knap så meget hjerternes kærlighedsfest, som det er festen for både op- og forskruede forventninger. En af de tilbagevendende begivenheder, vi kollektivt har besluttet bør være hyggelig og festlig på kommando, det er bare aldrig helt det samme, som at det rent faktisk bliver det, hvorfor mange mennesker også er ekstra ulykkelige lige præcis omkring juletid:

Selvmordsraten og følelsen af ensomhed stiger, folk drikker sig mere fulde, i min familie skændes vi altid mest til jul. Måske fordi det er der, vi er sammen flere dage i streg under samme tag. Men også fordi vi ikke må. Det er jo jul, og så sagde vi, at vi fandme bare skulle hygge os. NU.

Egentlig er det fodbold, der er hjerternes fest. Hele året rundt. Det er godt nok også rige oliesheikers og griske agenters fest. Fodbold er lidt for meget en eksklusiv herrefest, hvor der kun er mænd inviteret. Det er tumpede fans’ fest. Det kan være en folkefest. Men der er altid masser af kærlighed på trods af gemene interesser og båtnakker. Her kommer 7 ting, fodbold har lært mig om dén skøre, grundlæggende livsnødvendige, super awesome og nogle gange ulideligt besværlige sag:

1. Kærlighed overvinder alt. Selv AGF-fans

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce