Henning Jensen i 2009 i den nordjyske by Klokkerholm.
Foto: Tobias Selnæs Markussen

Henning Jensen i 2009 i den nordjyske by Klokkerholm.

Sport

Henning Jensen om sit livs store op- og nedture

I 2009 mødte Politiken den tidligere fodboldstjerne Henning Jensen. Det blev til dette interview om drømmekontrakten med Real Madrid og at miste alle sine penge.

Sport
FOR ABONNENTER

For 30 år siden var Henning Jensen en så stor stjerne i fodboldklubben Real Madrid, at spansk tv sendte direkte, da han blev opereret i den ene ankel.

Nordjyden gik fra succes til succes i Europas største klubber og vendte hjem til Danmark i 1981 som mangemillionær.

Fodboldspilleren med det glatte beatleshår var en vaskeægte verdensstjerne i 1970' erne. Billedet af hans scoring på Wembley i 1973 prydede forsiden af Hans- Jørgen Nielsens roman 'Fodboldenglen', og Henning Jensen svævede i plakatstørrelse på væggene i tusindvis af danske hjem.

I dag lever Henning Jensen et tilbagetrukket liv i den lille landsby Klokkerholm 25 kilometer nord for Aalborg. Han lever med egne ord af at lave »et sammensurium af alt muligt for alle mulige mennesker«. For 15 år siden mistede han hele sin formue og måtte sælge sit eget landsted i det nordjyske.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce