IOC-præsident Thomas Bach regnes for at være ven af Ruslands Vladimir Putin, men det hjalp ikke Ruslands hersker denne gang.
Foto: Jean-christophe Bott/AP

IOC-præsident Thomas Bach regnes for at være ven af Ruslands Vladimir Putin, men det hjalp ikke Ruslands hersker denne gang.

Sport

IOC's OL-udelukkelse af Rusland møder respekt verden over

Og så fra dansk side meldes om tilfredshed med beslutningen.

Sport
FOR ABONNENTER

Den Internationale Olympiske Komité (IOC) besluttede tirsdag, at Rusland bliver udelukket fra at deltage ved vinter-OL i Pyeongchang, Sydkorea, næste år. Og den beslutning bliver mødt med respekt fra forskellige aktører verden over.

Craig Reedie, der er formand for Det Internationale Antidoping Agentur (Wada), siger i en pressemeddelelse, at beslutningen er den rigtige.

»Wada mener, at IOC's beslutning er taget på et oplyst grundlag. Den sanktionerer Rusland for sin involvering i systematisk manipulation af dopingkontrollen under og efter OL i Sotji i 2014«, siger Reedie.

Wada er også fortaler for, at russiske atleter kan få lov at stille op til OL i Pyeongchang til februar. Hvis altså atleterne udfylder en række kriterier og ikke stiller op under det russiske flag.

Ritzau

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce