Annonce
Annonce
Sport

Hurtigløberne er langt foran OL-planen

Skøjteløberen Oliver Sundberg satte i dag ved World Cup-stævnet i Berlin endnu en dansk rekord.

Gem til liste

Dansk Skøjte Unions formand, Thomas Allan Nielsen, har lagt en plan, der i 2010 skal føre til olympisk kvalfikation for Oliver Sundberg og Cathrine Grage.

Det eneste 'problem' med planen er, at de to hurtigløbere er langt forud for formandens planlægning.

Senest forbedrede Oliver Sundberg endnu en gang en af de danske rekorder, han sidder enerådende på, da han indledte et World Cup-stævne i Berlin med at løbe 5.000 meter på 6.54,64 min.

Rekorden forbedret med et minut
Tiden er en forbedring af den seneste rekord med 4,5 sekund, men den betyder samtidig, at Oliver Sundberg nu i løbet af 16 måneder har kappet mere end et minut af den rekord, som skøjtesportens legendariske Kurt Stille havde været indehaver af siden 41 år.

»Tiden viser helt klart, at Oliver har rykket sig både fysisk og teknisk i løbet af sensommerens og efterårets træningslejre. Så nu ser vi med ro frem mod Allround-europamesterskaberne i Italien til februar«, siger landstræner Trinette Ufkes.

Chance for danske World Cup-point
Oliver Sundberg placerede sig som nummer 33 blandt de 42 deltagere i B-gruppen, og kommer således ikke blandt de 35 løbere, der opnår World Cup-point, når de 20 løbere i A-gruppen har været i aktion.

Thomas Allan Nielsen tillægger derimod Cathrine Grage en chance for at blive den første dansker, der opnår World Cup-point, når hun lørdag stiller op på 3.000 meter. Oliver Sundberg har 1.500 meter lørdag og 1.000 meter søndag på programmet.

15 sekunder fra OL-kvalifikation
»For at komme med til OL i 2010 skal Oliver forbedre sig yderligere 15 sekunder, men de er begge langt foran den udviklingsplan, vi har lagt for dem«, siger Thomas Allan Nielsen.

Ud over ved EM i februar skal danskerne løbe stærkt i marts, når de deltager i et stævne i Calgary, hvor banen har lagt is til 14 af de 22 eksisterende verdensrekorder, blandt andet den på 5.000 meter, som tilhører hollænderen Sven Kramer med 6.08,78 min.

PolitikenPlus
 • Run Socks 2.0 Merino CEPs nye topkvalitets kompressionsløbestrømper med 17% merinould, der giver lidt ekstra varme på de kolde dage.

  300 kr. Spar 100 kr. Læs mere
 • Long Vintertight Unisex Varm og lækker vintertight - perfekt til den danske vinter. Tighten er lavet i et godt svedtransporterende og blødt materiale, der holder dig tør og tempereret pga. den plyssede inderside.

  525 kr. Spar 175 kr. Læs mere
 • Gore Essential SO Gloves Varm løbehandske fremstillet i Windstopper materiale, der gør handsken fuldstændig vindtæt.

  260 kr. Spar 90 kr. Læs mere
 • Kari Traa Butterfly Longsleeve Langærmet undertrøje med en blød og lækker pasform. Fremstillet ved en speciel "strikke-proces", så undertrøjen stort set er sømløs.

  300 kr. Spar 100 kr. Læs mere
 • Polar M400 med pulsmåler M400 er et særdeles brugervenligt GPS-ur spækket med nemt anvendelige funktioner, der kan hjælpe dig i topform.

  1.350 kr. Spar 350 kr. Læs mere