Annonce
Annonce
Annonce
Cykling

Tidligere Riis-rytter: CSC brugte dopinglæge

Jörg Jaksche fortæller, at flere på det danske hold brugte spansk dopinglæge.

Gem til liste

Tyler Hamilton får opbakning til sine beskyldninger mod Bjarne Riis og doping på danskerens cykelhold fra den tyske rytter Jörg Jaksche, som også kørte for Team CSC.

Tyskeren, som tidligere har hævdet, at Riis har været bagmand for doping på det danske CSC-hold, fortæller til Ekstra Bladet, at forbindelsen til den spanske dopinglæge Eufemiano Fuentes var særdeles god.

Læs ogsåFalleret stjerne: Riis henviste mig til dopinglæge

»Han (Fuentes) undrede sig over, at jeg ikke allerede året før var blevet sendt på besøg hos ham af Team CSC«.

Har aldrig set dem sammen
»Jeg kunne ikke andet end antage, at han allerede havde modtaget besøg af adskillige ryttere, som var blevet henvist til ham af ledelsen på Team CSC«, siger Jaksche til avisen.

Jaksche fortæller dog, at han aldrig har set Fuentes og Riis sammen, og han har aldrig hørt dem omtale hinanden ved navn.

Læs ogsåRiis afviser kendskab til dopinglæge

Tyskeren fortæller også i interviewet, at dopingproblemet er det samme på alle cykelhold, og det har været nemt at bruge doping - i hvert fald mens Jaksche kørte - for ingen test kunne afsløre det.

Kontrovers med Riis
Riis og Jaksche havde et mellemværende i 2007, da tyskeren stod frem og indrømmede doping. Dengang påstod han, at den danske holdejer havde truet ham til at tie.

Læs ogsåFem år efter skandale: Dopinglægen må i retten

Ved den lejlighed indrømmede Bjarne Riis, at han havde talt med Jörg Jaksche, men der var ikke tale om trusler.

»Jeg rådede ham til ikke at drage nogen ind i hans bedrifter. Jeg har kun givet ham råd, jeg har ikke truet ham«, sagde Riis dengang til TV2.

Læs ogsåRiis: Jeg opfordrede Jaksche til at stå frem

Tyler Hamilton udkommer med bogen The Secret Race onsdag. I bogen beskriver han, hvordan Bjarne Riis introducerede ham til den spanske dopinglæge.

PolitikenPlus
 • Run Socks 2.0 Merino CEPs nye topkvalitets kompressionsløbestrømper med 17% merinould, der giver lidt ekstra varme på de kolde dage.

  300 kr. Spar 100 kr. Læs mere
 • Long Vintertight Unisex Varm og lækker vintertight - perfekt til den danske vinter. Tighten er lavet i et godt svedtransporterende og blødt materiale, der holder dig tør og tempereret pga. den plyssede inderside.

  525 kr. Spar 175 kr. Læs mere
 • Gore Essential SO Gloves Varm løbehandske fremstillet i Windstopper materiale, der gør handsken fuldstændig vindtæt.

  260 kr. Spar 90 kr. Læs mere
 • Kari Traa Butterfly Longsleeve Langærmet undertrøje med en blød og lækker pasform. Fremstillet ved en speciel "strikke-proces", så undertrøjen stort set er sømløs.

  300 kr. Spar 100 kr. Læs mere
 • Polar M400 med pulsmåler M400 er et særdeles brugervenligt GPS-ur spækket med nemt anvendelige funktioner, der kan hjælpe dig i topform.

  1.350 kr. Spar 350 kr. Læs mere