Annonce
Annonce
Annonce
Cykling

Tidligere Riis-rytter: CSC brugte dopinglæge

Jörg Jaksche fortæller, at flere på det danske hold brugte spansk dopinglæge.

Gem til liste

Tyler Hamilton får opbakning til sine beskyldninger mod Bjarne Riis og doping på danskerens cykelhold fra den tyske rytter Jörg Jaksche, som også kørte for Team CSC.

Tyskeren, som tidligere har hævdet, at Riis har været bagmand for doping på det danske CSC-hold, fortæller til Ekstra Bladet, at forbindelsen til den spanske dopinglæge Eufemiano Fuentes var særdeles god.

Læs ogsåFalleret stjerne: Riis henviste mig til dopinglæge

»Han (Fuentes) undrede sig over, at jeg ikke allerede året før var blevet sendt på besøg hos ham af Team CSC«.

Har aldrig set dem sammen
»Jeg kunne ikke andet end antage, at han allerede havde modtaget besøg af adskillige ryttere, som var blevet henvist til ham af ledelsen på Team CSC«, siger Jaksche til avisen.

Jaksche fortæller dog, at han aldrig har set Fuentes og Riis sammen, og han har aldrig hørt dem omtale hinanden ved navn.

Læs ogsåRiis afviser kendskab til dopinglæge

Tyskeren fortæller også i interviewet, at dopingproblemet er det samme på alle cykelhold, og det har været nemt at bruge doping - i hvert fald mens Jaksche kørte - for ingen test kunne afsløre det.

Kontrovers med Riis
Riis og Jaksche havde et mellemværende i 2007, da tyskeren stod frem og indrømmede doping. Dengang påstod han, at den danske holdejer havde truet ham til at tie.

Læs ogsåFem år efter skandale: Dopinglægen må i retten

Ved den lejlighed indrømmede Bjarne Riis, at han havde talt med Jörg Jaksche, men der var ikke tale om trusler.

»Jeg rådede ham til ikke at drage nogen ind i hans bedrifter. Jeg har kun givet ham råd, jeg har ikke truet ham«, sagde Riis dengang til TV2.

Læs ogsåRiis: Jeg opfordrede Jaksche til at stå frem

Tyler Hamilton udkommer med bogen The Secret Race onsdag. I bogen beskriver han, hvordan Bjarne Riis introducerede ham til den spanske dopinglæge.

PolitikenPlus
 • Bycykel Unisex cykel der passer til alle med justerbar sadel og styr. Minimal vedligeholdelse og høj kvalitet. Jopo bycyklen er den mest købte cykel model i de nordiske lande.

  Pluspris 3.295 kr. Alm. pris 3.629 kr. Køb
 • Skridttæller Smart skridttæller, Omron Walking style one 2.1, som skal klipses fast på bukselinningen.

  Pluspris 165 kr. Alm. pris 195 kr. Køb
 • Løbe t-shirt Nike er kendt for den gode kvalitet, det smarte design og mange funktionelle detaljer. T-shiten har gode svedtransporterende egenskaber, og klæber ikke.

  Pluspris 99 kr. Alm. pris 299 kr. Køb
 • Bycykel med 3 gear Unisex cykel der passer til alle med justerbar sadel og styr. Minimal vedligeholdelse og høj kvalitet. Jopo bycyklen er den mest købte cykel model i de nordiske lande.

  Pluspris 4.295 kr. Alm. pris 4.629 kr. Køb
 • Cykellygter Bookman cykellygter ? til stilsikre cyklister!

  Pluspris 125 kr. Alm. pris 150 kr. Køb