Annonce
Annonce
Annonce
Cykling

Dansk tilfredshed med UCI's valg af støttepædagoger

UCI har nedsat en uvildig kommission til at undersøge Lance Armstrong-sagen.

Gem til liste

Kravet fra diverse nationale cykelforbund om, at den internationale cykelunion (UCI) bør nedsætte en uvildig undersøgelseskommission til at kigge nærmere på UCI's egen rolle i dopingsagen mod Lance Armstrong, er nu indfriet.

UCI har onsdag meddelt, at organisationen bag den internationale sportsdomstol CAS, kaldet International Council of Arbitration for Sports (ICAS), vil stå for arbejdet med sammensætte medlemmerne af kommissionen.

Det var netop, hvad Danmarks Cykle Union (DCU) havde ønsket og stillet krav om i et brev til UCI i oktober.

LÆS OGSÅDanmark kræver svar: Holdt UCI hånden over Armstrong?

»Som udgangspunkt lever det bestemt op til vores krav. Vi har sagt, at der skulle være en uvildig kommission - uafhængig af UCI - og vi havde foreslået, at det skulle være CAS eller Wada, som kunne drive processen«.

»Som det refereres her, så lyder det til, at det er præcis, hvad vi får«, siger DCU-formand Tom Lund.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra UCI, at CAS har valgt en respekteret senioradvokat som formand, en auditør og en erfaren sportsadministrator. Alle tre medlemmer er ifølge meddelelsen uafhængige af cykelsporten.

JØRGEN LETHS KRONIKDe gode og de onde i cykelsporten

DCU's ønske til kommissionen er at afklare UCI's rolle i den periode, der er beskrevet i Lance Armstrong-rapporten fra det amerikanske antidopingagentur (Usada).

Blandt andet har UCI modtaget donationer fra Lance Armstrong, og det har været hævdet, at cykelunionen har dækket over positive dopingprøver på amerikaneren.

LÆS OGSÅ Dopingjournalist sagsøger cykelsportens topfolk

»Der er ting, som rapporten beskæftiger sig med, og som kunne mistænkeliggøre at alt ikke er foregået, som det skulle, og det vil vi gerne have, at en sådan undersøgelse skal afdække«, siger Tom Lund.

Den uvildige kommission skal selv afgrænse sit kommissorium.

PolitikenPlus
 • Miiego AL3 Freedom AL3 Freedom fra MIIEGO er trådløse høretelefoner specialdesignet til sport med god/stabil pasform og lang batteritid. Fås i både en herre- og en dameversion.

  375 kr. Spar 125 kr. Læs mere
 • Nike 7'' Trail Kiger Short Løbeshorts med god bevægelsfrihed og pasform. Shorten er udviklet til anvendelse i terrænet som er kendetegnet ved skiftende tempo og intensitet. Derfor fungerer shorten ved både høj og lav puls.

  335 kr. Spar 115 kr. Læs mere
 • Kari Traa Butterfly Longsleeve Langærmet undertrøje med en blød og lækker pasform. Fremstillet ved en speciel "strikke-proces", så undertrøjen stort set er sømløs.

  300 kr. Spar 100 kr. Læs mere
 • Nike Trail Kiger Jacket Nike Printed Trail Kiger jacket er en løbejakke til dig, der søger en let løbejakke med et hav af lækre detaljer, og et design der skiller sig ud fra mængden af løbejakker.

  900 kr. Spar 300 kr. Læs mere
 • Tom Tom Runner Cardio GPS Let betjent løbeur med GPS og pulsmåling i håndleddet.

  1.900 kr. Spar 300 kr. Læs mere