Annonce
Annonce
Annonce
Cykling

Dansk tilfredshed med UCI's valg af støttepædagoger

UCI har nedsat en uvildig kommission til at undersøge Lance Armstrong-sagen.

Gem til liste

Kravet fra diverse nationale cykelforbund om, at den internationale cykelunion (UCI) bør nedsætte en uvildig undersøgelseskommission til at kigge nærmere på UCI's egen rolle i dopingsagen mod Lance Armstrong, er nu indfriet.

UCI har onsdag meddelt, at organisationen bag den internationale sportsdomstol CAS, kaldet International Council of Arbitration for Sports (ICAS), vil stå for arbejdet med sammensætte medlemmerne af kommissionen.

Det var netop, hvad Danmarks Cykle Union (DCU) havde ønsket og stillet krav om i et brev til UCI i oktober.

LÆS OGSÅDanmark kræver svar: Holdt UCI hånden over Armstrong?

»Som udgangspunkt lever det bestemt op til vores krav. Vi har sagt, at der skulle være en uvildig kommission - uafhængig af UCI - og vi havde foreslået, at det skulle være CAS eller Wada, som kunne drive processen«.

»Som det refereres her, så lyder det til, at det er præcis, hvad vi får«, siger DCU-formand Tom Lund.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra UCI, at CAS har valgt en respekteret senioradvokat som formand, en auditør og en erfaren sportsadministrator. Alle tre medlemmer er ifølge meddelelsen uafhængige af cykelsporten.

JØRGEN LETHS KRONIKDe gode og de onde i cykelsporten

DCU's ønske til kommissionen er at afklare UCI's rolle i den periode, der er beskrevet i Lance Armstrong-rapporten fra det amerikanske antidopingagentur (Usada).

Blandt andet har UCI modtaget donationer fra Lance Armstrong, og det har været hævdet, at cykelunionen har dækket over positive dopingprøver på amerikaneren.

LÆS OGSÅ Dopingjournalist sagsøger cykelsportens topfolk

»Der er ting, som rapporten beskæftiger sig med, og som kunne mistænkeliggøre at alt ikke er foregået, som det skulle, og det vil vi gerne have, at en sådan undersøgelse skal afdække«, siger Tom Lund.

Den uvildige kommission skal selv afgrænse sit kommissorium.

PolitikenPlus
 • Run Socks 2.0 Merino CEPs nye topkvalitets kompressionsløbestrømper med 17% merinould, der giver lidt ekstra varme på de kolde dage.

  300 kr. Spar 100 kr. Læs mere
 • Long Vintertight Unisex Varm og lækker vintertight - perfekt til den danske vinter. Tighten er lavet i et godt svedtransporterende og blødt materiale, der holder dig tør og tempereret pga. den plyssede inderside.

  525 kr. Spar 175 kr. Læs mere
 • Gore Essential SO Gloves Varm løbehandske fremstillet i Windstopper materiale, der gør handsken fuldstændig vindtæt.

  260 kr. Spar 90 kr. Læs mere
 • Kari Traa Butterfly Longsleeve Langærmet undertrøje med en blød og lækker pasform. Fremstillet ved en speciel "strikke-proces", så undertrøjen stort set er sømløs.

  300 kr. Spar 100 kr. Læs mere
 • Polar M400 med pulsmåler M400 er et særdeles brugervenligt GPS-ur spækket med nemt anvendelige funktioner, der kan hjælpe dig i topform.

  1.350 kr. Spar 350 kr. Læs mere