Annonce
Annonce
Cykling

EM-sølv giver lillebror Mørkøv flot internationalt gennembrud

Jesper Mørkøv blev kun overtrumfet af italieneren Davide Vigano ved EM i dernypace.

Med en forrygende finish i finalen oplevede 24-årige Jesper Mørkøv her til aften sit internationale gennembrud, da han erobrede sølv ved europamesterskabet i dernypace på velodromen i den norditalienske by Montichiari.

Mens den tre år ældre storebror Michael længst har markeret sig stærkt på højeste niveau både på bane og landevej ved at hente medaljer ved VM og OL, ligesom han var den dominerende skikkelse i den indledende fase af bjergkonkurrencen i årets Tour de France, var der tale om den suverænt største succes i Jesper Mørkøvs karriere.

Første store udbytte af målrettede anstrengelser
Han har gennem flere sæsoner fightet ihærdigt for at kunne følge i Michaels hjulspor, og den aktuelle sølvbedrift var det første store udbytte af disse meget målrettede anstrengelser.

LÆS OGSÅSkamfuld Tour-konge siger undskyld for flyvsk langfinger

Aftenens dyst om EM-titlen tegnede længe til at skulle blive en duel mellem den forsvarende mester, den tidligere hollandske VM-guldvinder i pointløb Peter Schep, og den lokale helt, den italienske landevejsrytter Davide Vigano fra Lampre mandskabet.

I den hektiske slutfase mistede Schep imidlertid kontakten med sin rutinerede pacer, landsmanden Joop Zijlaard, og det banede vejen for guldet til Vigano, der havde Cordiano Dagnoni i sadlen på maskinen foran sig.

Kun nr. 5 i indledende heat
Også Jesper Mørkøv, der blev pacet af René Dupont formåede at gå forbi Schep, til den andenplads, som ikke mindst på baggrund af det indledende heat kom som en stor glædelig overraskelse.

LÆS OGSÅMichael Rasmussen går helt nye veje

Optakten var nemlig ikke alt for lovende for Mørkøv og Dupont. Det blev indledningsvis kun til en femteplads i det heat, der havde hollænderen Jos Pronk som vinder, men eftersom tiden her var væsentligt hurtigere end i den andet indledende match, som gav sejr til Schep to omgange før Vigano, rakte det til en plads blandt de ni konstellationer i finalen.

Viste blændende form på hjemmebane
Så sent som i torsdags viste Jesper Mørkøv blændende form på hjemmebanen i Ballerup Super Arena, hvor han distancerede de nærmeste forfølgere med tre omgange, men det var et stort spørgsmål, hvor langt det ville række, når han kom op mod helt anderledes modstand ved EM.

LÆS OGSÅ Tour-heltens lillebror på succesjagt ved EM

Jesper Mørkøv, der også gjorde en fin figur ved sæsonens første World Cup i Cali, hvor det blev til en fjerdeplads i pointløb, lod sig imidlertid ikke gå på af, at det var hans første optræden i større mesterskabssammenhæng, og han sikrede sig næring til drømmen om, at han ligesom storebror Michael har en lovende fremtid i den krævende idræt foran sig.

Del link
Annonce
Mest læste
Dit politiken
Annonce