Annonce
Annonce
Annonce
Cykling

Lange pauser gør OL-helten alt for irritabel

20-årige Lasse Norman glæder sig til at komme i konkurrence igen i denne uges World Cup.

Gem til liste

Endnu et år har Danmarks Cykle Union fuld råderet over sin olympiske guldvinder i omnium, Lasse Norman, men så ændrer betingelserne sig.

I hvert fald hvis det står til den 20-årige alsidige pedalatlet selv.

»I 2014 håber jeg at være professionel på et landevejshold. Jeg havde mulighed for at få en kontrakt i den kommende sæson, men jeg synes ikke, jeg er klar til at tage skridtet endnu«, siger Lasse Norman, der i slutningen af denne uge ved World Cup-afdelingen på den ny velodrom i Glasgow sammen med kollegerne på banelandsholdet tager hul på de internationale aktiviteter, som i første omgang sigter på at kulminere ved verdensmesterskaberne i Minsk fra 20. til 24. februar.

»Jeg har stadig brug for at udvikle mig ikke mindst på landevejen, og det skulle gerne ske næste år, hvor jeg ikke vil have opgaver på banen i tilnærmelsesvis samme omfang som her i 2012«.

LÆS OGSÅDansk OL-guldvinder bejler til mere hæder

»Dels afvikles VM over en måned tidligere, dels har vi jo heller ikke OL, så det giver helt andre vilkår«, fastslår Lasse Norman, der sluttede den forgangne landevejssæson på fornem vis med en fjerdeplads på U23-enkeltstarten ved VM og i 2013 fortsat vil være at finde på det danske Continental Team Blue Water Cycling.

»Under alle omstændigheder glæder jeg mig til at komme i konkurrence igen. Jeg kan mærke på mig selv, at jeg går rundt og bliver irriteret, hvis pauserne bliver for lange. I Glasgow kommer det i første omgang til at handle om 4 km-holdet, fordi omnium afvikles samtidig. Det giver mig til gengæld chancen for at prøve mig selv af på 4 km individuelt, og jeg går efter at slå min danske rekord på 4.20.674 minutter, som jeg satte i omnium ved OL«.

»Ved VM satser jeg både på holdet og omnium, for det vil være fedt med en regnbuestribet trikot i tilgift til den olympiske guldmedalje«.

Teenagere præger landsholdstruppen
I videre perspektiv er det arbejdet frem mod OL i Rio de Janeiro 2016, der nu tager sin begyndelse, hvilket også afspejler sig i sammensætningen af den trup, DCU’s banelandstræner, den tidligere verdensmester og OL-sølvvinder Casper Jørgensen, har udpeget.

Den har nemlig U23-europamesteren i enkeltstart, Rasmus Quaade, som ældst med 22 år, fulgt af Lasse Norman – ellers er der tale om lutter teenagere, Casper Folsach, 19, Mathias Møller Nielsen, 18, Elias Helleskov Busk 18, Mathias Krigbaum, 17, og Jonas Poulsen, 17.

LÆS OGSÅDansk cykeltalent detroniseret som verdensmester

»De fire sidstnævnte vandt i juli EM i holdforfølgelsesløb for juniorer, og eftersom det er denne disciplin, der fortsat skal være vores flagskib, synes jeg, det tegner meget spændende«, konstaterer Casper Jørgensen.

»Det vil være naivt at tro, at Lasse ikke bliver professionel inden OL, men jeg regner med, at han stadig vil være til rådighed for landsholdet i 2016. Han har udtrykt interesse for det, og vi vil i forbindelse med en kommende kontraktunderskrivelse gøre det optimale for at sikre, at han fortsat får mulighed for at udfolde sig på banen«.

PolitikenPlus
 • Miiego AL3 Freedom AL3 Freedom fra MIIEGO er trådløse høretelefoner specialdesignet til sport med god/stabil pasform og lang batteritid. Fås i både en herre- og en dameversion.

  375 kr. Spar 125 kr. Læs mere
 • Nike 7'' Trail Kiger Short Løbeshorts med god bevægelsfrihed og pasform. Shorten er udviklet til anvendelse i terrænet som er kendetegnet ved skiftende tempo og intensitet. Derfor fungerer shorten ved både høj og lav puls.

  335 kr. Spar 115 kr. Læs mere
 • Kari Traa Butterfly Longsleeve Langærmet undertrøje med en blød og lækker pasform. Fremstillet ved en speciel "strikke-proces", så undertrøjen stort set er sømløs.

  300 kr. Spar 100 kr. Læs mere
 • Nike Trail Kiger Jacket Nike Printed Trail Kiger jacket er en løbejakke til dig, der søger en let løbejakke med et hav af lækre detaljer, og et design der skiller sig ud fra mængden af løbejakker.

  900 kr. Spar 300 kr. Læs mere
 • Tom Tom Runner Cardio GPS Let betjent løbeur med GPS og pulsmåling i håndleddet.

  1.900 kr. Spar 300 kr. Læs mere