Annonce
Annonce
Annonce
Cykling

Michael Rasmussen: Ih, hvor de lyver

Den tidligere danske Tour de France-stjernes kamp for en millionerstatning fortsætter 18. december.

Gem til liste

Hverken Michael Rasmussens tidligere øverste boss hos Rabobank Theo de Rooij eller den daværende sportsdirektør Erik Breukink havde nogen anelse om, at den danske klatrer havde løjet om sine opholdssteder inden Tour de France i 2007, før det endegyldigt kom for en dag 25. juli, hvorefter danskeren omgående blev taget ud af løbet og kort efter fyret.

Læs også Michael Rasmussens sag om millionerstatning går ind i ny fase

Det forklarede de to hollandske, nu forhenværende cykelbosser, da de i går var indkaldt som vidner ved retten i Arnhem, hvor det skal fastslås, om Michael Rasmussen får medhold i sit krav om en erstatning på cirka 43 mio. kr.

Syv timer langt retsmøde
De Rooij og Breukink var blandt de fem vidner, som Rabobank havde indkaldt for at godtgøre, at holdets ledelse intet anede om, at danskeren opholdt sig i Italien og ikke i Mexico, som han havde oplyst til den internationale cykelunion, UCI.

»Det blev løjet meget i dag. Jeg ved med sikkerhed, at de var klar over, hvor jeg var henne«, sagde Michael Rasmussen ifølge hollandske medier efter det godt syv timer lange retsmøde.

Læs ogsåMichael Rasmussen udtrykker respekt for Armstrong og dopet Riis

Den videre behandling af sagen er fastsat til 18. december, og her får Michael Rasmussen og hans hollandske advokat André Brantjes mulighed for at føre vidner, inden dommeren afsiger sin kendelse.

De to chefer nægter kendskab til Rasmussens planer
Den 38-årige dansker kræver den anselige kompensation for tabte indtægter, fordi han mener, at fyringen var uberettiget, idet holdets ledelse var blevet underrettet om, at han ikke var taget til Mexico.

Læs ogsåTidligere dopingsynder er et scoop for Michael Rasmussen og co.

Både De Rooij og Breukink benægtede under ed, at de skulle være indviet i Michael Rasmussens ændrede planer, og nu skal danskerens lejr så søge at modbevise dette ved det kommende retsmøde.

André Brantjes spurgte bl.a. Theo De Rooij, hvordan det kunne være, at han midt i juni faxede et rutekort over Touren til Michael Rasmussens italienske telefonnummer, når han nu var fuldt og fast overbevist om, at danskeren var i Mexico.

Læs ogsåRabobank-boss: Rasmussen-affæren var det første hårde slag

Dertil svarede den tidligere chef, at det blot var sket af gammel vane.

De andre ryttere bekymrede sig kun om pengene
Breukink forklarede, at han stort set havde overladt det til Theo De Rooij at holde kontakt med Michael Rasmussen, men også Breukink gav udtryk for, at han ikke anede, at danskeren skulle være i Italien i stedet for i Mexico.

Læs ogsåMichael Rasmussens Tour-bedrifter kaster millionbeløb af sig

I øvrigt tilkendegav Breukink også, at de øvrige ryttere på holdet først og fremmest havde interesseret sig for, at de mistede en masse præmiepenge, fordi Michael Rasmussen ikke fik lov til at fortsætte i den gule førertrøje på sin tilsyneladende så sikre kurs mod den endelige Tour de France triumf.

PolitikenPlus
 • Bikeray IV Evo Den mindste pandelampe i Bikerays sortiment men stadig en kraftkarl med sine fire Cree XPG2-dioder, der giver 1.500 lumen i lysoutput ? rigeligt til at lyse det meste af skoven op. Brændetid:4 timer.

  1.000 kr. Spar 350 kr. Læs mere
 • Falke RU Energizing Blød og behagelig kompressionsløbestrømpe, der hjælper til at give et bedre tilbageløb i underbenets vener, således at affaldsstoffer hurtigere fjernes, så muskeltrætheden mindskes.

  275 kr. Spar 94 kr. Læs mere
 • Fusion Hot Long Vintertight Varm og lækker vintertight - perfekt til den danske vinter. Tighten er lavet i et godt svedtransporterende og blødt materiale, der holder dig tør og tempereret pga. den plyssede inderside.

  525 kr. Spar 175 kr. Læs mere
 • GripGrab Running Expert Running Expert er en high-end løbehandske, som giver fremragende isolering kombineret med enestående åndbarhed.

  185 kr. Spar 90 kr. Læs mere
 • Craft ER Weather Jacket Med denne vind- og vandtætte løbejakke vil du kunne overkomme alle de udfordringer den danske vinter kan byde på, uanset om det sner, blæser eller regner.

  1.000 kr. Spar 400 kr. Læs mere